«Ми готові до перевірок», — ректорка Наталія Лазаренко про скандал навколо ВДПУ

«Ми готові до перевірок», — ректорка Наталія Лазаренко про скандал навколо ВДПУ
Наталія Лазаренко, ректорка ВДПУ
  • Останнім часом з’являється чимало скандальних питань, які пов’язують з Вінницьким державним педагогічним університетом та його керівництвом.
  • Ректорка вишу провела прес-конференцію, де відповіла на найбільш резонансні з них.  

У Вінницькому державному педагогічному університеті пройшла прес-конференція. Приводом для зустрічі з журналістами там називають «висвітлені в ЗМІ питання, які псують репутацію вишу та його працівників, і в які потрібно внести ясність».

— З 2015 року я працюю ректоркою цього університету. Останні п'ять років — це розквіт і, мабуть, епоха Ренесансу нашого вишу, — розповідає Наталія Лазаренко. — А тепер ми майже місяць перебуваємо в стресовому стані через велику кількість замовних статей. Це робиться для того, аби всі почали думати, що в університеті не все гаразд. І, безумовно, це пов’язано з подією, яка має відбутися 5 листопада. Тобто вибори ректора університету. Я поважаю своїх конкурентів, але методи їх боротьби не правильні. 

Відео дня

Ректорка розповідала про скандальні питання, які останніми місяцями висвітлювали в ЗМІ, і давала на них відповіді. Це, зокрема, виготовлення у виші меблів на продаж, незаконне надання приміщень в оренду, протиправне звільнення працівників, хабарництво, жахливі умови проживання у гуртожитках, ремонт гуртожитку №2 тощо. Звинувачення, що стосуються усіх цих питань, за словами Лазаренко та її колег, неправдиві. 

Проте нас найбільше цікавило питання проведення проектних робіт, які стосуються спортивної зали вишу. На них ще у 2017 році з держбюджету було виділено майже мільйон гривень. На нещодавній прес-конференції, вінницький адвокат Валерій Палій стверджував, що роботи до цих пір не виконані.

Ним же була подана відповідна заява до прокуратури та ГУНП, де він звинувачує ректорку ВДПУ Наталію Лазаренко та першого проректора Сергія Гусєва у привласненні цих коштів. 

Його заяву зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових рішень і незабаром прокуратура має розпочати перевірку. 

— Мене дивує, що була піднята ця тема. Адже проектування залу завершилося ще в 2017 році. В тих звинуваченнях виглядає все, ніби ми мали будувати нову спортивну залу, але мова лише про створення проекту, — продовжує Лазаренко. — Ми не можемо проводити заняття у старій спортивній залі. Тому ми хотіли би побудувати нову. Це має бути величезний комплекс з трьома ігровими залами, душовими, басейном. Але реалізовано це може бути лише в майбутньому, оскільки вартість складає 130 мільйонів гривень, яких у нас, звісно, немає. 

Лазаренко говорить, що виділені з бюджету кошти були витрачені саме на створення проекту. Відповідні документи, договори, інформацію про проплати і документ з загальним кошторисом вона продемонструвала присутнім під час самої прес-конференції. Однак фотографувати документи журналістам не дозволили. 

— У цих документах зафіксовано, що і куди пішло. Тому за звинувачення, які висунув пан Палій, він буде відповідати в суді, — говорить Наталія Лазаренко. — Роботи над проектом закінчилися в зазначені договором терміни, у 2017 році. Його перевірила Державна аудиторська служба України, і ніяких порушень в ньому не виявили. Щодо реєстрації заяви Палія в ЄРДР, то ми готові до перевірок.

Читайте також:

«Вода з крана стала кращою, але мережі міського водогону її псують» — лікар-гігієніст

Остання сесія міськради Вінниці. Що депутати розглянуть перед «відставкою»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач86

    А де Ярослава Пилипенко?
  • Читач86

    мене єдиного бісить той хлопчина, який збоку від Лазаренко?
    Цю "зірку" (я маю на увазі хлопчину) знає весь ВДПУ та ДонНУ, як вискочку, підлизу та селюка, який має замашки депутата
  • 1234

    130 млн?? А нічого не злипнеться?
  • Next

    "Однак фотографувати документи журналістам не дозволили"  - а ЧОМУ???.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up