Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень
  • У Вінниці та області, а саме у комунальних закладах, пропонують замінити газові котельні на котельні з альтернативних видів палива. Відповідну петицію опублікували 28 липня.

Автором петиції є Вадим Скорина. За добу його звернення підписали дев'ять людей з 350-ти необхідних. Петиція має назву: «Заміна газових котелень на котельні з альтернативних видів палива в комунальних закладах міста та області».

«Заміна газових котелень на котельні з альтернативних видів палива в комунальних закладах міста. Окупність яких складає 2- 3 роки. Українських виробників котелень на альтернативних видах палива достатньо, — цитуємо текст петиції. — Також існує безліч варіантів теплових насосів, які ефективніші за газові в декілька разів. При введенні в експлуатацію нових багатоповерхових будинків зобов'язувати будівельні компанії встановлювати в них теплові насоси повітря вода або котельні на альтернативних видах палива».

Опитування

Чи підтримуєте ви таку ідею?

Відео дня

Голосування за звернення доступне за посиланням. До кінця збору підписів залишилося 13 днів.

Про альтернативні види палива

Альтернативні види палива — тверде, рідке та газове паливо, яке є альтернативою відповідним традиційним видам палива і яке виробляється або видобувається з нетрадиційних джерел та видів енергетичної сировини. Це, зокрема, відходи — шлаки та відходи промисловості, сільського господарства, комунально-побутових та інших підприємств, які можуть бути джерелом або сировиною для видобутку чи виробництва альтернативних видів палива. Для таких видів палива використовують низку видів енергетичної сировини. Це, в тому числі і сировина рослинного походження, відходи, тверді горючі речовини, інші природні і штучні джерела та види енергетичної сировини.

Останніми роками, як розповідають у публікації на ІА «Конкурент», популярність альтернативного палива в Україні зростає семимильними кроками. Зокрема, у контексті опалення на альтернативні види переводять як оселі громадян, так і бюджетні та комерційні установи. Це дає реальну чи то уявну, але все ж незалежність від росії, олігархів та монополістів на ринку послуг. Тобто, за умови успішного масового переходу на альтернативні види опалення, як влада, так і громади можуть зірвати справжній джек-пот, але, як часто буває в Україні, між написаним на папері і втіленим в реальне життя виникає прірва.

 

Читайте також:

Вінничан запрошують на безкоштовну пізнавальну екскурсію до планетарію

Новинки липня. ТОП-12 українських треків, які варто почути

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анатолий Гордий

    жулики  вырубали  все   война  добавила  вы  предлагаете  дорубать доконца  7
  • людмила шаталова

    Ви уявіть тільки чорний дим із тисячі тих труб,  ви забудьте про голубе небо

    Вадим Скорина reply людмила шаталова

    Зараз такі котли, що й диму не видно.

    Наприклад піролізні.

    А газові котли ще ніхто не міняв з радянського союзу. Вони просто небо гріють.
  • Вадим Скорина

  • Вадим Скорина

    Переходьте на сайт голосування а не тут

keyboard_arrow_up