На Київському мосту поставили «камеру автофіксації» (ОНОВЛЕНО)

На Київському мосту поставили «камеру автофіксації» (ОНОВЛЕНО)
Камера, яка схожа на ті, що фіксують перевищення швидкості у столиці, тепер є на виїзді з Київського мосту
  • На мосту по Чорновола встановили ще одну камеру. Вона схожа на ту, що фіксують перевищення швидкості у Києві.
  • Проте в поліції не можуть підтвердити чи спростувати чи є це камера автофіксації порушень. Хоча й додають, що попередньо повідомлять, коли ця система запрацює у Вінниці.
  • Згодом на сайті міськради повідомили, що це за камера та для чого її поставили.

Ввечері 23 липня на Київському мосту змонтували ще одну камеру. Вона встановлена на виїзді з мосту, якщо їхати з центру на Київську. Фотографію, як монтували пристрій, опублікував на своїй сторінці у фейсбуку радник міського голови Віктор Перлов.

Варто зазначити, що на Київському мосту вже є декілька камер, що слідкують за фігурками та дорожньою ситуацією, і вони підключені до Ситуаційного центру міськради. 

Відео дня

Проте нова апаратура, схожа на ті камери, що нині фіксують порушення правил дорожнього руху в столиці та Київській області.

Камера у Вінниці (зліва) і камера автофіксації порушень в Києві

Оскільки вони у підпорядкуванні поліції, то звернулися за коментарем до вінницької «патрульки». Але у прес-службі не змогли ані підтвердити, ані спростувати інформацію, що камера на Київському мосту буде фіксувати перевищення швидкості.

— Патрульна поліція не займається установкою цих камер. Ми їх приймаємо до користування, коли вже повністю запущена система, встановлені відповідні дорожні знаки і вони починають діяти, — сказав речник вінницької патрульної поліції Віктор Постоловський. — Спростувати чи підтвердити вашу інформацію я не можу. Але точно запевнити можу, що у Вінниці камери автоматичної фіксації порушень ПДР нині не працюють. За декілька днів ми попередньо анонсуємо, що така система діятиме, викладемо мапу з розташуванням цих камер і дамо роз’яснення у ЗМІ. Але, ще раз повторюю, нині ця система в нас не працює.

ОНОВЛЕНО. На сайті вінницької мерії зазначили, що комунальні служби облаштували камеру автофіксації.

«23 липня на Київському мосту ми встановили  комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed». Протягом місяця будемо тестувати систему. Після чого подивимося статистику порушень і зрозуміємо, наскільки актуально такі комплекси розміщувати по місту. Пристрій сертифікований, але для того, щоб його розмістити на постійній основі, він має пройти апробацію ще й в поліції», – розповів директор КП «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир. 

Також в повідомленні йдеться, що днями ця система отримала атестат відповідності Адміністрації Держспецзв’язку. Загалом, комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed» може фіксувати й інші порушення ПДР:

  • Проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху;
  • Порушення правил зупинки, стоянки.
  • Порушення заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху.

В Україні, нагадаємо, запустили систему автоматичної фіксації порушень ПДР з 1 червня. Поки камери фіксують перевищення швидкості у Києві та Київській області: Порушенням є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год (плюс-мінус 2 км/год — на можливу похибку вимірювального приладу Каскад.

Загалом працює 50 приладів, за допомогою яких порушники стали отримувати «листи щастя» — письмові повідомлення, які надсилають оператори сервісних центрів на підставі даних, отриманих з камер.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко говорив в інтерв’ю РБК, що до кінця року закуплять ще 220 камер автофіксації. А протягом наступних двох років на автомагістралях України буде 1200 камер, що фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху. 

На сайті МВС є адреси камер фотовідеофіксації та дозволена швидкість руху

 

Читайте також:

Світлофори на площі Гагаріна: де і коли їх поставлять?

До Вінниці привезли муніципальний евакуатор. Коли він почне працювати?

