«Мені спокійніше, коли їх немає». Запитали вінничан про ставлення до електросамокатів

«Мені спокійніше, коли їх немає». Запитали вінничан про ставлення до електросамокатів
  • У Вінниці стартував сезон поїздок на електросамокатах. Уже працюють три служби для оренди цього транспорту — Bolt, Ecos та Ewings.
  • Ми запитали вінничан про те, як вони ставляться до присутності цього електротранспорту на вулицях міста та які зауваження і пропозиції до нього мають.

Переважна більшість відповідей — з критикою. Людям недовподоби, як їздять самокатники по тротуарах і дорогах та вони закликають до більш суворих обмежень, ніж зараз.

Дивіться на відео, як відповіли вінничани. Або читайте їхні думки в текстовому форматі далі у матеріалі.

Відео дня
v class="video-block">

Володимир (40), тимчасово безробітний

— Мене не влаштовує, що у самокатників відсутня культура поведінки: залишають їх буде де, не дивляться на інших учасників руху, розбивають самокати. Не бережуть ані себе, ані людей, що навколо. У мене в самого є самокат, але я їжджу обережно.

Зоя (45), підприємиця

— Головне, щоб вони не нашкодили ні собі, ні оточуючим. Чесно кажучи, коли я їду і бачу, що на мене «летить» самокат, то я стараюсь зупинитись та відійти з їх дороги. Я не відчуваю себе у безпеці, коли поряд проїжджають самокати. А сама я ніколи не їздила на цьому транспорті. 

Іван (20), велокур'єр

— Погано ставлюсь. Вони не дотримуються ПДР, підрізають, лізуть під колеса, ставлять самокати, де попало. Я гадаю, що люди, які користуються електросамокатами, мають як мінімум проходити інструктаж перед реєстрацією.

Ольга (36), юрист

— Жахливо ставлюсь. Для них немає ні дороги, ні правил, нічого. Було б добре, якби людина, що на самокаті їздить, хоча б дотримувалися правил дорожнього руху та розуміла, що вона не одна на тротуарі чи дорозі. Якщо для автомобілістів є правила, то і для самокатників вони мають існувати.

Сергій (62), пенсіонер

— Коли вони ганяють на всю між пішоходами, то це не дуже зручно. Якщо це група з трьох-чотирьох самокатів — то краще зупинитись і почекати, поки вони проїдуть. Щодо інструктажу, я сумніваюсь, що в цьому буде користь: на електросамокатах дорослі «лоби» катаються, не діти малі. Мені спокійніше йти, коли їх взагалі немає.

Оксана (38), вихователька у дитсадку

— Насправді, я ставлюсь позитивно. Моя донька катається на самокаті, нікого не збила, нарікань на неї не було. У нашому подвір'ї на неї не скаржаться. Так, я знаю, що на самокатах їздять без правил, але це залежить від людини, яка цим транспортом користується.

Маєте свої думки щодо електросамокатів? Пропозиції та зауваження? Пишіть їх у коментарях під цим матеріалом.

Раніше, нагадаємо, вінничани розповіли про свій досвід переходу на українську мову після початку російської агресії.

 

Читайте також:

Вінницькі активісти роблять прилади нічного бачення для військових

У Вінниці шиють спальники з обігрівом, який працює від павербанка

Перетворили ворожий танк на сувеніри Вінничанка зібрала мільйон гривень благодійністю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мирослав Наконечний

    Головна проблема, це відсутність інфраструктури (велодоріжок, парковок) із за того страждають пішоходи, автомобілісти і самі самокатчики. Буде інфраструктура, то будуть правила, хто їх порушуватиме, буде кара.
  • Анатолий Гордий

    набережная  рошен   начался  ужас  стаи  малолеток  и   относительно  взрослых  неадекватов  носятся  стаями  и  выходя  на  прогулку    не  знаеш   покалечат  или  нет      иногда  возникает  желание  побрасать  их  в  реку  но  жаль  ее  она  и  так  засрана  до  предела

keyboard_arrow_up