«Ціна злочину близько мільйона гривень»: прокуратура порушила справу проти працівників ВДПУ

«Ціна злочину близько мільйона гривень»: прокуратура порушила справу проти працівників ВДПУ
Адвокат Валерій Палій
  • Днями у Вінниці пройшла прес-конференція, що на ній адвокат Валерій Палій розповідав про злочини, які нібито були скоєні керівництвом Вінницького державного педагогічного університету. 
  • Пізніше нам стало відомо, що за цим фактом прокуратура порушила кримінальне провадження. Що про це говорить ректорка вишу?

На прес-конференції адвокат Палій розказав, що до нього за правовою допомогою звернулися люди, яких він не називає, і які надали йому інформацію, зокрема документи, що в них містяться докази про скоєння кримінальних правопорушень. 

У заяві-повідомленні Валерія Палія до керівника Вінницької обласної прокуратури та начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, зокрема, йдеться про таке:

«Мені стало відомо про можливе вчинення, з 14 серпня 2017 року по невідомий час, у Вінниці, службовими особами ВДПУ імені Коцюбинського злочинних дій по привласненню, розтраті або заволодінню чужим майном». 

Відео дня

Там же він називає прізвища людей, які, на його думку, до цього причетні. Мова, зокрема, про ректорку вишу Наталію Лазаренко та першого проректора з науково-педагогічної роботи Сергія Гусєва. 

Обвинувачення полягає в тому, що три роки тому у виші мала розпочатися реконструкція будівлі спортивної зали. На це з держбюджету було виділено 889 864 тисячі гривень. Проектні роботи мали виконуватись ТОВ «КОРАТ ХХІ», з яким було підписано договір. Згідно договору проектні роботи мали бути закінченими не пізніше грудня 2017 року, однак не виконані до сьогодні.

Укладання договору, на думку Палія, було спрямованим на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах і вчинено шляхом зловживання службовим становищем. 

— У документах, які мені надали проглядається, що керівництво цього університету вчинило правопорушення, яке кваліфікується статтею 28 info Кримінального кодексу України, — розповідає Валерій Палій. — Впродовж трьох років вони не можуть відремонтувати спортивну залу. Ми ставимо питання про привласнення коштів. Ціна злочину близько мільйона гривень. А це вже стаття 191 info ККУ.

Пізніше до розпорядження редакції надійшла відповідь виконувача обов’язків начальника управління обласної прокуратури Сергія Гупяка, що в ній йдеться про початок кримінального провадження, передбаченого частиною 3 статті 191 info Кримінального кодексу України.

Після цього ми зателефонували ректорці ВДПУ імені Коцюбинського Наталії Лазаренко. Однак обговорювати ситуацію вона відмовилася. 

— Я не буду коментувати це у телефонному режимі. Ви можете прийти і ми дамо вам інтерв'ю, — сказала Лазаренко. На наше запитання, коли ми можемо з нею зустрітися, вона відповіла, що це можливо буде зробити лише на наступному тижні, оскільки вона має багато роботи. — Зараз я не буду нічого говорити. У мене навчальний процес. Ви знаєте, що таке навчальний процес?

Також Лазаренко сказала, що про порушення кримінальної справи прокуратурою чує вперше. 

Нагадаємо, що 5 листопада у Вінницькому державному педагогічному університеті відбудуться вибори ректора. Наталія Лазаренко планує й надалі очолювати виш, приймаючи участь в конкурсі на заміщення цієї посади. Можна припустити, що її відмова коментувати нам ситуацію з реконструкцією спортивної зали, може бути пов’язана саме з цим. Але цього, звісно, нам ніхто не підтвердить. 

Крім того, адвокат Палій стверджує, що його інтерес займатися цією справою ніяким чином не пов’язаний з майбутніми виборами. Він говорить, що інформацію йому передали не виборчі опоненти чинної ректорки, і що самою справою він займається безкоштовно. 

Читайте також:

Не вірте дзвінкам з невідомих номерів і заведіть «фінансову» SIM-ку, бо аферисти обнагліли

Нападникам на виборчу комісію у Тульчині загрожує до семи років в’язниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олена Білогрива

    А що там із гуртожитком на колишній Ворошилова? Чи не нове подання для відводу від попередньої справи? Переведення стрілок?
  • Алла Иванова

    Ну так, вибори 5листопада, але це ж ні до чого. І інформацію передали невідомі, і Палій прямо-таки істинний борець з корупцією. Однозначно, що це закулісні ігри перед виборами. Вина ректорки ще не доказана але пятно на мундирі вже є
  • Ols Kat

    та нафиг тот спортзал, пандемия кругом, все должны обучаться только в онлайне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up