На Хутори пустять нову маршрутку, а 29А не буде їхати до «Грошу»

На Хутори пустять нову маршрутку, а 29А не буде їхати до «Грошу»
Фото з архіву «20хвилин»
  • У Вінниці створюють новий маршрут, який з’єднає місто з Вінницькими Хуторами. 
  • Він отримав номер 29Б та маршрут з Хуторів через Немирівське шосе і до Залізничного вокзалу.
  • При цьому, скорочують маршрут 29А, на якому залишаються шість машин та нова кінцева зупинка — вокзал. Для чого це роблять?

Виконком міської ради 9 липня вирішив змінити транспортну мережу між Вінницею та приміськими селами.

Так, зокрема, запланували новий маршрут, який об’єднає місто з Вінницькими Хуторами — 29Б, який прямує за маршрутом: вулиця Ватутіна (у ВінХуторах) —  Немирівське шосе — Лебединського — Привокзальна. На ньому будуть їздити 5 маршруток.

А вже діючий маршрут 29А скорочують: кінцевою маршрутки стане не «Грош» на Чехова, а Залізничний вокзал. До того ж, через скорочення маршруту зменшать й кількість машин на цій лінії — замість 11 маршруток будуть їздити тільки шість машин.

Відео дня

— Поки новий маршрут не запустили, робимо транспортні паспорти, вивчаємо маршрут. Коли саме запустимо, сказати не готовий. Ми вже в цілому готові, — говорить голова асоціації перевізників ГО «Маршрут» Олександр Гота. — Усе залежить від того, як швидко погодять паспортний маршрут в поліції, у міській раді. Тому, думаю, що це справа кількох днів.

Питаємо, новий маршрут 29Б утворився через те, що просто поділили нині діючий 29А?

— Так. Як ви знаєте, в 2012 році у Вінниці була транспортна реформа. Один з принципів в тому, щоб маршрути у місті не були надто довгими. А якщо продовжити 29А від Пирогового до Вінницьких Хуторів, то водій за одне коло проїжджатиме близько 50 кілометрів. Тому було ухвалено рішення про розподіл машин з 29А на два маршрути. Тим паче, у Вінницьких Хуторах вже давно назріла потреба у додатковому транспорті до Вінниці, — відповів Гота.

При цьому раніше в мерії говорили про намір знов скоротити маршрут міського автобусу №19: з Хуторів прямував би тільки до музею Коцюбинського, замість Вишеньки. Бо якщо скорочувати довжину маршруту, то можна підвищити кількість рейсів. А додати більше автобусів транспортники не можуть: випустили все, що є.

Проте у «Вінницькій транспортній компанії» від таких планів відмовилися.

— Автобус їздить так, як і раніше. Оскільки на виконкомі вирішили створити новий маршрут 29Б, — розказав керівник «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

Мешканці Вінницьких хуторів, нагадаємо, просили додати більше автобусів на маршрут №19.

 

 

Читайте також:

Транспорт у Вінниці. У мерії просять пенсіонерів не їздити у години-пік

Коли Укрзалізниця планує повністю відновити залізничне сполучення?

Вінничан просять поповнювати муніципальні картки не на сайті, а в торговій мережі поблизу зупинок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Ihor Ivanovich

    А може варто залучити спеціалістів, проаналізувати ситуацію а не колотити оцими маршрутами. Зробимо херово а тоді повернемо як було і люди щасливі і роботу зробили.
  • Наталя

    І ще питання ,а навіщо 29А маршрут буде їздити з Зал вокзала на Барське, якщо їздить трамвай 4???
  • Наталя

    Ніхто не думає як добратись з Чехова до Барського шосе  ......На 17 А на Чехова вже і не сядеш.....і вечері з Барського шосе з 20.00  , не доберешся.....
  • Наталя

    Залишить 29 А!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up