Прощання з «Льодовим клубом»: яким був останній день роботи вінницької ковзанки

Прощання з «Льодовим клубом»: яким був останній день роботи вінницької ковзанки
  • Сьогодні, 1 березня, останній день роботи «Льодового клубу».
  • Понад 10 років вінничани мали змогу тут вчитися кататись на ковзанах, грати в хокей та просто весело проводити час.
  • Попри безліч петицій та звернень до власників та міської ради, каток все ж закривають.
  • Журналіст «20 хвилин» зафіксувала, як минув останній день вінницької ковзанки. 

День закриття «Льодового клубу». На каток прийшли безліч сімейних пар, друзів, молоді та дорослих людей. 

Батьки дітей, які займаються у спортивних секціях на території клубу, не раз писали петиції та пропонували місту викупити каток у власників. Але всі, хто якось міг вплинути на ситуацію, вирішили долю клубу інакше.

Відео дня

Наша журналістка побувала у клубі останнього дня його роботи, поговорила з відвідувачами, які захопливо ділилися спогадами та ковзали льодом разом з дітьми та коханими.

Олена розповідає, що чула, наче на місці клубу з’явиться інший каток і дуже сподівається, що так і буде.

У клуб протягом усього дня заходять і виходять люди. І усі вони, як один, сумно поглядають усе довкола. Жалкують, що ковзанка зачиняється.

Чи бути у Вінниці іншому катку?

Редакція 20minut.ua звернулась за коментарем до міської ради. Ось як пояснив ситуацію з «Льодовим клубом» голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський:

«Міська влада підтримувала і буде підтримувати юних вінницьких хокеїстів. У бюджеті цього року тільки на підтримку дитячого хокейного клубу «Патріот» передбачено 950 тис. грн, які клуб витрачає якраз на оренду льоду для занять. І ці кошти щомісяця надходять на рахунки клубу і будуть надходити надалі. Ще 200 тисяч у бюджеті міста передбачено на підтримку дитячого фігурного катання — таке рішення було ухвалено міським головою після зустрічі з батьками юних фігуристів 27 листопада 2019 року. На цій зустрічі також були присутні представники дитячого хокейного клубу «Патріот», Федерації хокею, тренери та дорослі хокеїсти.

Саме тоді обговорювалось питання викупу «Льодового клубу», який перебуває у приватній власності і за який власник запросив понад 34 млн. грн. При цьому річний бюджет фінансування усіх 7 муніципальних ДЮСШ, де займається 2500 тисячі дітей, яких тренують 115 тренерів, — в 2019-му становив 34,6 млн. грн.І місто не може віддати бюджет всього дитячого спорту на купівлю одного об’єкту. На зустрічі також були обговорені варіанти щодо переведення тренувального процесу хокеїстів та фігуристів на іншу ковзанку в ТРЦ «Мегамолл». Також ми готові надати їм муніципальні зали для проведення занять із загальної фізичної підготовки юних спортсменів.

Крім того, міська рада звернулась до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з клопотанням щодо відновлення програми «Хокей України». А саме — в частині будівництва у Вінниці спортивної споруди із штучним льодом для занять зимовими видами спорту, у співфінансуванні з місцевими бюджетами.

Що стосується підтримки ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ», то в минулому році з бюджету громади було профінансовано 148 тисяч грн, на цей рік в бюджеті на фінансову підтримку цієї громадської організації передбачено 348 тисяч. Бо інклюзія — це дуже важливе для всіх нас питання. Щодо подальшої реалізації проекту «Сонячні ковзани» — міська влада готова обговорити варіанти участі у цьому конкретному проекті».


Читайте також:

Потурбуються про іншу ковзанку. Відповідь міськради на новину про закриття «Льодового клубу» 

Неймовірно, але факт: Льодовий Клуб закривають! (Прес-служба ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ»)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • Лариса Кравченко

    лучше бы вместо фонарей вложили деньги в каток. это более актуально и полезнее
  • Дмитрий Анна Коленко

    Там наверное построят девяти этажный дом и продадут квартиры работникам горисполкома ))
  • Бурко Роман

    Прощавай
  • Наташа Гречанюк

    Его время давно вышло. А хозяева катка - негодяи! Свои деньги не хотят вкладывать, чтобы своё же имущество ремонтировать, а с горожан требует! Аферисты!

    Ярослав reply Наташа Гречанюк

    А то ти краще? Типова спожиблядь як і 99% жителів. От і жуйте тепер те що посіяли і виросло. Хазяї відбили свої гроші з прибутком, і не бачать перспективи більше, от і пішли туди де краще. Мають повне право, і вони назвали свою ціну за те щоб свою думку змінити. Даєш ціну - діло, не даєш - гуляй. Буди примушувати - не думаю що вони тебе бояться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up