Майже місяць в укриттях провели мешканці Вінниці: статистика повітряних тривог

Майже місяць в укриттях провели мешканці Вінниці: статистика повітряних тривог
Фото ілюстративне, з відкритих джерел
  • Попри очікування, День Незалежності України на Вінниччині пройшов більш-менш спокійно. На відміну від півдня та сходу України, у нас за минулу добу пролунала лише одна повітряна тривога.
  • А скільки взагалі тривог лунало у Вінниці через російську загрозу? Якою була найдовша та найкоротша? Скільки часу вона лунала загалом? Та яке місце в «тривожному» рейтингу посідає наш регіон?

Щоб дати відповіді на ці запитання ми взяли дані з ресурсу Мапа повітряних тривог України.

Отож, станом на 13.24 25 серпня 2023 року ми пережили 697 тривог. Саме стільки сигналів повітряної небезпеки лунало на Вінниччині з початку повномасштабної війни. З цієї загальної кількості 45 тривог завершилися вибухами. Для Вінниці — це обстріли аеропорту, ракетний удар по телевежі та найжахливіша сторінка нашої сучасної історії — ракетний удар по площі Перемоги 14 липня 2022 року.

За даними статистики, середня тривалість тривог на Вінниччині складає 1 годину 1 хвилину. Найменше тривога тривала усього 21 секунду. Найдовша — 5 годин 55 хвилин.

Відео дня

А загалом, якщо поєднати час усіх повітряних тривог, що лунали на Вінниччині, то вони займуть аж 29 днів 20 годин 50 хвилин. Тобто майже місяць життя з початку повномасштабної війни у нас вкрали росіяни, через атаки яких якраз і вмикають повітряні тривоги.

З таким показником Вінницька область займає 18 місце у «тривожному» рейтингу серед областей України. 

Найбільше часу тривають тривоги на Луганщині (511 днів) та в Криму (258 днів). Адже офіційна українська влада досі не дала відбої тривог у цих краях. Тоді як перше місце за кількістю тривог займає Донеччина — тут пролунало аж 2824 сигнали небезпеки.

А от замикає рейтинг «тривожних» областей Закарпатська область. З початку повномасштабної війни тут повітряну тривогу вмикали 333 рази, вона тривала 16 днів сумарно.

Опитування

Чи спускаєтесь в укриття під час повітряних тривог?

Раніше, нагадаємо, у шести ліцеях Вінниці починають будувати протирадіаційні укриття.

 

Читайте також:

Розробляють програму відновлення нашої області Проєктів Вінниці — аж на 10 мільярдів гривень!

Ремонти доріг, будинків та оновлення транспорту. Як витрачали гроші Вінниці?

Не хочеш мобілізації — іди на контракт і самостійно пиши свою роль у війні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up