Мерія Вінниці хоче придбати Льодовий клуб, що в Центральному парку

Мерія Вінниці хоче придбати Льодовий клуб, що в Центральному парку
Фото з сайту Льодового клубу
  • За попередніми розрахунками, приміщення критої ковзанки коштуватиме 9 мільйонів гривень.
  • Мерія збирається зберегти спортивний профіль Льодового клубу, де продовжать тренуватися хокеїсти і фігуристи.
  • Раніше власник приміщення виставляв ціну за об’єкт — понад 34 мільйони гривень. Згадуємо історію питання викупу.

Депутати міськради 27 серпня погодили намір придбати будівлю Льодового клубу, що в Центральному парку Вінниці. «За» проголосували 49 з 50 присутніх депутатів.

Міський голова Сергій Моргунов говорив, що торік, власник об’єкту пропонував міській владі викупити 19/20 частки Льодового клубу за 34 мільйони гривень. На таку суму не погодилися, бо в мерії вважали її завищеною.

— На сьогоднішній день ми відпрацювали це питання і порахували, що можливо придбати її (Льодову арену – авт.) за дев`ять мільйонів, — говорив Моргунов. — Але важливо, що ми не направляємо на купівлю цього об’єкту ні копійки бюджетних коштів. Комунальне підприємство «Фонд муніципальних інвестицій» суто за свої обігові кошти придбає цю частку, 19/20, цього майна. Таким чином, спортивна Вінниця поповнить свою тренувальну базу для фігурного катання і хокею.

Відео дня

Умови купівлі-продажу

Міська громада, нагадаємо, має у комунальній власності 1/20 частки від Льодового клубу. За рішенням, яке ухвалили депутати, «Вінницький муніципальний фонд інвестицій» купує саме приміщення об’єкта критої ковзанки, площею 2 тисячі 980 квадратних метрів. Про обладнання — ані слова.

Але перед угодою, нинішній власник — товариство «АЙС-СТАР» —  має підготувати документи: виготовити технічний паспорт на будівлю і замовити її експертну грошову оцінку, яку потім мають погодити на засіданні виконкому міськради.

Завершити угоду з купівлі-продажу приміщення планують в строк до 15 жовтня 2021 року. Надалі будівлю закріплять на балансі «Вінницького муніципального фонду інвестицій».

А наразі немає впевненості, що підсумкова ціна за Льодовий клуб не зросте, бо поки що не укладений договір купівлі-продажу між сторонами.

Історія викупу ковзанки

Ковзанка у Центральному парку — єдине місце у Вінниці, де понад десять років тренувалися хокеїсти та займалися фігурним катанням. А ще проводити чемпіонати різного рівня. Тут виховували спортсменів дитячого хокейного клубу «Патріот». 

Інфраструктуру «Льодового клубу» власник збирався продавати, місто ж купувати клуб не стало, тому й весною 2020-го ковзанку закрили.

Як коментував нам директор департаменту комунального майна Ігор Шутак, на сесії Вінницької міської ради прийняли рішення відмовитися від першочергового права викупу приміщення, яке разом з обладнанням власник приміщення оцінив у понад 34 мільйони гривень. Мовляв, зношеність обладнання 30-40% і тому ціна завищена.

Натомість вінницьким хокеїстам запропонували займатись на арені в «Мегамоллі», а вінницька мерія виділила бюджетну підтримку, аби спортсмени могли орендувати лід за пільговою ціною.

Втім, у січні 2021 року, Льодовий клуб відновив роботу.

— З нами вели довгі перемовини «Патріот» та Федерація фігурного катання. Ми з ними підписали договори, і вони будуть в нас тренуватися найближчі місяці, — раніше говорила директорка «Льодового клубу» Юлія Чернілевська. — Ми через карантин не змогли переїхати, простояли рік і вирішили відновити роботу для спортсменів.

Тоді ж вона підсумувала, що власник Льодового клубу та вінницька мерія відновили перемовини щодо викупу ковзанки.

У Вінниці, нагадаємо, беруть кредит на 300 мільйонів, щоб зробити реконструкцію будівлі аеропорту

 

Читайте також:

Було-стало. Як за три роки і 60 млн грн перебудували спорткомплекс «СКА»

Готель з пірсом хочуть збудувати біля басейну «Авангард»

«Нам потрібен новий скейтпарк». Підлітки звернулися до мера Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up