На огорожу для парку Горького дають майже шість мільйонів гривень

На огорожу для парку Горького дають майже шість мільйонів гривень
  • Центральний парк з боку Магістратської повністю огороджений — паркан зводили майже півтора року. З чорної огорожі «виростають» металеві дерева та вінницькі герби.
  • У мерії вирішили не відкладати з парканом для парку й оголосили новий тендер на будівництво огорожі в напрямку Арки. На це пропонують 5,9 мільйона гривень.

Перша черга огородження парку вже готова. На ній огородили Центральний парк з боку вулиці Магістратської (колишня Першотравнева - авт.). За картами Google, довжина паркану становить близько 1 кілометра 200 метрів.

Він складається з секцій з гербом Вінниці, розмальованим золотою фарбою.

Відео дня

А на входах біля Літнього театру, до приватних будинків стоять ворота з кованими деревами. За все це заплатили 4,4 мільйона гривень.

Хоча тротуар поблизу огорожі ще не доробили, в мерії вже розпочали готуватися до продовження будівництва паркану. Зокрема, оголосили тендер у «Прозорро»

За ним майбутній підрядник має розібрати старий підмурок, влаштувати новий фундамент під паркан та встановити металеві секції зі стовпчиками.

За проектом мають поставити 259 секцій паркану, з яких 52 секції — будуть із «золотим» гербом Вінниці. Крім того, вхід до парку на вулиці Магістратській закриють трьома воротами з хвіртками. Так само зроблять з входом навпроти кіноконцертного залу «Райдуга».

На спорудження до 500 метрів огорожі дають 5 мільйонів 904 тисячі 593 гривень.

За словами Володимира Ніценка перед поданням тендеру в проект внесли корективи:

— Продовжимо будувати паркан від вхідної групи на «Книжці» і до озера. За проектом дерева вирубати не будемо. Стиль нової огорожі буде ідентичним тій, що звели на Магістратській. Планували зробити до Арки, але там розробляють проект благоустрою з новими клумбами, тротуарної плиткою, зоною відпочинку. Тому озеро з лебедями огороджувати не будемо.

Питаємо, чому вартість продовження паркану є дорожчою, аніж той, що вже звели? Адже перша огорожа від ресторану «Першотравневий» і до входу на Магістратській у два рази довша, а коштує на 1,5 мільйона дешевше.

— Пояснюю чому нова огорожа є дорожчою — вартість граніту, сталі для паркану зросла у 2-3 рази; збільшився рівень середньої заробітної плати (січень 2016 року — 3412 гривень; січень 2018-го  — 6750 грн.). За стару ціну будівельники не погодяться, але очікуємо, що завдяки аукціону на «Прозорро» буде зниження початкової вартості робіт, — сказав очільник департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Аукціон на визначення підрядника робіт проведуть 27 квітня. Тоді ж й визначать, скільки вдасться заощадити бюджетних гривень на майже 6-ти мільйонному паркані.

Нагадаємо, що влітку 2016 року декілька десятків городян протестували проти спорудження огорожі для Центрального парку. Вони збирали підписи для скасування рішення мерії, за яким ця «стіна» буде перешкоджати вільному доступу до зони відпочинку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олексій

    Шатро біля арки ще розібрати потрібно. І не "шпампових" а "штамбових" дерев.
  • Жора

    Кстати  за этим забором будет скоро кладбище, готовится закон про захоронения в парках, на кладбищах нет мест, и нужно лучших людей хоронить.  Сжигать будут простых смертных, а националистов, и активистов будут в парке хоронить. Как раз рядом с редакцией РИА и 20 мин.... Ну это чтобы  жизнь малиной не казалась))))))
  • Мельник Ірина

    Дайте мені 6 міліонів то я не парк а всю Вінницю обгороджу
  • Anonymous

    Колхозники - столько денег (налогов) бездарно потрачено и украдено - этот псевдозабор деньги на ветер.

    З.А.Глядач reply Anonymous

    Ну,чому бездарно? У деяких осіб напевне з'явилася не одна "хатинка" та автомобільчик...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up