«Мені незаслужено присвоюють ці здобутки»: жінка, яка допомогла хворій дівчині в поїзді

«Мені незаслужено присвоюють ці здобутки»: жінка, яка допомогла хворій дівчині в поїзді
  • Днями мережу не на жарт сколихнув допис тернополянки про пошук пасажирки, яка врятувала її доньку, коли тій стало зле у вагоні потягу.
  • Мама обурювалася байдужістю провідниці та інших пасажирів і шукала рятівницю, щоб подякувати за спасіння своєї дитини.
  • Рятівниця знайшлася сама, і навіть написала лист про те, як все було насправді. 

«Вона безперестанку блювала. Була такою знесилою, що ледь говорила. Пасажири та провідниця чомусь вирішили, що вона наркоманка. Але дочка спортсменка і ніколи навіть не палила», — йшлося в дописі тернополянки, який наразі видалений. 

В коментарях під її постом було багато образливих слів на адресу пасажирів та провідниці. Користувачі мережі не могли зрозуміти, чому всі раптом виявилися такими байдужими. Ми зв’язувалися з мамою хворої дівчини, але крім кількох речень про те, що рятівницю знайшли і віддячили їй, ніякої відповіді не було. 

Коли наша публікація про пошук жінки зібрала понад сто п’ятдесят тисяч переглядів і майже двадцять п’ять тисяч поширень, рятівниця, яка підписалася Тамарою Сахно, опублікувала лист-звернення, де викладена її власна версія подій:

— В ніч з 2 на 3 лютого, я їхала в потязі Київ — Ворохта. В 20:30 поїзд №149 виїхав зі столиці. Весь перший вагон був заповнений пасажирами. Вагон був не новим. Дихати доводилося повітрям, що залишилося від попередніх пасажирів. Ми їхали у першому плацкартному купе. Замість шістьох, нас було четверо, тому що на 53 і 54 місцях лежали ковдри.

Я їхала на нижній полиці. Яночка (дівчина, якій стало погано — авт.) — на верхній. З нами ще була моя донька. У неї була верхня. І чоловік років шістдесяти на другій нижній. 

Яночці вже тоді було погано. Вона випила активоване вугілля, що взяла у провідниці. У мене знайшлася лише таблетка панкреатину. Але після цього випадку буду возити весь набір. 

Яночка поводилася стримано, і крім пасажирів нашого купе та провідниці, майже ніхто не знав, що дівчині погано. Якщо хтось про це і здогадувався, то що він міг зробити? Затримати поїзд на зупинці і громити найближчу вже зачинену аптеку?

Яна часто займала вбиральню. Ніхто її через це не ображав. Всі ставилися з розумінням. У коментарях (під дописом мами дівчини — авт.) люди не на жарт сердяться на провідницю. Ну, пробачте її. Культура жінки кульгає. За правилами вона мала викликати швидку на найближчу станцію. На прохання Яни вона цього не зробила. Втім, вона намагалася якось допомогти, але, крім вищезгаданого вугілля, в аптечці ніяких потрібних ліків не мала. 

Пізніше я прокинулася і побачила, що дівчину не на жарт «розгойдала» блювота. Я поступилася Яні місцем. Але так вчинило б багато людей і ніхто з них не вважав би це геройством. 

Мужик (сусід з нижньої полиці — авт.) спав. Переконана, якби його, або когось іншого у вагоні попросили поступитися місцем на нижній полиці для хворої людини, ніхто не відмовив би. 

Чи може треба було всім пасажирам з нижніх полиць наполегливо пропонувати свої місця?

— Будьте такі люб’язні прилягти на мою полицю.
— Ні-ні. Ви неодмінно маєте сісти на мою. Будьте ласкавими. 

І так мали зробити всі.... Можливо тоді б пасажирів похвалили. 

Просто ніхто не здогадувався про ситуацію. Якщо б там були ви, щоб ще могли зробити? Відповідь дайте самі собі. Якби я була в іншому місці вагону, я би просто спала, тому що цілу добу була на ногах. 

Ми з донькою виходили у Вінниці. Нас ніхто не мав зустрічати. Донька в Телеграмі попросила тата принести атоксил і мінералку. Він встиг все принести до того, як від’їхав потяг. Медикаменти Яні передала та сама «погана» провідниця. 

У коментарях звинувачують все і всіх. А мені незаслужено присвоюють ці здобутки. Сьогодні у мене все це вже викликає усмішку, але спочатку був шок. 

Говорять, що нічого не трапляється випадково. Це правда. Я не планувала цю поїздку. Все вирішилилося напередодні. Просто Бог використав мене, як інструмент для допомоги Яночці. 

Здоров’я Яночці, її мамі та всім, хто за неї переживає. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ім‘я

    ....
  • Олена Щербанюк

    Читаючи цю історію і пригадую свою, коли з дворічною дитиною ,яка теж захворіла в дорозі, всю ніч промучилась на другій полиці купе ,хоча нижні полиці займала молода жінка з достатньо дорослою дочкою, Які на благання помінятися місцями тупо розвернулися до стінки,
  • Лариса

    Авторизуватися, щоб читати повну статтю??????????)))))))))))))))

    Natali Moz reply Лариса

    Ну, а що?!Це ж Вінниця!)))
  • Елена Павлова

    Слава Богу що маем такий кінець ціеї історії! Здравія і СПАСЕНИЯ такі  людині за такий вчинок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up