Штрафують за грубі порушення. Як наводять лад з парковками на Соборній

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Serhii Mazur

    мда...
  • Таляша Полищук

    Коли вже буде фіксувати порушення реально.  ???
  • Євгеній Теплий

    Вже все зробылы...осталось камеры поставыты

    Андрій Мірошниченко reply Євгеній Теплий

    я за справедливость, если буду прав - обжалую чтоб не быть терпилой

    Эдуард Добровольский reply Євгеній Теплий

    Андрій Мірошниченко два мелких админ нарушения и оба обжаловал в суде??? В чем изюм? Принципиальность такая? Если завтра Вам придет "письмо счастья" будете обжаловать при условии вины или штраф заплатите?

    Яна Киливник reply Євгеній Теплий

    Андрій Мірошниченко бампер то мелочи, наши Жигули могут полностью развалится

    Андрій Мірошниченко reply Євгеній Теплий

    Яна Киливник у меня за семь лет вождения два мелких админ нарушения и то я оба обжаловал в админ суде, а на дороге должен быть порядок - надо как в Китае, Сингапуре, на каждом столбе хорошую камеру, а штат дорожной полиции сократить, и тогда нарушил - прямые доказательства - оплати штраф. Я сам видел как на Киевском мосту в старой бмв отпал задний бампер когда гнал как бешеный

    Veronika Orlova reply Андрій Мірошниченко

    Два нарушения за 7 лет, это не твоё достижение, а недоработка полиции

    Яна Киливник reply Євгеній Теплий

    Андрій Мірошниченко а нарушают что ,только евробляхи, или у Вас личная не симпатия к ним ?

    Андрій Мірошниченко reply Євгеній Теплий

    хто не порушує нічого боятись, а гонщикам на бляхах прийшов гаплик
  • Майор Валериан

    Надо знаки толково по городу поставить и за городом, а то камеры поставили а знаки которые будут помогать проезжим не нарушать не поставили, правила ПДД обновили а знаки не поставили кто старую автошколу ходил и кто в новую уже по разному трактуют одни и тежи ситуации. А наша полиция и вовсе порой не может чётко сказать с какой скоростью на конкретном участке можно ехать.
    Моё мнение без чётких знаков и указателей и разметки в городе полный бардак и не чего не докажешь...

    Майор Валериан reply Майор Валериан

    Ruslan Luchyshyn вы по ходу читать не хотите или как????

    Ruslan Luchyshyn reply Майор Валериан

    Майор Валериан про які знаки йдеться? Всі і так знають що по місту 50

    Майор Валериан reply Майор Валериан

    Юрий Феняк и видать вы не ехали в нашу страну, вот не видел на въезде в нашу сторону такого табло как в сторону Польши или другой страны (Беларусь и Россия не включаю)

    Майор Валериан reply Майор Валериан

    Юрий Феняк объясните это камере которые понавесили... и в любой стране стоят знаки причём не только о скорости, а у нас даже этих не могут поставить...

    Юрий Феняк reply Майор Валериан

    Майор Валериан  При в їзді в країну, будь яку, встановлений знак швидкості руху в країні, а пдр схожі майже у всіх країнах. А при відсутністі знаків, швидкість обирається за характеристикою дороги та ін. Пункт12 пдр.

    Майор Валериан reply Майор Валериан

    Юрий Феняк за городом какая? За городом мимо посёлка какая скорость? Что не понятно в вопросе? Европеец будет ехать откуда он знать будет? Я каждый день езжу за город в районе 30 км нет знаков...

    Юрий Феняк reply Майор Валериан

    Майор Валериан  В місті швидкість 50 км/год. Що тут не зрозуміло.

    Геннадий Болтак reply Майор Валериан

    Майор Валериан Но, камеры дешевле поставить, чем подвергать естественным пыткам по законодательству неучей и бездарей "С люстрой на фирмовых тачках", чем вернуть всё с¾зженное на ремонтах, обслуживаниях и т.д.
    Сколько Киевский мост может выдержать веса, если стоит от Бани до Набережного квартала, а там и грузы с перевесом?
    Сколько нужно аварийному  Старогородскому мосту смертей (по его ушатанности с крайней меткой "Крайне опастно ездить")
    Ответ прост: Те, кто на этой херне заработал, крайне стесняются, чтоб мимо ихних окон на Соборной, безплатно кто-то проезжал (вдруг з забунтуют).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up