На Театральній випробовують електронне табло, на якому буде графік транспорту

На Театральній випробовують електронне табло, на якому буде графік транспорту
  • На зупинці біля Драмтеатру увімкнули електронне табло
  • На ньому великим шрифтом показали графік транспорту. У «Вінницякартсервіс» заявляють, що букви і цифри можна побачити за 25 метрів
  • Втім, цей графік є просто ілюстрацією. Повноцінно увімкнути електронне табло обіцяють до кінця року. І не тільки на Театральній

На тролейбусній зупинці «Майдан Небесної сотні» тестували електронне табло, яке встановили ще у вересні цього року.

«За 25 метрів пасажири мають бачити час і маршрут прибуття транспорту! Перша розумна зупинка у Вінниці на Майдані Небесної Сотні», — написав у своєму фейсбуку журналіст Роман Ковальський.

На фото, які опублікував Ковальський, помітно, що табло з графіком — це панель, яка знаходиться під зупинкою. На ній великим шрифтом вказані назва, номер маршруту та час його прибуття до самої зупинки.

Відео дня

Символ біля тролейбуса №9, яким позначають місця для людей з інвалідністю, показує, що в тролейбус можна заїхати на візку та він має низькопідлогову вставку.

— Це ми проводили тестування табло, — коментує директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. — Те, що ви побачили, не є реальним графіком, а просто тестовим зображенням, щоб зрозуміти який розмір шрифту буде кращим для показу на панелі. Завдання для підрядника — зробити шрифт видимим з відстані не менше 25 метрів

Бабіна розповіла, що ця зупинка є пілотною, в планах є облаштувати електронними табло ще 49 зупинок по місту, про що ми писали раніше.

— Поступово, підключатимемо передачу даних з бортів громадського транспорту, які будуть надсилати на сервер інформацію про місце, а на зупинки — час прибуття, — каже директорка «Вінницякартсервіс». — До кінця року плануємо поставити шість табло на Замостянській. Їхній дизайн буде відрізнятися від тієї, що стоїть на майдані Небесної сотні.

Тож на табло буде висвітлюватись інформація про прибуття всіх видів громадського транспорту в режимі реального часу — трамваїв, тролейбусів, автобусів і маршрутних таксі. І до речі, 77% маршруток мають в салоні валідатори, розказала Катерина Бабіна. Загалом, у Вінниці їздять 265 маршрутних таксі.

Нагадаємо, електронні табло поставлять на 50 зупинках. Серед них — Залізничний вокзал, Центральний ринок, Площа перемоги, Соборна (Універмаг), Майдан Небесної Сотні, Атамановського, Медуніверситет, Юності, Проспект Космонавтів, 600-річчя, ДПЗ, Меморіал Визволення, Лікарня швидкої допомоги, Чехова, Баженова, Лугова, 8-го березня, Мілька клінічна лікарня, Сабарів, Топольського, Чорновола тощо. Електронний графік руху є складовою системи е-квитків у вінницькому транспорті.

Читайте також:

Фото Романа Ковальського, архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Грицько Штахета

    >букви і цифри можна побачити за 25 метрів

    20 хвилин, купіть своєму фотографу новий телефон, бо у нього з старого за 3-4 метри з іншого краю зупинки на фото вже букви розпливаються )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up