«Мови про збереження немає»: у березні Вінниця може втратити «Льодовий клуб»

«Мови про збереження немає»: у березні Вінниця може втратити «Льодовий клуб»
  • Вінницькі фігуристи та хокеїсти вже понад рік бояться втратити місце для тренувань — каток «Льодовий клуб». Власник вирішив продати бізнес та переїхати в інше місто.
  • У міській раді відмовились купувати клуб, тому поки діти займатимуться лише до березня.
  • Батьки та тренери шукають будь-який шанс врятувати хокей та фігурне катання у Вінниці. Кажуть, все залежить від міської влади.

 

Каток «Льодовий клуб» у Центральному парку — єдине місце у Вінниці, де можуть тренуватися хокеїсти та займатись фігурним катанням. А ще проводити чемпіонати різного рівня. Тут діє дитячий хокейний клуб «Патріот».

Батьки дітей, які тренуються в цьому клубі, вже впродовж майже двох років активно відстоюють можливість їхніх дітей тренуватись.

Нагадаємо, інфраструктуру «Льодового клубу» власник збирається продавати. Якщо він це зробить— клуб переїде в інше місто, а Вінниця залишиться без можливості тренувати маленьких хокеїстів та фігуристів.

Відео дня
Батьки, директорка та тренер клубу зібрали прес-конференцію, щоб обговорити чи залишиться у Вінниці «Льодовий клуб»

Чому Вінниця може втратити «Льодовий клуб»?

— Понад рік тому ми дізнались, що власники клубу переїжджають в інше місто. Вони вирішили продати клуб, бо їм буде незручно продовжувати керувати та слідкувати за своїм бізнесом дистанційно. Думаю, це нормальне явище, коли ти маєш доступ до свого підприємства у яке вкладаєш кошти. Вони планують перевозити каток в інше місто або ж пропонували місту викупити його, — розповідає директорка «Льодового клубу» Юлія Чернілевська. — Це питання турбує городян, гостей міста, персонал, що налічує близько 40-ка людей, та спортсменів. Люди залишаться без роботи та доходів. Ми хочемо закликати власників та міську владу, щоб вони вирішили це питання якомога швидше. Поки ніяких кроків і жодної мови про збереження «Льодового клубу» в місті немає.

Як пояснює директорка «Льодового клубу» вони працюють до 1 березня.

— Договір зі спортивним клубом та з орендодавцями хокейного екіпірування укладаємо лише до березня. Такий термін дав нам власник, — каже Юлія Чернілевська. — Але до весни і, можливо, надалі ми будемо своїми силами відстоювати каток, нас підтримує дуже багато людей. Батьки готові ночувати у міській раді, щоб залишили каток у місті. Все залежить від влади.

Чернілевська пояснює, що вона розмовляла із власниками неодноразово, каже, вони готові говорити про зменшення вартості «Льодового клубу». Але із міської влади ніхто із ними щодо цього приводу не говорив.

Зараз розглядається можливість тренування на льодовій арені в ТРЦ «Мегамол», але там хокеїстам та фігуристам не дозволяють проводити індивідуальні заняття. Як пояснює директорка «Льодового клубу», що «Мегамол» — це комерційна організація і для зручності масового катання вони не дозволяють індивідуальні заняття, бо вони можуть заважати катанню відвідувачів. До того ж влітку там катаються на роликах, а лід розморожують.

Понад 150 хокеїстів та фігуристів можуть залишитись без «домівки»

Мама фігуристки Елли Галина Тітаренко каже, якщо «Льодовий клуб» закриють, то й фігурного катання у місті не буде.

— У мене дитина два роки займається фігурним катанням, їй дуже подобається. І якщо зараз у нас заберуть цю базу — це жахливо. Буквально кілька днів тому ми приїхали зі змагань і кожна дитина привезла відзнаку, — каже Галина Тітаренко. — Керівництво «Мегамолу» не дозволяє проводити індивідуальні тренування. Але ж які це фігуристи без індивідуальних тренувань? Не буде «Льодового клубу», то і фігурного катання у нашому місті також не буде.

Старший тренер дитячої хокейної школи «Патріот» Володимир Сачко каже, якщо «Льодовий клуб» закриють, то понад сто хокеїстів та близько 40 фігуристів залишаться без можливості тренувань.

