Полк Нацгвардії з Вінниччини отримав почесну відзнаку «За мужність та відвагу»

Полк Нацгвардії з Вінниччини отримав почесну відзнаку «За мужність та відвагу»
  • Президент України Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» восьмий полк оперативного призначення Нацгвардії України.

Відзнака присвоєна 27 липня за особливі бойові заслуги полку, героїзм і мужність під час захисту територіальної цілісності й незалежності України. Про це інформує «Західне територіальне управління Національної гвардії України».

— Восьмий полк оперативного призначення на захисті України від самого початку війни. Бійці полку запобігли створенню псевдореспубліки у Харкові у 2014 році. У ніч з 7 на 8 квітня 2014 року бійці полку провели блискучу спецоперацію зі звільнення Харківської обласної державної адміністрації від сепаратистів, — зазначають у повідомленні. — Згодом вони брали участь у боях за Слов'янськ і разом з іншими силовими підрозділами вибили бойовиків Гіркіна з населеного пункту Семенівка — це був один із перших успішних боїв українських військових з початком АТО. Після повномасштабного вторгнення підрозділ був залучений до оборони столиці. Його бійці спільно з ЗСУ звільнили більше 20 населених пунктів Київської області, розбивали колони ворожої техніки та рівняли із землею позиції окупантів.

Наразі полк на Сході у найгарячіших точках захищає нашу країну. 

Відео дня

8-й полк оперативного призначення імені Івана Богуна, нагадаємо, дислокується у Калинівці. Частину сформовано на базі спецпідрозділу «Ягуар» Внутрішніх військ України. Полк носить ім'я Івана Богуна — українського полковника, військового і державного діяча часів Хмельниччини.

Днями ми писали про двох бійців з цього полку:

 

Читайте також:

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Єлена Войтова

    Наші найкращі! Дякуємо усім нашим ГЕРОЯМ !!!!
  • Татьяна Ремешевская

    Бережи Боже наших захисників!
  • Алексей Алексей

    Слава нашим захисникам України!!!
  • Викторич Виктория

    Там де вова , там біда. Наші хлопці герої і без медалей. Щира вдячність і низький  уклін.

keyboard_arrow_up