На Урожаї запланували заміну тепломереж. Місто бере у кредит понад 150 млн грн

На Урожаї запланували заміну тепломереж. Місто бере у кредит понад 150 млн грн
Фото ілюстративне, з архіву «20хвилин»
  • Будівництво твердопаливної котельні, заміна застарілих труб і установка нового газового обладнання — це частина нового проекту з модернізації тепломереж району ринку «Урожай».
  • На його фінансування беруть кредит. І ще місто хоче отримати чималий грант. Про які суми йде мова?

На сесії міськради 26 листопада депутати погодили рішення «Про місцеву гарантію», яку дають, щоб отримати кредит на масштабний проект з реконструкції тепломереж в районі ринку «Урожай».

— Створюємо новий проект з нашими давніми партнерами — НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація). Плануємо провести модернізацію обладнання в газовій котельні на Матроса Кішки, плюс будівництво твердопаливної котельні на 4,2 МВт, яка, зокрема, працюватиме у міжопалювальний період, задля забезпечення мікрорайону гарячою водою. Враховуючи нинішні ціни на газ, це суттєво зменшить навантаження на бюджет громади, — сказав на сесії міський голова Сергій Моргунов.

У рамках проекту замінять чотири кілометри тепломереж у двотрубному вимірі. У багатоповерхівках встановлять 49 індивідуальних теплопунктів, які замінять застарілі елеваторні вузли.

Відео дня

— Модернізована система забезпечуватиме теплом 7,5 тисяч абонентів, серед яких одна школа, три дитячих садочки та амбулаторія сімейного лікаря.

Відтак, міська влада хоче отримати 5 млн євро (151,6 млн грн) у довгостроковий кредит від НЕФКО. Ще 1,5 млн євро (45,5 млн грн) Вінниця планує отримати як грант info від фонду «Швеція - Україна». Загальна вартість проекту — 9,7 млн євро (296 млн грн)

НЕФКО, нагадаємо, вже допомагала з модернізацією тепломереж у Вінниці. Так, у 2014 році, в рамках Програми DemoUkraineDH (NEFKO), було проведено реконструкцію системи теплозабезпечення мікрорайону вулиці Київська. Тоді на Грибоєдова реконструювали 1,5 км тепломереж із заміною на попередньо-ізольовані трубопроводи та встановили 9 індивідуальних теплових пунктів.

Цього року встановили нові LED-світильники на вулицях Соборна, Пирогова та Келецька, Хмельницьке та Барське шосе. Кредит на 14,9 мільйона гривень під 3% річних дала корпорація НЕФКО. Сплачують його тими грошима, що зекономили на енергоефективних світильниках.

Раніше, нагадаємо, вісім років тривала співпраця з енергоефективності між нашим містом і Швейцарією.

 

Читайте також:

У «червоній» зоні субсидії збільшили на 50%. Як вінничанам переоформити виплати?

Куди звертатись вінничанам, якщо у квартирі холодні батареї

Замість дверей — сміття, а під’їзд завалений мотлохом. Так живе пенсіонерка в центрі Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анатолий Гордий

    кредит  лихо  наполнит   конкретные  карманы
  • vik n

    150 млн  коту  под хвост а  ведь  за эти  деньги можно было бы построить солнечную станцию  и в каждом  доме поставить котел  кот.греть  будет  этот  дом.и  брать енергию с воздуха  и беспатн. киловатыами  греть  дома. но  имбицилы воры  при власти приведеные  имбицилом  глойсманном  тогда ничего не будуть воровать. на  трубах и на  тарифах.надеюсь рано  или поздно они по клеткам будут сидеть  дожилаясь  судов  по пожизненным срокам.если не сбегут  в  аргентину.либо расстрелы.
  • Ols Kat

    Молодцi! Сподiваюсь, вiдсоток невеликий

keyboard_arrow_up