«Льодовий клуб» поновлює роботу і хокеїсти повернулися «додому». Чи надовго?

«Льодовий клуб» поновлює роботу і хокеїсти повернулися «додому». Чи надовго?
фото — архів редакції
  • Вінницькі фігуристи та хокеїсти понад два роки бояться втратити місце для тренувань — каток «Льодовий клуб». Власник вирішив продати бізнес. 
  • Батьки та тренери шукали будь-який шанс врятувати зимовий спорт у Вінниці. І нещодавно на офіційному сайті «Льодового клубу» з’явилось радісне повідомлення, що ковзанка відновлює роботу. 
  • Дізнавалися, чи назавжди клуб залишається у місті і яка подальша доля вінницьких спортсменів. 

«Льодовий клуб», нагадаємо, закрив свої двері для спортсменів та просто пересічних містян, які приходили туди покататися на ковзанах, торік 1 березня. 

Ковзанка у Центральному парку — єдине місце у Вінниці, де понад десять років тренувалися хокеїсти та займалися фігурним катанням. А ще проводити чемпіонати різного рівня. Тут виховували спортсменів дитячого хокейного клубу «Патріот». Батьки дітей, які тренувалися в цьому клубі, вже впродовж двох років активно відстоюють для них можливість займатися зимовими видами спорту. 

Інфраструктуру «Льодового клубу» власник збирався продавати, місто ж купувати клуб не стало, тому й весною ковзанку закрили. Як коментував нам директор департаменту комунального майна Ігор Шутак, на сесії Вінницької міської ради прийняли рішення відмовитися від першочергового права викупу приміщення, яке разом з обладнанням коштує понад 34 мільйони гривень. 

Відео дня

Проте у Вінниці є ще одна льодова арена у «Мегамолі», однак працює вона лише взимку. Туди й переїхали вінницькі хокеїсти

А кілька днів тому, 26 січня, на офіційній сторінці «Льодового клубу» з’явилося повідомлення про поновлення роботи ковзанки з цієї суботи, 30 січня. У дописі запрошують відвідати «Льодовий клуб» всіх, «хто так скучив за драйвом на ковзанах, за неймовірними емоціями та адреналіном».

«Вже відновили повноцінні тренування»

Старший тренер «Патріоту» Володимир Сачко розповідає, що з 28 січня спортсмени повернули «додому», тобто на звичну та зручну для них ковзанку «Льодового клубу». Каже, відновили повноцінні заняття. 

— У «Мегамолі» після Нового року підняли орендну плату, і якраз у цей час, на нашу радість, ми знайшли спільну мову з власниками «Льодового клубу», — коментує тренер. — Фінансові витрати за оренду ковзанки несе міська рада, тому ми їй вдячні. У «Льодовому клубі» нам зручніше, там поруч є парк, де теж можна проводити частину тренування. Льодові заняття насправді коштують шалені гроші, тому, звісно, учням хочеться комфортних умов. 

За словами тренера, наразі вони заручники ситуації і вимушені платити таку плату, яку поставлять власники. Проте вони радіють, що мають змогу тренуватися. В подальших планах ХК «Патріот» проведення у «Льодовому клубі» не лише тренувань, але й змагань. В лютому планується поновлення дитячого чемпіонату України і різних регіональних змагань.

Як коментував нам голова комітету з фізичної культури і спорту міської ради Сергій Краєвський, у 2020 році на фінансову підтримку хокейного клубу «Патріот» міська рада передбачила суму майже один мільйон гривень — для того, щоб клуб міг орендувати лід і мати повноцінні професійні тренування. Також 200 тисяч на свій розвиток отримала секція фігурного катання.

Сергій Краєвський телефоном сказав нам, що не має змоги та часу сьогодні, 28 січня, прокоментувати нам детальніше плани на 2021 рік щодо «Льодового клубу». 

— Цей мільйон йде на те, щоб повністю оплатити оренду льоду. Гроші не йдуть ні на закупку інвентар'я, ні на поїздки тощо, — каже тренер. — Якби ж це був муніципальний каток і нам давати мільйон в рік, то це були б справді чималі гроші. 

Фото — архів редакції

«Треба вести переговори з міськрадою»

Також ми попросили прокоментувати цю подію засновника ХК «Патріот» і президента Вінницької обласної федерації хокею Володимира Давидюка. 

— «Льодовий клуб» поновив роботу у 2021-му, і ми не можемо цьому не радіти. У будні дні ми будемо тренуватися, як і тренувалися до закриття. Все-таки в «Льодовому клубі» хокеїсти і фігуристи, як вдома. Єдина проблема, що ми будемо платити більшу оренду, — коментує Володимир Давидюк. — Однак потрібно буде вести переговори з міськрадою, щоб таки взяти на баланс міста «Льодовий клуб». Поки з мером ще не зустрічався, але маю в планах. Наразі до літа ми точно будемо в звичному для нас клубі. 

За словами Давидюка, «Патріот» наразі налічує близько 100 хокеїстів та близько 30-ти фігуристів. Проте, каже, на цю невелику кількість дітей впливає, що у міста немає своєї бази, і не варто забувати, що це дорогий вид спорту. 

— У «Мегамолі» нам не давали ту кількість часу на заняття, яка нам необхідна. Це, звісно, більш комерційна організація. Крім того, каток в «Мегамолі» працює лише взимку. Повноцінні тренування були неможливі, а тут всі тренування будуть проведені, — каже Володимир Давидюк. — Якби «Льодовий клуб» був на балансі міста, ми б могли зробити повноцінну школу. Поки ми завжди, як в гостях. 

«Договір склали на три місяці»

За словами директорки «Льодового клубу» Юлії Чернілевської, клуб відновив роботу на невизначений час. 

— З нами вели довгі переговори «Патріот» та Федерація фігурного катання. Ми з ними підписали договори, і вони будуть в нас тренуватися найближчі місяці, — каже Юлія. — Ми через карантин не змогли переїхати, простояли рік і вирішили відновити роботу для спортсменів. Ми підписали поки договір на три місяці. 

За її словами, вони б хотіли відновити перемовини з містом щодо продажу «Льодового клубу». Наразі знайшли компроміс, і клуб буде функціонувати найближчі місяці. 

Пропонуємо подивитися відео про проблему з «Льодовим клубом» зняте нашими журналістами у 2018-му:


 

Читайте також:

«Мегамолл» замість «Льодового клубу»: хокеїстам знайшли нову ковзанку

«Мови про збереження немає»: у березні Вінниця може втратити «Льодовий клуб»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up