Перетворили ворожий танк на сувеніри. Як вінничанці вдалося реалізувати такий благодійний проєкт

Перетворили ворожий танк на сувеніри. Як вінничанці вдалося реалізувати такий благодійний проєкт
  • Волонтерка Діана Подолянчук втілила в життя свою чергову ініціативу. Цього разу мова про підбитий російський танк. Його ділять на маленькі шматочки, які потім перетворюють на сувеніри.
  • Їх вже продають американцям по 250 доларів, а всі отримані кошти направляють на допомогу постраждалим від війни. Амбасадорами проєкту вінничанки стали Залужний та Буданов.

«Наш благодійний проєкт підтримали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник ГУР МОУ Кирило Буданов», — розповідає вінницька волонтерка Діана Подолянчук. Проєкт має назву Destroy The Tank (Знищити танк). Вінничанка пояснює, що мета їхньої ініціативи в тому, аби показати світові, як шматок металу, який росіяни направили для знищення України, сам перетворився та брухт, та ще й допомагає тепер українському народові наближати перемогу. 

Цим самим знищеним танком є російський Т-80 БВМ, що ще донедавна входив до складу 200-ї окремої мотострілецької бригади. Танк подолав довгий шлях від Мурманської області до Бєлгорода, а звідти вже в Україну. Саме ця машина була однією із тих, яку російський диктатор путін раніше залучав у своїх військових парадах на червоній площі у москві. 

У квітні бійці окремого розвідувально-диверсійного підрозділу ГУР МОУ «Кракен», виганяючи окупантів з Харківщини, підбили цей танк пострілом з «Джевеліну». Тепер машина піде на сувеніри. 

Відео дня

— На наш благодійний фонд та наших IT-партнерів з компанії ElephantsLab, вийшли американці з ідеєю взяти підбитий російський танк, порізати його на шматочки, а потім продавати ці шматочки у США. Усі кошти з продажів мають піти на потреби України, — розповідає Діана Подолянчук. — Ідея крута, тільки ось знайти десь підбитий танк не так-то просто. Тому я розповіла про цю ініціативу в Головному управлінні розвідки. Їм дуже сподобалося і вони знайшли підбитий їхніми бійцями танк. Візуально він був більш-менш цілим, але відновленню не підлягає. Кирило Буданов підписав відповідного листа і нам передали машину під благодійний проєкт. 

Про Destroy The Tank, каже волонтерка, знав і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Під час їхньої з Діаною зустрічі, він пообіцяв підтримати проєкт: сприяв організації безперешкодного перевезення танку до заводу, де його прямо зараз перетворюють на сувеніри. 

Також саме Залужний запропонував зняти про проєкт невеличку документальну стрічку. У ній командир підрозділу «Кракен» та Діана Подолянчук розповідають, яким саме чином танк потрапив до України, як його знищили та як тепер ворожа техніка приноситиме нам користь. Відео вже активно поширюють у мережі, зокрема ним поділилися: Генеральний штаб ЗСУ, спецпідрозділ ГУР МОУ «Кракен», різні ЗМІ, блогери та звичайні користувачі мережі. 

— Сувеніри з танку, а це колечка з дула, брелоки та значки, ми продаватимемо у США. Символічно, що його знищено саме американською зброєю, «Джевелином». Гадаю, що американцям буде приємно це усвідомлювати. Вони наочно бачитимуть, наскільки їхня допомога важлива та дієва, — продовжує Діана. — Продаж сувенірів у Штатах є також і частиною нашої інформаційної війни. Вони стануть ще одним нагадуванням західному світові про те, що зараз відбувається у нашій країні. Нам вже пишуть з Америки, Австралії, Нової Зеландії та Європи. Люди кажуть, що підтримують та вболівають за нас. 

З першої партії сувенірів

Наразі вже виготовлена перша партія сувенірів, а саме 500 красиво оформлених кілець з дула російської техніки. Перші екземпляри сувенірів отримали амбасадори проєкту Destroy The Tank Валерій Залужний та Кирило Буданов. Інші вже доступні для придбання. Вартість одного сувеніру складає 250 доларів. Усі отримані від цього проєкту кошти направлять на допомогу постраждалим від російської агресії українцям, а також родинам, чиї близькі перебувають у полоні. 

— Я пропоную всім долучитися до нашого проєкту. Для цього зовсім не обов’язково купувати сувеніри. Можна просто поширити наш документальний фільм у своїх соцмережах, розповісти про нього друзям та знайомим з інших країн. Важливо, щоб якомога більше людей за кордоном побачили, що Україна бореться, а підтримка їхніх країн нам допомагає робити це ефективніше, — каже вінничанка Діана Подолянчук. 

Читайте також:

«Напоготові були шприц з ліками і вогнегасник». Розмова з наймолодшим доктором наук

Не стало Вахтанга Кікабідзе. У Вінниці Великий Буба завжди їздив на риболовлю і говорив правду про росіян

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anna Rita

    🤦🏻‍♀️ пи*дец радостные сувениры. Не, что б на плиты для стены переплавлять, то будут сувениры, напоминающие через что мы проходим. Чертовы гении.

    Olena Schad reply Anna Rita

    Anna Rita ,креатив.

keyboard_arrow_up