Українцям радять готуватися до відключень світла та води — Офіс Президента

Українцям радять готуватися до відключень світла та води — Офіс Президента
  • Всім регіонам України варто бути готовими до можливих відключень електропостачання, води та тепла після ударів по інфраструктурі.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Це не просто система, коли об'єкт енергозабезпечення допомагає лише місту, де він розташований. Тому потрібно готуватися всій країні, що можуть бути відключення як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання», — сказав Кирило Тимошенко.

У найближчому майбутньому, як підкреслює Тимошенко, будуть важкі часи, тому всім потрібно готуватися до економії електроенергії та віялових відключень, якщо удари триватимуть. Критична ситуація з енергетикою спостерігається на всій Україні, оскільки регіони залежать один від одного.

Відео дня

Раціональне використання електроенергії — це потужне сприяння стабільній роботі електромереж. Також енергоощадні побутові звички дозволяють зекономити на оплаті послуги та зберегти тепло в оселях.

— Наближається непростий опалювальний сезон 2022-2023, що передбачає понаднормове використання електроенергії. Це може стати причиною аварій в електромережах — як внутрішньобудинкових, так і зовнішніх, що живлять цілі будинки і квартали, — зазначають у «Вінницяобленерго». — При одночасному ввімкненні електроприладів (електроопалювальне устаткування, бойлери, кондиціонери, мікрохвильові печі, електрочайники та інше) необхідна потужність для їх роботи зростає в рази. Електромережі не розраховані на такі навантаження. Тож, аби уникнути їх роботи в аварійному режимі та зберегти тепло в оселях, радимо нашим споживачам заздалегідь прислухатися до найпростіших правил і виробити енергоощадні побутові звички.

Наші друзі з редакції «ШоТам», нагадаємо, підготували покрокову інструкцію, як підготуватися до опалювального сезону під час війни: Як підготуватися до опалювального сезону під час війни? ІНФОГРАФІКА

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up