До Вінниці привезли муніципальний евакуатор. Коли він почне працювати?

До Вінниці привезли муніципальний евакуатор. Коли він почне працювати?
Муніципальний евакуатор — це Ford Trucks 2533 з маніпулятором і вантажністю 15 тонн. Це дозволить вивозити не тільки легкові авто, а й мікроавтобуси
  • Ще на початку року місто виділило понад три мільйони гривень на закупівлю евакуатора, щоб забирати авто порушників правил стоянки.
  • Його мали доставити навесні, але через карантин маніпулятор машини «застряг» в Італії.
  • Тепер евакуатор Ford повністю у Вінниці й ним похвалилися біля будівлі міськради. А коли почне працювати?

До міста привезли евакуатор Ford Trucks 2533. Машина має маніпулятор HYVA HT16EV, лебідку й евакуаторну платформу. Максимальна вантажність — 15 тонн, що дозволить вивозити не тільки легкові авто, а й мікроавтобуси. 

На закупівлю машини витратили 3 мільйони 411 тисяч гривень з бюджету, а постачальником стала київська компанія «Сучасні вантажівки». Дилер мав доставити машину до кінця квітня, але як пояснювали в мерії через карантин стався форс-мажор:

— Шасі вже маємо, але ще немає маніпулятора. Його виготовляють в Італії, саме в Ломбардії — де один з епіцентрів коронавірусу. Тому через карантин всі строки поставок посунулися і конкретної дати зараз назвати не можемо, — говорив раніше директор КП «Архітектурно-будівельного сервісу» Анатолій Плахотнюк.

Відео дня

Проте тепер машину привезли до Вінниці, про що відзвітував у своєму фейсбуку міський голова Сергій Моргунов.

«У місті має бути порядок, і з автохамами на дорогах будемо боротись. Важливі інтереси усіх учасників руху — пішоходів, велосипедистів та автомобілістів», — йшлося в дописі мера Вінниці.

За словами Анатолія Плахотнюка, евакуатор мають ще зареєструвати в сервісному центрі МВС та навчити водія користуватися маніпулятором. Попередньо, евакуатор почне працювати вже у серпні цього року. А де будуть ставити машини, які розцінки на арешт?

Раніше писали, що депутати міської ради поставили евакуатор на баланс КП «Архітектурно-будівельний сервіс». Мерія надала повноваження працівникам цього підприємства блокувати колеса приватних авто і вивозити машини порушників правил паркування на арештмайданчик. А викликати для евакуації автомобіля їх будуть інспектори з відділу паркування міськради, які можуть «тимчасово затримувати транспортні засоби».

Щодо арештмайданчику, то міська влада домовилася з поліцією про використання частини території спецмайданчика на Ботанічній, 28. Там під зберігання машин, які будуть вивозити муніципальним евакуатором, надали 50 місць.

Витрати на перевезення та утримання машини лягає на плечі власника (співвласників) чи інших осіб, за якими зареєстрований автомобіль. Поки на офіційному сайті «Порушення правил паркування» немає розцінок за евакуацію і зберігання авто порушників, але в договорі з Нацполіцією йшлося, що міська влада буде використовувати ті ціни, які вказані у спільному наказі МВС, Мінекономіки та Мінфіном від 2013 року.

Так, перевезення авто, вагою до 2000 кілограмів — це 720 гривень. Транспорт, вагою від двох до трьох тонн відвезуть за 840 гривень. А от найдорожчим буде перевезення машин, вагою від трьох тисяч кілограмів — 1020 гривень за послугу.

Зберігання машини на спецмайданчику за перші сім діб коштуватиме 144 гривні за добу, а за кожну наступну добу, починаючи з восьмої — 24 гривні в день. Усі ціни рахували з ПДВ.

Евакуація авто порушника буде, якщо транспорт суттєво перешкоджає іншим учасникам руху і запаркований з порушеннями, визначені статтею 265-4 Адмінкодексу

Опитування

Як ставитесь до появи евакуатора у Вінниці?

Читайте також:

Машини «горе-водіїв» будуть вивозити на спецмайданчик, з якого раніше крали іномарки

Штрафують за грубі порушення. Як наводять лад з парковками на Соборній

У Вінниці евакуатор прибирає автівки, які паркуються з порушеннями

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олег Корольчук

    Какой то переделаный МУСОРовоз!
  • Игорь

    Пишут красиво , а на самом деле будет как всегда...
  • Олександр Остапчук

    Все для людей....
  • И.С.

    Цікаво, а чим закінчилась історія з розворотом на піщоходному переході перед міськрадою і побиттям хлопця? пане Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ, це вже не актуально?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up