Навколо огорожі Центрального парку буде новий тротуар з велодоріжкою

Навколо огорожі Центрального парку буде новий тротуар з велодоріжкою
  • На вулиці Магістратській, біля нової огорожі Центрального парку, знімають старий асфальт з тротуарів
  • За планом мерії, тут вкладуть новий тротуар, велодоріжку та «кишені» для стоянки авто
  • Тротуар з іншого боку також почнуть ремонтувати. Дізналися скільки це все коштуватиме місту

Навколо Центрального парку продовжують будувати огорожу. Робочі з товариства «Агропродсоюз» поставили вже приблизно 500 метрів паркану. А там де, вже є огородження, почали робити нові тротуари.

Вдень, 20 липня, екскаватор знімав старий асфальт. А коли все покриття знімуть, то робітники займуться вкладанням нового тротуару. Директор міського департаменту благоустрою Володимир Ніценко розказав, що саме буде навколо огорожі та хто там виконує роботи.

— Підрядником цих робіт є приватне підприємство «Велес+». Вони мають зробити частину тротуару на Магістратській (колишня Першотравнева — авт.) від ресторану Першотравневий до входу в парк, що на Хмельницькому шосе. Поряд з тротуаром буде велодоріжка. А ще «кишені» для парковок авто.

Відео дня

— Тобто, буде велодоріжка з парковкой?

— Ні. Навпроти Лесі Українки будуть «кишені» для парковок. І щоб машини не ставили на велодоріжці, її спрямуємо на інший бік дороги. Тобто, на пішохідному переході велосипедисти будуть переходити дорогу, де поряд з тротуаром буде продовження велодоріжки до перехрестя Магістратської з Театральною, — пояснив очільник департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Дізналися в системі електронних закупівель ProZorro скільки це все коштуватиме місту.

За новий тротуар із велодоріжкою, «кишенями»-парковками і світильниками з бюджету візьмуть 2 мільйона 488 тисяч гривень. Виконавець — приватне підприємство «Велес+».

Крім того, займуться й протилежним боком Магістратської. Там також буде новий тротуар, велодоріжка, але не буде «кишень» для авто. За цей капремонт готові заплатити вдвічі більше — 5 мільйонів 727 тисяч гривень. На ProZorro ще шукають виконавця ремонтів.

Нагадаємо, що в Центральному парку розпочалася реконструкція Алеї закоханих, яку перетворять на Алею мініатюр.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • З.А.Глядач

    Головне-щоб велодоріжка була НЕ за рахунок тротуару.
  • Anonymous

    Опять горисполком ВОРУЕТ у людей часть тротуара ради велосипедов, хотя толку с того тротуара и псевдовелодорожки, если там всё время всё заставлено жестянками.

    У горисполкома проблема с столбиками и полусферами - вот куда нужно вкладывать миллионы, а не в фонтаны и прозорые оХфисы - нужно все тротуары и газоны обгородить столбиками и полусферами (создать общественное пространство) - хотя о чём это я? это же Украина и это Винница с базарно-мафными мерами.
  • Порошок

    І цей тротуар буде заставлено відрами, автоб,,ла, тому що на паркан гроші є, а на стовпчики чи напівсфери у міської ради грошей немає, і цей тротуар через  роки розчавлять і він розсиплеться. Велодоріжка стане суцільним болотом

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up