У шести ліцеях Вінниці починають будувати протирадіаційні укриття

У шести ліцеях Вінниці починають будувати протирадіаційні укриття
фото ілюстративне
  • Розпочинають будівництво протирадіаційних укриттів у шести ліцеях Вінниці. Назвали номери закладів.

Сьогодні, 25 серпня, на сесії Вінницької міської ради депутати затвердили рішення про будівництво протирадіаційних укриттів у шістьох міських закладах освіти.

Мова про наступні заклади: 11, 12, 13, 23, 30 і 33. 

— У результаті виготовлення цієї проєктно-кошторисної документації, виявилося, що вартість проведення будівництва достатньо висока. Нам необхідно знайти ресурс у розмірі 550 млн грн — це досить велика сума грошей. Ми внесли зміни в бюджет, перерозподіл кошти і виділяємо 247 млн грн, — розповів міський голова. — Разом з тим, розуміючи, що це достатньо серйозний виклик для нашого бюджету, ми звернулися до Уряду та відповідних міністерств, міжнародних організацій та донорів щодо можливості підтримати на умовах співфінансування будівництво цих об’єктів. Ми не можемо відмовитися від будівництва цих укриттів, оскільки безпека дітей та навчання в школах офлайн, перебування дітей в дитячих садочках — це важливе питання.

Відео дня

Також відзначають, що до переліку закладів освіти, де будуть зводити укриття потрапили саме ті, де немає ані цокольних, ані підвальних приміщень, які можна було б використовувати як найпростіші укриття під час повітряної тривоги, але є території, де можна збудувати укриття.

До речі, нині на фінішній стадії ремонти укриттів у дитсадку №67 та у початковому ліцеї №13. У садочках №47 та 77 наразі на завершальній стадії підготовка проєктно-кошторисної документації.

Міністерство освіти і науки України рекомендує вийти на очне навчання закладам вищої освіти, але лише за наявності укриттів. Рекомендація не стосується вишів, розміщених на територіях в зонах бойових дій.

Коли почнеться навчальний рік у вінницьких ВНЗ та в якому форматі — читайте у матеріалі:

 

Читайте також:

У 30-му ліцеї триває будівництво укриття: коли зведуть та як вчитимуться діти

Протирадіаційні укриття в школах до 1 вересня не побудують. Ми дізналися причини

Навчальний рік у вінницьких школах може закінчитися раніше 28 червня. Від чого це залежить?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Сергій Джус

    Новини Вінниці  на 20хвилин це вже не свіжа інформація, причетні знають з яких ліцеїв перекидають дітей в інші мікрорайони де є сховища, і це не сусідні райони, дітям потрібно кілька пересадок робити у громадському транспорті в час пік щоб добратися до того нз
  • Виктория Полищук

    Цікаво в попередній статті було написано, що призупинили всі будівництва укриттів, бо закінчилось фінансування. То для чого було одночасно розпочинати будівництво в стількох закладах, коли коштів було обмаль??

    12, 13 школи розпочали будівництво, точніше розгорнули землю в кінці червня і вже більше місяця там ніхто нічого не робить, осінь і зима рукою подати... Цікаво глянути на кошторис, якусь звітність за витрачені кошти...
  • Тереза Корнійчук

    Смішно з  чого?
  • Нина Коваль-Матвиенко

    Як можна відпустити дитину до школи ? Коли іде війна і наші діти незахищені ,коли наш ворог б'є ракетами .

keyboard_arrow_up