Карантин знову продовжили: Україну сьогодні поділять на чотири зони

Карантин знову продовжили: Україну сьогодні поділять на чотири зони
  • Сьогодні, 31 липня, відбудеться засідання центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для затвердження чотирьох карантинних зон.
  • Країну поділять на зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону.
  • Нові правила карантину почнуть діяти завтра, з 1 серпня.

Про це на брифінгу 30 липня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

— Ми ініціюємо проведення засідання центральної комісії для того, щоб ми затвердили всі ці зони по всій країні, які ми визначили по показниках і які є у постанові уряду, — заявив Степанов.

За попередніми даними, половина України не може послабити карантин. Погані епідемічні показники наразі спостерігаються у Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Відео дня
Інфографіка pravda.com.ua

Рішення про посилення протиепідемічних заходів можуть скасувати не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні. За даними МОЗ, в Україні станом на 30 липня такі показники:

Про те, що карантин триватиме до кінця літа, уже повідомляли і раніше. Тепер же говориться про поділ країни на зони.

До прикладу, у зеленій зоні працюватиме громадський транспорт та залишатиметься обов'язок носити маску.

Тим часом ті території, які потраплять до червоної зони, матимуть обмеження: закриті мають бути кафе та ТРЦ, не курсуватиме транспорт та залишатимуться закритими заклади освіти.

Хронологія карантину

 

Читайте також:

В Україні за добу виявили 1090 випадків COVID-19, на Вінниччині +38

З урнами для масок і температурним скринінгом. Як працюватимуть школи з 1 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Юлія Тіхоненко-Штойко

    Вони що психiчно хворi...
  • Наталія Сандульська Сегеда

    Море має цілющі властивості ,от всі відпочинуть ,а потім про віруси поговорят ,дебіли одним словом .
  • Людмила Уманець

    Львівська область єдина червона😄 Не палівно ні разу нє.
    Спочатку в цих областях розширили повноваження поліції, тепер типу протикарантинні міри... Навіть не намагаються шифруватись...
  • Ирина Стефанюк

    Не знаю яке там зонування вигадали, але я не сиділа б на карантині якби платили такі зарплати як у наших слуг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up