«Коли твій батько — Вовк». Любляча донька написала і видала книгу про тата за… три тижні

«Коли твій батько — Вовк». Любляча донька написала і видала книгу про тата за… три тижні
Оригінальний подарунок зробила Оксана Поліщук своєму батькові Станіславу Вовку — написала і видала книгу про нього, причому, зробила це у рекордні строки
  • Сьогодні, 20 червня, у День батька, розповідаємо історію незвичного подарунка до дня народження для одного вінницького татуся.
  • Сто сторінок тексту книги, набір, вичитка, верстка, друк — і все це за три тижні зробила донька для тата.
  • Про таку справну доньку батько мав би теж написати книгу.

Станіслав Вовк добре знаний серед журналістської братії. Працював редактором Чечельницької районної газети. Щоправда, то було раніше. Нині він більш відомий на посаді керівника прес-служби обласного управління лісового і мисливського господарства. Втім, хіба ми оцінюємо людей по посадах? Чи табличках на дверях їхніх кабінетів?

«Вдалий псевдонім підібрав колега»

Нашого Вовка цінуємо за інші якості — його товариськість, щирість, доброту.

«Дуже вдалий псевдонім підібрав для себе ваш прес-секретар лісового господарства! Вовк, ліс…Оригінально», — говорив мені якось один з колег з Києва після прочитання підпису «Станіслав Вовк» під публікацією про вінницькі ліси.

Відео дня

Дізнавшись, що це справжнє прізвище, чоловік не без здивування сказав: «Це ж треба, щоб так співпало! Мабуть, везучий по життю чоловік».

Любов до слова у Станіслава, схоже, від народження. Гарне поєднання в одній людині — людяність і талант!

Яблуко від яблуні не далеко покотилося. Це вже про одну з доньок Станіслава — Оксану Поліщук. Написані нею тексти читаються легко, сприймається образно. Загляньте у підшивку газети RIA… Ще й пише швидко.

У свій час пані Оксана працювала у нашому виданні. Хто був з нею поруч, мав можливість переконатися у сказаному. Написані нею тексти у Фейсбуці також привертають увагу оригінальністю.

Батько Оксани енергійний, але донька випередила у цьому його. Молодість легкокрила, прудкокрила. Три тижні залишалося до дня народження батька Оксани. І ось що вона задумала подарувати на іменини.

Затія була апріорі провальна

Написати і видати книгу за три тижні до батькового дня народження — насправді це нереально. Мова про терміни. Хто видавав книги, розуміє про що йдеться. 

Втім, пані Оксана довела, що нереально, але все-таки можливо. Ось як вона згадує про це:

«27 травня цього року о 22.00 я валялась на дивані і думала, що це таке подарувати папі на день народження 15 червня. Парфуми? Щось із одягу? Нєее, все не те. А напишу я папі книжку!!! Подумала і... сама здивувалася такому своєму нахабству за 19 днів до свята. А в 22.45 вже створила документ, впевнено вбила назву «Коли твій батько — Вовк», і до третьої ночі пальці літали по ноуті...

Я впоралася. Звісно, такий Батько і Людина вартий трьох томів енциклопедії і окремої статті у Вікіпедії, але мені є до чого прагнути! Ідея, яка з‘явилася за три тижні до твого Дня народження і здавалася апріорі провальною (в такі терміни), завершилася книгою на 100 сторінок.

Па, я зроблю більше, а тебе хай береже Бог і всі янголи-охоронці! З Днем народження, наш найкращий в світі Вовк!»

Центр Всесвіту

Свою любов до батька Оксана вмістила в одне речення: «Скільки себе пам’ятаю, батько був для мене центром Всесвіту!». Краще не скажеш!

Або ще фраза з книги: «В моїх спогадах багато батькових обіймів і тепла…». Читаємо далі:

«Шкода, що розум ховає від нас спогади у два, три, чотири роки… Неясні відчуття, запахи, уривки якихось ситуацій і людей. В моїх образах багато батькових обіймів і тепла. Я пам’ятаю руки, які гладили мене по голові. Я пам’ятаю завжди лагідний тон. Багато сміху. Багато любові. Багато чогось невимовного, від чого зараз стискається серце і на очі набігають сльози. Це невимовне, невловиме називається щастя… Я була дуже щасливою дитиною, бо знала, що мене люблять».

Не могла ним надихатися…

Ще один короткий фрагмент з книги. Короткий, але чуттєвий. Кожне слово «викликає в душі тисячу почуттів і акордів». Це не мої слова. Це Іван Франко.  

Ще пише авторка:

«Село Бритавка, мені п’ять років. Батько після роботи і у вихідні дні будує для нас, малих, будиночок на подвір’ї. Вішає гойдалку. Ми бавимося з котами і собаками, бігаємо на задній двір скубати малину і агрус.

Я багато сміюся і часто прибігаю до батька, щоб обійняти його і попроситися на руки.

Батько, чим би зайнятий не був, кидає всі справи і миттю бере мене на руки. Всі казали “Ото вже папина мазунка!”, а я лише міцніше хапалася за батька і заривалася йому носом в шию, вдихаючи запах, яким не могла надихатися — найрідніший запах у всьому світі».

Тепер твоя черга

На обкладинці книги значиться прізвище авторки: «Оксана ВОВК». Не Поліщук, а саме Вовк. Це теж неспроста.

Я ще не знав нічого про книгу. І Станіслав нічого не говорив про її видання. Під час нашої телефонної розмови він раптом згадав про доньку Оксану.

— Можу назвати двох талановитих людей, — промовив пан Станіслав. — Одна з них це моя Оксана…

Я не став заперечувати, бо на всі сто згоден з таким висновком. Сам неодноразово говорив пані Оксані після її вдалих газетних матеріалів. І все ж у сказаному була якась загадковість: чому раптом колега згадав про талант доньки? Невдовзі таємне стало очевидним — Оксана видала книгу! Зробила це у рекордно короткі строки.

Тепер ваша черга, пане Станіславе. Маєте розповісти нам про таку донечку. Про всіх своїх діток. Багатодітному батьку, без сумніву, є про що писати!.. Не відкладайте у довгий ящик.

«Історію їхнього знайомства знаю тільки я»

«Історію знайомства твоїх батьків, Оксано, знаю тільки я, — написала у відгук на повідомлення про книгу Тетяна Антошко, яка проживає у Москві. — Розповісти  про це можу тільки по секрету».

Щоправда, пані Антошко все-таки трохи привідкрила завісу.

«Далекі студентські роки здружили мене з Лідою Новіцькою, нині Вовк і Славіком, — пише Антошко. — Тому Слава вдячний мені за прекрасну дружину. Піднімаю за вас келих і сподіваюся на зустріч».

 

 

Читайте також:

«Подивіться, що зробив Каленич з лікарнею». Квартири для лікарів придбала агрофірма «Ольгопіль»

Коли недоспані ночі стають загрозою для здоров'я. Розповідає лікарка-психіатр

Розпочали реєстрацію дітей до нового садочка на Вінницьких Хуторах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up