Картку вінничанина можна поповнити з рахунку мобільного телефону

Картку вінничанина можна поповнити з рахунку мобільного телефону
  • Списати гроші з балансу мобільного на рахунок «Муніципальної картки вінничанина» можуть користувачі Київстару. Чи долучаться до такої опції інші оператори поки невідомо.
  • Водночас, за статистикою, вже кожен третій вінничанин має картку для проїзду в транспорті.

Послуга поповнити картку для проїзду доступна абонентам передплаченого зв’язку Київстар, про що повідомили на фб-сторінці «Вінницякартсервісу».

— Це їхня ініціатива. Таку можливість Київстар вже реалізував в іншому місті й запропонували для Вінниці, — каже директорка «Вінницякартсервісу» Катерина Бабіна. — Якщо інші оператори мобільного зв’язку захочуть долучитися, то чому б ні. Поки від них заяв не отримували.

Отже, щоб поповнити вінницький е-квиток потрібно:

Відео дня
  • Зайти на платіжну сторінку на сайті Київстар або в мобільний додаток «Смарт-Гроші» (завантажити його можна з Play Market або App Store);
  • Ввести суму поповнення;
  • Ввести номер телефону, з якого буде списана плата за поповнення;
  • Дочекатися SMS з кодом для підтвердження поповнення;
  • Підтвердити оплату.

Активація грошей

Крім того, у Картсервісі наголошують, що поповнення Картки вінничанина через інтернет потрібно активувати. Так, за словами Бабіної, вирішили проблему, що «гроші не записувалися на картку».

Раніше ми пояснювали, що так стається через проблеми з інтернетом в транспорті. Бо валідатори працюють без постійного з’єднання з Інтернетом: обладнання на борту накопичує інформацію про здійснені оплати та один раз на вісім хвилин передає їх на банк і сервер. Однак, це 3G інтернет від мобільного оператора, та ще й з лімітом.

 — Його цілком вистачає, щоб передати пакети даних з оплатами. Але інтернет швидко закінчується, коли ми оновлюємо програмне забезпечення. Тому виходить, що інформацію з оплатами проїзду вдається завантажити вже у депо і тоді ж відбувається знімання коштів, — говорив технічний директор комунального підприємства «Вінницякартсервіс» Олег Іванов.

Тепер же змінили конфігурацію системи: інформація про поповнення дублюється і на картку, і на валідатор. Тому якщо прилад у транспорті «не знає» про ваші гроші, то на пластику така інформація вже є.

— Щоб активувати гроші, що були зараховані через інтернет, потрібно натиснути на валідаторі кнопку Info (нижня кнопка з позначкою і), піднести картку до рідера, як вказано на дисплеї - платіж записано. Після цього можете сплачувати за проїзд, — говорить директорка підприємства Катерина Бабіна.

Також вона додала, що подібних маніпуляцій не потрібно здійснювати при поповненні муніципальної картки в кіосках «Преса». 

Маємо 120 тисяч карток

Тим часом Картка вінничанина поступово входить у звичний побут містян. Якщо припустити, що населення Вінниці не змінилося з 2017 року info, то тоді в кожного третього мешканця міста вже є муніципальна картка.

— У торговій мережі продаємо більше 30 тисяч карток щомісяця. Усіх карток — загальна, «сіра», учнівська, студентська, пільгова — до 120 тисяч, — розказує Катерина Бабіна. — Саме пільгових муніципальних карток вже видали близько 55 тисяч, і в нас у залишку ще до 10 тисяч карток, які були оформлені раніше. При цьому пільговики «активізувалися» — ті, хто в минулому році не оформляв картку, приходять зараз до Центру обслуговування на Соборній, 36: приблизно по 100 людей щодня.

За її словами, процес виготовлення карток — від дня оформлення до дня видачі картки на руки — займає близько двох місяців. 

Уся інформація про процедуру оформлення, різновиди карток та тарифи електронних проїзних — на сайті «Вінницякартсервісу».

У травні, нагадаємо, муніципальний транспорт Вінниці перейшов на безготівкову форму оплати проїзду. Хоча були й певні «затримки».

 

Читайте також:

Як платити «Карткою вінничанина» у транспорті? Тест-драйв системи

ТОП-4 головних питання про «збої» у роботі Е-квитка

Пільговики проти е-квитка. З мерією судяться вже понад 100 вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Никита Латыш

    А проблему с терминалами easypay уже решили? Когда пополняешь, а платеж где-то застревает. И на карте денег нет, и пополнить заново не пускает, поскольку ещё тот не прошел.
  • Ols Kat

    А можна оновлювати програмне забезпечення у депо i не витрачати на це iнтернет?
  • Катерина Подчашинська

    Пошел второй год, как я заказала себе карточку Винничанина, а воз и ныне там. Все -  "в стадии изготовления".
  • AK

    Коли можна нормально банківськими картами розраховуватись щоб воно їх не блокувало а не купувати ці ліві говнокарти ВТК щоб тільки заради того щоб їх носити/забувати/губити?

    юра reply AK

    Я з місяць їздив з карткою кредобанку, все нормально. Тільки смс про оплату бувало і через годин 5 приходили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up