Мешканці новобуду сваряться з сусідом-забудовником через паркан

Мешканці новобуду сваряться з сусідом-забудовником через паркан
  • У нових кварталах біля Муніципального ринку сусідський конфлікт. 
  • Жильці «Династії» сваряться з забудовником «Вінницябуд», який хоче пересунути паркан на їхню територію. 
  • Нарікають, що якщо станеться пожежа, то проїзду для пожежників не буде.
  • Утім, два забудовники-«сусіди» обіцяють врегулювати проблему по-мирному.

До редакції «RIA/20хвилин» звернулися жителі новобуду на Янгеля, 6К. Кажуть, що впритул до їхнього будинку сусідній забудовник ставить паркан.

— Учора (29 липня - авт.) вони хотіли поставити огорожу, і тим самим заблокувати проїзд біля будинку. А якщо станеться пожежа, то рятувальники не зможуть під’їхати та загасити її, — казав телефоном житель будинку Дмитро Слободянюк. Він додав, що вони викликали поліцію, щоб зафіксувати порушення. І також зверталися до свого забудовника — компанії «Династії» — і до фірми, що будує по-сусідству — компанії «Вінницябуд» — аби розібратися чому огорожу ставлять впритул до їхнього дому.

Зустріч між забудовниками і жильцями ЖК «Династії» відбулася сьогодні, 30 липня. І на ній були досягнуті певні домовленості.

Відео дня

Рятувальники не приїдуть

Квартали біля «Муніципального ринку» активно розбудовуються. І нині там працюють два забудовники — «Вінницябуд» і «Династія». Остання добудовує величезний ЖК на п’ять секцій. Але жильці незадоволені тим, що, за їх словами, забудовник-«сусід» відмежовує їхню прибудинкову територію парканом.

На зустріч між забудовниками, яку організували мешканці, прийшли зо два десятки людей. Серед них мешканці ЖК «Династія» та гендиректор товариства «Вінницябуд» Карло Гігінеішвілі з представниками компанії. Чоловік одразу пояснив, що його компанія «не краде чужу територію».

— Ми хочемо поставити паркан на території, яку ми отримали в оренду під будівництво. У нас є погоджений проект. Геодизист від вашого забудовника учора під'їжджав, відміряв, і повністю погодився з нашим планом. Усі ці проблемні питання мав вирішувати ваш забудовник, який присунувся максимально до нашої території, — каже Гігінеішвілі.

На це жителі відповіли, що не хочуть бачити паркан впритул до дому, який блокує проїзд для екстрених служб.

— Тож ми підемо до міськради, будемо запитувати, хто давав дозволи на будівництво, хто надавав комунальну землю в оренду та з'ясувати, чому так сталося, що ми опинилися заручниками ситуації з вашою огорожею, яке несе небезпеку для нашого життя. Тому ми б хотіли, аби ви відтермінували переніс цієї огорожі поки ми з'ясовуємо питання. Хоча б на два тижні, — каже представник ініціативної групи мешканців ЖК Дмитро Дуров.

Забудовник спочатку не погоджувався з пропозицією. Але, під час дискусії, сказав мешканцям, що «заради вашої безпеки можу відкласти перенесення огорожі настільки, наскільки це потрібно».

— І знаєте як це виглядає? Забудовник вашими руками хоче забрати в мене територію, яку ми отримали під будівництво житла, —  каже Гігінеішвілі.

Пізніше він пояснив журналісту, що паркан повертають на старе місце:

— Огородження ми посунули на прохання забудовника «Династії». Їм потрібно було забивати сваї під фундамент. По факту, ми дали їм дозвіл тимчасово використовувати нашу територію, щоб розмістити свою будівельну техніку, — каже гендиректор товариства «Вінницябуд». — Зараз нам самим потрібно пересунути паркан на старе місце, бо починаємо будівництво ще чотирьох секцій. За проектом на цьому місці буде стоянка. І надалі власну територію ми огородимо постійним парканом.

«Будемо домовлятись»

Через півтори години з початку зустрічі на місце приїхали представники «Династії».

— Ситуація така. У плані забудови тут має бути спільна територія без огородження. Але зараз відбувається будівництво «Вінницябуд» і їм потрібно поставити паркан, — казав чоловік, що представився юристом Михайлом.

— Давайте ми спочатку поспілкуємося з Карло Володимировичем, з'ясуємо ситуацію між собою, а потім розкажемо до чого ми дійшли? — казала жінка, що представилася юристкою Юлією.

Представники двох компаній-забудовників зайшли за кут ЖК. Мешканці відійшли у сторону, аби не заважати. Побачили, що представники двох фірм крокували навколо старого і нового паркану. Інколи, Михайло радився з кимось телефоном. Ймовірно, з керівницею фірми «Династія» і екс-кандидаткою в нардепи Вікторією Галицькою.

А поки очікували на відповідь почули, що у жителів є ще безліч питань до свого забудовника.

— Два місяці тому вони посипали щебінь на дорогу, а асфальтувати її не збираються. Також наше подвір’я — це суцільна автостоянка. Де дитячий майданчик, де озеленення яке нам обіцяли? — каже Дмитро Слободянюк.

Через пів години до мешканців підійшли представники «Династії» і розказали, що надалі вирішать все із забудовником  

— Якщо будуть спроби пересунути паркан, то ми цього не дозволимо, оскільки наша позиція — огорожі впритул нашого дому немає бути, — казали жильці. 

— Я думаю, що ми вирішимо питання без всяких перепон, демонстрацій та протестів. Можливо, паркану не буде. Усе залежить від того як ми домовимося, — відповіла юристка Юлія.

А на питання журналіста про відсутність асфальтування, дитячого майданчику та озеленення, юристи забудовника відповідали, що «будинок ще не завершили, і нині добудовується п’ята секція, після якої візьмуться за благоустрій».

Нагадаємо, на Гоголя хочуть збудувати ТЦ, але проти цього сусіди майбутнього новобуду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Поpошок

    Нехай Вінницябуд зробить ремонт асфальту на Порика/Ващука де будинок вигнали, а двір незаасфальтували
  • Алёна Мельник

    Склалася дуже цікава ситуація, недобросовісний забудовник , невідомо якими шляхами будує будинок  з порушенням норм, а знаходити вихід з ситуації має забудовник-сусід, який не має зовсім ніякого відношення до цієї ситуації. Тобто в збиток майбутніх жильців будинків Вінницябуд мають вирішуватись проблеми жильців Династії? Чому за нехтування норманами і намаганнями над заробітку мають відповідати жильці іншого забудовника? Чому не стоїть питання компнсації обманутих від забудовника чи притягнення  його до відповідальності?
  • Tom Ka

    Вот такой человеческий фактор! Помогаешь людям,  идёшь на встречу , даёшь добро на перенос забора . А в конечном итоге имеешь кучу проблем. Кто то <династия>  решила отхватить территорию , расстроиться масштабно не учитывая ничьи интересы , ни людей ни застройщика по соседству и не учитывая границы. Сделали все что хотели !!! А там будь что будет. В конечном итоге интересы людей не учитываются ! Как по мне выплатила бы <Династия > за все добро и за свою наглость всем компенсацию в хорошем размере. Так что бы не повадно было в следующий раз.
  • лариса

    я считаю,что прежде чем все доводить до конфликта, надо соответствующим органам проверить ( экологи, комуникации и т. п.)) как это повлияет на людей вокруг? это я кротко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up