Не хочеш мобілізації — іди на контракт і самостійно пиши свою роль у війні

Не хочеш мобілізації — іди на контракт і самостійно пиши свою роль у війні
  • Щомісяця навчальні центри, а згодом бригади і батальйони зустрічають новеньких, які на три роки обрали для себе контрактну службу в армії.
  • Вони добровольці, як і всі ті хто просто дійшов до військкомату.
  • І вони можуть обирати, де і ким служити: стрільцем зенітником, дешифрувальником безпілотників або сапером, щоб розміновувати звільнені міста.

За словами інструктора Відділення рекрутингу та комплектування вінницького Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрія Зеленого, на контрактну службу йдуть дуже різні люди.

— Військово-морські сили, десантно-штурмові війська, спецназ, ТРО, безпілотники або стати військовим медиком, людина сама визначається з родом військ, — каже інструктор. — А ми в свою чергу проводимо профвідбір, враховуючи освіту, цивільну спеціальність, побажання та підбираємо вакант.

Відео дня

Інструктор вважає, що мобілізація — це шлях до невідомого, а контрактна служба — це можливість для військово показати свої знання і навички саме там, де вони справді необхідні.

Таку можливість щомісяця обирають близько сотні чоловіків і жінок зі всієї області. Хоча з міста бажаючих нести контрактну службу не так багато. Зокрема останній набір складав всього 10 містян, серед яких були переселенці Олег і Ігор.

Олег з Харкова, Ігор з Луганської області. Хлопці познайомились на будівництві, де обоє почали працювати рік тому, як приїхали у Вінницю. Потоваришували, тепер разом йдуть служити. Хочуть стати саперами і розміновувати звільнені міста.

— Насправді ми кілька раз були у військкоматі, проходили ВЛК і нам казали: «Вільні, до особливого розпорядження», — розповідають хлопці. — Але розпорядження так і не надійшло, тому вирішили з товаришем піти на контракт.

Мрія — армія

Наймолодшому контрактнику 18 років, його звати Андрій Вакалюк. На службу його проводжала мама Леся, яка повністю підтримує вибір сина — піти служити.

— Я в Повітряні сили хочу, — каже хлопець. — Мрію працювати з автоматизованими системами управління.

А мама додає, що син закінчив 4-те училище і йде служити на контракт, сподіваючись застосувати знання і вміння, отримані на навчанні.

— Після цього, можливо, десь далі буде поступати, але поки що його бажання — це армія, — розповідає Леся.

Вона, до речі, теж військова, як і батько хлопця, а його дід все життя працював в поліції.

Треба вміти захищатися

Євгенію Дукову 26 років, і до того, як піти на контрактну службу, він працював тестувальником компьютерних ігор. А тепер хоче стати стрільцем зенітником.

— В мене нещодавно дитина народилася, мені потрібно навчитися її захищати, — каже Євгеній. — Крім того, це, напевне, доля — стати військовим, тому що і мій батько, і мій тесть майже чверть віку віддали армії.

Хочу бути корисним

Івану Коптєву 22 роки і він тільки-но отримав ступінь бакалавра в політехнічному університеті і ще кілька тижнів тому працював на Новій пошті.

— Вирішив піти на контракт оператором дешифрувальником безпілотних літальних апаратів, тому що трошки маю знання в цьому напрямку, — каже Іван. — Багато моїх знайомих служить, і я теж хочу бути корисним своїй країні.

З чого почати, щоб стати контрактником?

Перелік документів:

Медичні довідки:

Що гарантує військова служба за контрактом?

Вимоги до кандидатів:

За детальною інформацією звертайтеся у Відділення рекрутингу та комплектування Вінницького ОМТЦК та СП або дзвоніть за цими телефонами: (098)9135349, (097)9536032.

 

Читайте також:

Протирадіаційні укриття в школах до 1 вересня не побудують. Ми дізналися причини

Чому вже рік не ремонтують ліцей №8, який постраждав внаслідок ракетного удару 14 липня?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Юлія Калініченко

    Так, спочатку ніби обираєш. А як підпишеш, то з тобою можуть робити за законом воєнного часу що хочеш. Перевести в інший підрозділ, понизити в посаді, і це буде рахуватися законно. І от ти обрав одне, хоп, а ти вже не там. А відкриєш рота, тобі скажуть: ну ти ж сам добровільно підписав контракт.
  • Саша «Izov» Матвійчук

    Контракт заключити легко а от що ти попадеш на вибрану професію це тільки мріяти бо 99 відсотків попадають не туди куди хотіли і це факт.
  • Наталя Лащівська

    Чомусь абристович жданов і багато інших бідолах в лапках вибрали інший фронт заробіток в інтернеті, їм можна вони ж не раби
  • Fariksan Fariksan

    Підпиши тільки контракт і тебе чекають всі барви армії!

keyboard_arrow_up