— Центральний парк — це центр міста, досить зручне місце для проведення занять, бо людям зручно їхати із різних районів. До того ж «Льодовий клуб» йде нам на зустріч і ми можемо вибрати зручний час для тренувань. Ми займаємось із 17:00 до 20:30 години. Тобто, діти можуть у спокійному режимі зі школи дістатись на тренування, — розповідає Володимир Сачко. — Альтернатива у вигляді льоду в місті існує, але цей спорт містить ще загально фізичні та спеціально-тактичні заняття. І на території «Мегамолу» немає жодних можливостей їх проводити. На жаль, хокейна школа, яка цьогоріч дала двох кандидатів у Національну збірну України з хокею та три кандидати у Молодіжну збірну із хокею може просто зникнути. Клуб став вже домівкою для спортсменів.

Батьки подавали петиції

У листопаді 2018-го року Сергій Гуцало подав петицію у якій просив придбати органами місцевого самоврядування «Льодовий клуб». Петиція мала назву «Врятувати вінницький дитячий хокей». Вінничанин пропонував зберегти «Льодовий клуб» та зазначав, що продаж об'єкта у приватні руки знищить дитячий хокей.

У грудні того ж року міська влада дала відповідь на це звернення. Тоді влада обіцяла чи викупити даний об'єкт, чи підписати такий же договір про спільну діяльність, але з іншим власником. Проте ніяких змін не було.

Вже у листопаді 2019-го батьки хокеїстів знову написали петицію «Збережемо льодовий символ міста для спорту та людей!», яка за кілька днів набрала понад 370 голосів. У грудні з мерії надійшла відповідь й на цю петицію.

«В результаті проведеної влітку 2019 року оцінки льодової ковзанки по вул. Хлібна, 1, визначено ринкову вартість майна та обладнання, що належить ТОВ «Галактика відпочинку» в сумі 34 209 486,00 грн. За висновками експертів різні види обладнання ковзанки мають зношеність в середньому на 30-40%, що призвело б, у разі придбання, до додаткових ризиків виникнення витрат, необхідних для оновлення зношеної матеріальної бази», йдеться у тексті відповіді.

У мерії відмовились купувати каток

— На сесії Вінницької міської ради прийняли рішення відмовитися від першочергового права викупу приміщення, яке разом з обладнанням коштує понад 34 мільйони гривень, — каже директор департаменту комунального майна Вінницької міської ради Ігор Шутак. — Тоді, 29 листопада, більшістю голосів депутатів вирішили не купувати ковзанку. Чи будуть подальші перемовини поки говорити не можу, на даний момент рішення прийнято.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Игорь

    Теперь про команду Моргунова будут вспоминать, типа "А это те которые каток просрали..."
  • Юрий Гончеренко

    Да блин,не выгодно нашей местной власти влаживать деньги в то где всё готово и роботает.Им это не интерестно,денежку не можна будет на воровать.Им проще что то отремонтировать,а тут интерестнее.Поремонтировали какое то время,бабло подеребанили а власть опять денег накинула.И получяется что они воруют с городского бюджета,тобишь у нас с вами.
  • drugi2 @ukr.net

    А власть реально задолбала!Брехали год!А деньги на СКА лучше запустить,откат получится хороший!!!

    Богдана Гончар reply drugi2 @ukr.net

    Влада це ми народ читай конституцію . Вони обслуговуючий персонал.
  • Грицько Штахета

    Ой, бляха... Чого вони волають? 36 мільйонів той каток коштує? Вже рік вони всі інтернети про нього просмердюють? Скіко їх там, тисяча набереться? Хай зберуть по 4000 з морди і відкуплять собі той каток навічно у власне користування, в чому проблема? Тіки хай потім не скиглять, що там щось не так.

    drugi2 @ukr.net reply Грицько Штахета

    От это молодэць Грицько Штахета!!!!!Правильно!!!Лучше пивасик с семачками под подъездом лучкать!!!!))))

    Грицько Штахета reply drugi2 @ukr.net

    Цілком логічна відповідь. А шо, ессь шо? До речі, на Сатурні сьогодні зимно, вдівай шарфік )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up