Перетворили ворожий танк на сувеніри. Вінничанка зібрала мільйон гривень благодійністю

Перетворили ворожий танк на сувеніри. Вінничанка зібрала мільйон гривень благодійністю
  • З підбитого російського танку виготовляють сувеніри, які продають потім за кордоном. У такий спосіб вінницька волонтерка вже зібрала мільйони гривень, які направлять Силам оборони України. 

«Це чудовий старт. Я ним дуже задоволена», — розповідає про свій благодійний проєкт Destroy The Tank (Знищити танк) вінницька волонтерка Діана Подолянчук. Днями вони зібрали в рамках цієї ініціативи перший мільйон гривень. 

Про проєкт Діани ми писали одразу після його старту в середині січня. Тоді волонтерка розповіла нам, що його підтримали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник ГУР МОУ Кирило Буданов, передавши на потреби проєкту сучасний, але знищений російський танк Т-80. Зазначимо, що машина відновленню не підлягала. 

Одразу було вирішено, що танк піде на сувеніри, які продаватимуть за кордоном, а отримані кошти направлятимуть на підтримку Сил оборони України та родинам, які постраждали від російської агресії. 

Відео дня

Перша колекція сувенірів виготовлена з дула танків. Це металеві фрагменти у вигляді кілечок, які можна придбати за 250 доларів (ПРИДБАТИ ТУТ). За півтора місяця у США вдалося продати понад сто таких сувенірів на суму в мільйон гривень. Загалом з дула знищеної бронетехніки планують зробити 500 сувенірів. 

Інші частини російського танка також приноситимуть користь. Їх перероблять та брелоки, значки та інші пам’ятні речі, які продаватимуть закордонній авдиторії. 

— Наступний етап нашого благодійного проєкту — збирати кошти для українських сімей, чиї рідні постраждали від російської агресії, — розповідає Діана Подолянчук. — Результатами я дуже задоволена, враховуючи, що першочерговою метою проєкту є донесення до західної авдиторії правильної інформації про війну в Україні, а не фінансова складова. 

Нагадаємо, що перед стартом проєкту вийшов документальний фільм. У ньому командир підрозділу «Кракен» та Діана Подолянчук розповідають, яким саме чином танк потрапив до України, як його знищили та як тепер ворожа техніка приноситиме нам користь. Відео орієнтоване на іноземного глядача, тому, за можливості, поширте його своїм друзям та знайомим, які проживають за кордоном. 

Читайте також:

«Вони планували знищити нас в один момент»: командувач ПСУ про рік битви за українське небо

Ремонти або війна? На що більше витрачають грошей з бюджету Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Кондратьева

    Якби лише наживатись! Не кажіть мені, що на ті гроші придбати щось для військових-наслухалась від притулів та стернеків!

keyboard_arrow_up