На Київському мосту прибрали камеру автофіксації. Які результати роботи?

На Київському мосту прибрали камеру автофіксації. Які результати роботи?
Камера зафіксувала 26 тисяч 786 випадків перевищення швидкості руху. Штрафи не виписували, бо це було тестування роботи прилада
  • Камера автофіксації порушень ПДР повернули виробнику після одного місяця роботи.
  • Вона фіксувала перевищення швидкості на Київському мосту. Однак штрафів не виписували, бо це було тестування.
  • З якою швидкістю проїжджають Київський міст, скільки було порушень та який      рекорд?

Під кінець липня, у вінницькій мерії розповіли, що на Київському мосту стоїть камера автофіксації порушень ПДР. Її встановили на одному зі стовпів та направили у бік Центру: камера фіксувала машини, які проїжджали по шляхопроводу за напрямком Центр-Київська.

— 23 липня на Київському мосту ми встановили комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed», — говорив директор КП «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир. — Протягом місяця будемо тестувати систему. Після чого подивимося статистику порушень і зрозуміємо, наскільки актуально такі комплекси розміщувати по місту. Пристрій сертифікований, але для того, щоб його розмістити на постійній основі, він має пройти апробацію ще й в поліції.

Нещодавно помітили, що камеру прибрали з цього напрямку. У мерії дізналися, що прилад пройшов тестування, але його вирішили повернути власнику.

Відео дня

— Камера фіксувала перевищення швидкості руху близько одного місяця. Її десь тиждень налаштовували і вона безперервно працювала з 4 серпня до 2 вересня, — сказав Бригадир. — Процес тестування відбувся. А чому повернули? Бо вона є недешевою, і до того ж, такі були умови: отримали від власника цей комплекс, протестували роботу і повернули.

Також у керівника «Вінницького інформаційного центру» Сергія Бригадира дізналися результати тестування:

  • 70-80 кілометрів на годину — середня швидкість, з якою більшість водіїв проїжджають Київський міст.
  • 26 тисяч 786 випадків перевищення швидкості зафіксувала камера.
  • 166 кілометрів на годину — рекорд швидкості руху, який зафіксувала камера на Київському мосту.

Питаємо, чи буде вінницька влада купувати такі комплекси автоматичної фіксації порушень ПДР?

— Найближчим часом ці камери поки не будуть купувати. Наскільки мені відомо, в пріоритеті зараз медицина. І недешеві ці комплекси, — відповів Бригадир.

У мережі не вдалося знайти вартість комплексу Vega Smart Speed. Проте є свіжа закупівля, яку в жовтні провело Держагентство інфраструктурних проектів України. Вони купують 30 комплексів «КАСКАД 3» на загальну суму 24,6 мільйона гривень.

Ціна одного прилада — 819 тисяч гривень.

В Україні, нагадаємо, запустили систему автоматичної фіксації порушень ПДР з 1 червня. Поки камери фіксують перевищення швидкості у Києві та Київській області, повідомляли на сайті МВС.

Порушенням є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год (плюс-мінус 2 км/год — на можливу похибку вимірювального приладу Каскад). Загалом працює 50 приладів, за допомогою яких порушники стали отримувати «листи щастя» — письмові повідомлення, які надсилають оператори сервісних центрів на підставі даних, отриманих з камер.

За перевищення швидкості руху передбачені штрафи:

  • 255 грн – у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год але не більше 50 км/год; 
  • 510 грн – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год.

У Вінниці камери автофіксації порушень ПДР немає, зазначали у вінницькій патрульній поліції.

 

Читайте також:

Штрафують за грубі порушення. Як наводять лад з парковками на Соборній

Тестували майже три тижні. На площі Гагаріна тричі корегували світлофори

Тролейбус №10А отримав новий маршрут. Замість Вишеньки їздить на Гніванське шосе

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Olexandr

    Преміум новина. Серйозно?
  • Larisa Nikolaevna

    А що в нас їздити почали без порушень і без перевищень?
  • Roman Pidlubnii

    Камеру забрали бо чиновники та мажори заставили зняти бо кожен день їм приходили  листи щастя.
  • лишь бы как

    а какая опасность при превышении скорости на том мосту, особенно для пешеходов?
    может ее лучше было бы повесить в районе школы какой-нибудь?
    а то складывается впечатление что цель камеры на мосту не поднять уровень безопасности а нарубить бабла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up