Водіям на замітку. У Вінниці немає камер, які б надсилали «листи щастя»

Водіям на замітку. У Вінниці немає камер, які б надсилали «листи щастя»
Камери автоматичної фіксації порушень почали працювати з 1 червня. Поки вони відслідковують перевищення швидкості тільки в Києві та Київській області
  • З 1 червня в Україні почали працювати камери автоматичної фіксації правопорушень. Півсотні камер діє тільки у Києві та Київській області.
  • Тим не менш, соцмережами поширюють інформацію з адресами «камер ГАИ», які відслідковують перевищення швидкості на дорогах у Вінниці та області. З’ясували, що це таке і що за камери є на вінницьких дорогах.

У перший день запуску системи автоматичної фіксації правопорушень в соцмережах вінничани поширювали фото з адресами поліцейських камер у нашій області. Нібито на цих дорогах слідкують за перевищенням швидкості, порушення правил проїзду на червоне світло.

Примітно, що на скріншоті замість патрульної поліції вказано «ГАИ», а в переліку місць розташування камер є старі назви вулиць Вінниці — площа Радянська (нині — Героїв Майдану), площа Жовтнева (нині — Героїв Чорнобиля).

Відео дня

Цим активно діляться в фейсбуку ( 1, 2, 3). І деякі дописи набрали більше 800 поширювань. Втім, викладена інформація не відповідає дійсності.

У прес-службі патрульної поліції запевняють, що зараз у поліції немає камер на території Вінницької області, як і камер, які б зафіксовували порушення в автоматичному режимі.

— Камери, які облаштовані по Вінниці — це «Ситуаційний центр». А це система відеонагляду, яка не зафіксовує порушення в автоматичному режимі, наскільки мені відомо. Більш того, вона належить міській владі, а не поліції, — сказала речниця патрульної поліції Тетяна Плахотнюк.

Серед камер, які є в патрульних — це чотири радари TruCam. При цьому постійно діють тільки три пости на місцях, які визначені спеціальними дорожніми знаками, пояснює Плахотнюк.

— Поліцейські працюють на обмежених ділянках трас М-21, М-12 та у Вінниці на Хмельницькому шосе, — говорить речниця патрульної поліції.

Система автофіксації порушень ПДР нині працює у Києві та Київській області. Поки камери фіксують тільки перевищення швидкості, зазначають у виданні «Голос України». За перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год штраф становить 255 гривень. За перевищення більш як на 50 км/год — 510 гривень.

Відповіді на популярні питання підготував правозахисник, експерт з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв:

Найближчим часом обладнають ще п’ять комплексів у Львівській області, а до кінця 2020 року понад 200 таких приладів планують розмістити по всій країні. На сайті МВС є адреси камер фотовідеофіксації та дозволена швидкість руху

Поліція, нагадаємо, немає зауважень до нової організації руху на площі Гагаріна


 

Читайте також:

За минулий тиждень 132 п’яних водії, за чотири місяці 913 ДТП. Аварійна статистика

Штрафують за грубі порушення. Як наводять лад з парковками на Соборній

Машини «горе-водіїв» будуть вивозити на спецмайданчик, з якого раніше крали іномарки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Максим Максим

    И так затворы Бешеные Нах те камеры.!
  • Петя Захарчук.

    Це фото зроблено 26 травня перевіряли водія на правила дотримування карантину і документи на перевезення. Знайдіть іншу машину ви вже -И.
  • Антон

    Такі постанови дуже легко скасувати через суд, тому що процедура їх видачі суперечить діючому АКУ.
  • Андрей Ящук

    Завтра скажуть що немає сертифікації  , і знову відмиють парочку лямів 👍👍👍
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up