На Соборній палили смолоскипи і кричали «Слава УПА»

На Соборній палили смолоскипи і кричали «Слава УПА»
До Дня УПА по Соборній пройшовсь смолоскипний марш. Молодь викрикувала речівки, палила світлові шашки та смолоскипи. Марш супроводжувався великою кількістю правоохоронців. Хоч колона і намагалась триматись правої сторони дороги, на деякий час на вулиці зупинився рух транспорту.

Смолоскипний марш вільних людей до Дня УПА розпочався о 20.05 біля пам’ятника Січовим стрільцям. Дорогою молодь кричала «Слава Україні», «Слава армії УПА», «УПА було, є і буде». Соборною хода пройшлась у супроводі великої кількості міліціонерів. Хоч колона і намагалась триматись правої сторони, на деякий час рух дорогою був заблокований. Попереду колони несли розгорнутий червоно чорний прапор.

Previous Next

На майдані Героїв Небесної Сотні учасники маршу зупинились біля сцени і перед ними виступив гурт «Ларус» із піснею «Океан Ельзи». Одночасно перед сценою виступали козаки із школи козацького гарту.
Previous Next

Двоє хлопців час від часу поливали гаснучі смолоскипи горючою сумішшю. З собою в них були дві п’ятилітрові пляшки пального. Багато палива проливалось на підлогу і через кілька пісень смолоскипи погасли. Дехто пробував мочити їх у калюжі на підлозі. Під час вогняного шоу «Полум’я віків» вже ні один із смолоскипів в натовпі не горів. Концертна програма на майдані закінчилась о 21.00. До цього часу на площі залишилось багато молоді і лише кілька міліціонерів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Роман шухевич

    молодці хлопці хай усяка сволота боїться, та ховається по закутками))все що можуть то коменти писати які всі погані але всі забули що саме через них та їхнє КПСС війна в країні
  • Олександр

    У жовтні 1942-го на Волині починається формування перших бойових загонів під командою Сергія Качинського (Остапа).

    Постановою Української головної визвольної ради (УГВР) від 30 травня та наказом головного командира УПА Романа Шухевича від 14 жовтня 1947 року днем заснування УПА було встановлене 14 жовтня 1942 року.
  • винничанин

    Уважаемый коллега Spector Kozak, давеча Вы просили не ссылку на текст "Акту проголошення Української Держави", но "посилання на оригінал". Вот Вам, старый дружище, сразу три "джерела", в одном из них для наглядности пикантные места обведены красным. Читайте и просвещайтесь, чтобы понятно стало, почему "молодь викрикувала" "Хай Гитлер !"

    Олександр reply винничанин

    УПА проти «казаків» СС і РОА…                                                  

    У 1943-1944 роках гітлерівці на території України сформували десятки колабораціоністських казачих, охоронних корпусів, дивізій, бригад, полків і груп польової поліції «Русской Освободительной Армии»  (РОА), завданням яких було «зачищувати» прифронтові території.                                                                                   Горіли наші села разом зі своїми мешканцями від Прип’яті, Дону і до Бугу… «Зачистити» за Бугом вдалося територію лише завглибшки 15-20 кілометрів.                                      

    Нищівним ударом їх зупинили відділи УПА.                            

     Не просто зупинили, а розгромили 740-у запасну Козачу бригаду РОА, Козачу дивізію польової поліції «Фон Шуленбург» та підрозділи багатьох інших «чистильників», що просочилися аж до Ковеля і Львова.                                                                                            



    Чи не з цих причин кримські «козачки» так непримиренно ставляться сьогодні до ветеранів УПА?



    А ми, громадяни України, будемо дякувати УПА за те, що не допустила мороку Голодомору 1946-1947 років хоча б на теренах Західної України, дала змогу врятуватися там від голодної смерті тисячам українців, зберегла національну честь і військову гідність українців в часи кривавої боротьби народів з коричневою чумою нацизму і cталінськими колонізаторами.

    Анонім reply Олександр

    Меня все время учили черному и белому. дескать, РОА и УПА - враги, а Советская армия - освободитель...

    Понимаю, что все не так просто, как говорят, и как кажется каждому из нас.

    Но резкий переход к тому, что УПА вдруг стала народным героем - это слишком... Ющенко пытался в свое правление скрестить ветеранов войны и УПА. Не получилось.

    Кажется, что поиски точек соприкосновения занимаются враги Украины....
  • gol

    interesno oni bolshe debili ili podlezi pradedi s nazistami voewali a eti podrazajut nazistkim prihwosnjam
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up