Калинівські нацгвардійці знищили понад 80 одиниць ворожої техніки, яка сунула на Київ

Калинівські нацгвардійці знищили понад 80 одиниць ворожої техніки, яка сунула на Київ
  • З першого дня повномасштабного вторгнення кордони країни захищають нацгвардійці з Калинівки.
  • Бійці пройшли не один важкий бій на Київщині та знищили там понад 80 одиниць техніки росіян.

Про це розповіли на сторінці «Військова частина 3028 Національної гвардії України».

— Оборона, контрнаступ і піший рейд зачистки у напрямі до кордону — так змінювалися завдання Військова частина 3028 Національної гвардії України протягом місяця. Калинівський підрозділ Нацгвардії вже неодноразово зарекомендовував себе здійсненими ефективними операціями і незабаром після повномасштабного вторгнення був відправлений на посилення київського гарнізону для протитанкової оборони столиці, — зазначають у повідомленні. — Коли стало зрозуміло, що наступ ворога застряг по межам річок і нажаханий окупант тероризує місцеве населення, ініціатива у боях для нас стала необхідністю. Працювати потрібно було дуже швидко і мобільно — саме в цьому мав перевагу гвардійський підрозділ. Перша якісна робота була здійснена в районі Ясногородки.

Бійці розповідають, що їх росіяни обстрілювали усім чим могли: артилерією, градами та точками У. Наші ж хлопці діяли обережно, аби не влучити в будинки цивільного населення.

Відео дня

Один із військових розповів, що був бій, коли він міг кидати лише гранати, але відстань була далекою і попадання могли бути не точним. Щоб вберегти життя людей, він ризикнув собою.

Розвідка тривала постійно. Одного дня бійці пройшли 40 кілометрів. Ніхто не думав, де буде ночувати чи що їсти. Виконували свою роботу.

Детальніше у наступному відео:

 

Президент України Володимир Зеленський, нагадаємо, 27 липня нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» восьмий полк оперативного призначення Нацгвардії України.

Редакція RIA/20 хвилин розпочала проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців. Щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! Відстежувати новини про наших Героїв можна за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Замість музичних інструментів — зброя. Керівник оркестру з Вінниці пішов до війська

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Майя Кулакова-витрак

    👏👏👏👏👏👏👏👏🙏🙏🙏💙💛Віримо нашим мужнім ЗСУ! Божої опіки!
  • Наташа Дяк

    Боже милосердний, бережи наших воїнів захисників!
  • Ира Билык

    Молодці Боже  оберігай хлопців
  • Таня Тетяніна

    Україна тоне в сльозах метерів, батьків, дружин і дітей, братів і сестер.Туга стелеться туманом по всій Україні.Рашисти хотять зломати нашу Державу.Але завдяки нашим Мужнім Героям Захисникам благословеним Господом Україна живе і буде жити вільно і незалежно!
    СЛАВА ГОСПОДУ БОГУ!СЛАВА ЗСУ!ГЕРОЯМ СЛАВА!

keyboard_arrow_up