Мільйони медикам і транспортникам. Як депутати розподілили фінанси Вінниці

Мільйони медикам і транспортникам. Як депутати розподілили фінанси Вінниці
Сесія міської ради, 26 листопада / Фото: vmr.gov.ua
  • Депутати міськради 26 листопада погодили видатки з бюджету нашої громади. 
  • Кошти дістануться медицині — на муніципальні надбавки ковідним бригадам і медикаменти. Погодили видатки на реконструкцію Батозької та площі перед музеєм Коцюбинського. 
  • А от замість трьох тролейбусів «VinLine», до кінця року в місті зберуть тільки один. В чому причина?

На сесії міськради 26 листопада схвалили зміни до двох найважливіших рішень: бюджету Вінниці та програми розбудови на 2021 рік.

Відтак, майже 11 млн грн отримають міські медики, що залучені у ковідних відділеннях. Ще 4 млн грн дають на закупівлю медикаментів, оскільки за словами міського голови Сергія Моргунова, Нацслужба здоров’я України «не повною мірою забезпечує лікарні медикаментами».

— Крім того, ми передбачаємо майже 5 млн грн на реконструкцію харчоблоку в першій міській лікарні, де ми повинні відпрацювати кардинально новий формат наших пацієнтів у наших лікарнях. Цей харчоблок працюватиме для першої лікарні, багатопрофільної лікарні (колишня Вінницька ЦРЛ), першого пологового будинку та для кардіоцентру, — зазначив Моргунов.

Відео дня

На реконструкцію Батозької (колишня Кірова - авт.) спрямували 14 млн грн. 600 тисяч гривень депутати спрямували на виготовлення проекту реконструкції безіменної площі перед музеєм Коцюбинського (біля Петроцентру).

А от плани зі складання нових тролейбусів скоротили. До кінця року планували зібрати ще три машини, але гроші виділили тільки на один VinLine.

— Через певні форс-мажорні обставини ми зможемо закупити тільки один машинокомплект МАЗ, — сказав міський голова Сергій Моргунов. — Таким чином, ми передбачаємо кошти, щоб зробити ще один «ВінЛайн» з автономним ходом, який так необхідний для приєднаних територій.

У коментарі журналісту гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко сказав, що зрив закупівлі кузовів пов’язаний з «ситуацією, що відбувається у Білорусі». Конкретніше чиновник не зміг пояснити.

Постачальником запчастин для «ВінЛайнів» є фірма з Броварів «Політехносервіс». Київська компанія і сама складає тролейбуси, які є близнюками наших «рогатих».

Що ще цікавого? У приміських селах, які увійшли до складу Вінницької міської громади, будуть ставити нові ліхтарі. Міська рада виділила гроші на проект робіт для зовнішнього освітлення Писарівки, Щіток, Стадниці та Гавришівки. 

На Урожаї, нагадаємо, запланували масштабну заміну тепломереж.

 

Читайте також:

Хочуть побудувати 26 котеджів між Поділлям і Південним Бугом. Триває обговорення проекту

Не залишилося майже нічого: у Вінниці закінчують демонтувати «Південний Буг», але чи законно?

«Ані грошей, ні квартир». Люди придбали житло в новобудові на Гонти, яку збираються зносити

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталія Синицька

    Обіцянки-цяцянки.
  • Читач64

    Чуємо про плани по розвитку міста. його інфраструктур ,а парк «Хімік « так і застряг  не ведуться роботи а те що зроблено скоро зруйнується
  • Сергій Романов

    Вибачаюся, а які  медикаменти ці поци зібралися купляти? У лікарнях же навіть аспірину і спирту нема. Списки хворим на три кілометри пишуть.
    Ладно там щось дороге і специфічне, але ж там і вата, і спирт, і шприц, і початки, і ...
    Що ж вони купляють, в кого купляють і куда дівають?
  • Олег Левадный

    Надо гараж с подвалом срочно освобождать - бабки складывать

keyboard_arrow_up