Ремонти доріг, будинків та оновлення транспорту. Як витрачали гроші Вінниці?

Ремонти доріг, будинків та оновлення транспорту. Як витрачали гроші Вінниці?
  • Виконком міськради 17 серпня схвалив звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку нашої громади протягом першого півріччя 2023 року.
  • Переглянули документ і виділили з нього найцікавіше. А також розбиралися, скільки грошей та на які заходи їх витратили.

Попри продовження війни усі сфери міста зберегли стійкість та стабільно функціонували протягом першого півріччя 2023 року. 

Ба більше, відновлення роботи підприємств та переїзд нових бізнесів (у Вінниці нараховується 315 релокованих підприємств, які дали 1566 робочих місць) сприяли тому, що зросли надходження до бюджету громади.

Так, доходи бюджету склали 3 мільярди 242 мільйони гривень, що на 20,6% більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Основні статті доходів — ПДФО, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок. В основному ці кошти витрачали на освіту, медицину, соцзахист, культуру, спорт та житлово-комунальне господарство, повідомили у міськраді. 

Відео дня

А завдяки змінам до постанови уряду №590 міська влада почала витрачати бюджетні кошти на ремонт та проектування нових будівництв.

Дороги

Зокрема, продовжили роботи з будівництва бетонної дороги у Вінницькому індустріальному парку (на околиці міста, біля Немирівського шосе). У повному обсязі виконали роботи з будівництва дороги на Тимофіївській, капремонт тротуару і дороги на вулиці Барвиста (колишня Смирнова), капремонт дороги на Пирогова - Зодчих - Василенка.

Також завершили капремонт дороги і тротуару на вулиці Шептицького. Виконали капремонт тротуару на вулиці Славетна. Зробили капремонт парковки на вулиці Стрілецькій, біля палацу мистецтв «Зоря».

На умовах співфінансування з мешканцями виконали капремонт восьми вулиць в приватному секторі. А після паузи, що тривала майже рік, відновили реконструкцію вулиці Батозької. Зокрема, уже виконані роботи з монтажу бордюрів, заасфальтовано тротуар, велодоріжки, нижній шар дороги та прокладено 250 метрів колій.

Крім того, в першому півріччі виконано поточний ремонт асфальтного покриття доріг та тротуарів, протяжністю 36,4 тисячі м2 

Інші ремонти

Протягом першого півріччя 2023-го поповнили транспорт парк комунального перевізника «Вінницька транспортна компанія»: це шість тролейбусів VinLine, 16 швейцарських трамваїв Tram 2000, 20 тролейбусів Solaris, придбані у Любліна, Польща.

Щодо напрямку житлове господарство, то тут зробили наступне:

  • капремонт дахів у восьми будинках;
  • капремонт швів міжпанельних стиків у п’яти багатоповерхівках;
  • капремонт інженерних мереж у дев’яти будинках;
  • поточні та капремонти систем електропостачання в місцях загального користування у 18 будинках;
  • відремонтували дев’ять ліфтів.

А у напрямку освіта влада продовжує працювати над енергозбереженням закладів. Зокрема, виконали капремонт покрівель у ліцеї №19, ліцеї №30, Вінницько-Хутірському ліцеї (село Вінницькі Хутори).

Повністю ознайомитись зі звітом програми розбудови громади у першому півріччі 2023-го можна за цим посиланням.

 

Читайте також:

Зарплати, ремонти та трохи на укриття — На що витрачали гроші Вінниці?

По п'ять тисяч дітям, які йдуть до першого класу. Хто і як може отримати допомогу до 1 вересня

Літо у банці. Скільки коштуватимуть господиням цьогорічні закрутки?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up