«Інформаційна бімбочка» від Таїси Гайди: записи розмов у кабінеті Шевцова

«Інформаційна бімбочка» від Таїси Гайди:  записи розмов у кабінеті Шевцова
Активістка Таіса Гайда, яка добилася звільнення очільника обласної міліції Антона Шевцов, розповіла яка у неї є "інформаційна бімбочка", в скільки їй обійшлось акція проти Шевцова та що заробила на майдані.

- «Офіційне звернення до начальника управління СБУ У Вінницькій області Ратієва С.В.

Шановний Сергію Володимировичу!

Ваші колеги з головного київського офісу, справжні чесні офіцери, анонімно повідомили мені інформацію, що ви поставили Шевцова А.В. на прослуховування з першого дня його перебування у Вінниці. У вас 100% є усі записи цікавих розмов пана Шевцова з дуже впливовими людьми в тому числі і з високопосадовцями (привіт Березенку іт.д), які суттєво можуть допомогти слідству вашого ж відомства (особливо з Київстару). Прошу Вас, як офіцера, що дбає про безпеку та суверенітет України долучити результати цих прослуховувань до кримінального провадження і більше того розпочати розслідування щодо високопосадовців, пов'язаних з Шевцовим "діловими " відносинами. Також прошу Вас знайти у собі мужність та провести для журналістів прес-конференцію та по можливості оприлюднити прізвища цих впливових людей» Це пост на Facebook Таісії Гайди, який сама вона назвала «Інформаційна бімбочка».

Відео дня

Навряд чи Сергій Ратієв хоче читати про своє колег, як про «чесних анонімних офіцерів», але то питання до «чесних». Утім, серіальна справа Шевцова все ще без «хеппіенду». Хоча першого квітня київські адвокати екс-начальника Вінницької поліції знову були у міському суді. Розглядали клопотання слідчого про накладення арешту на майно, яке було вилучено у Антона Шевцова під час затримання. Клопотання суддя задовольнив частково. Повернули особисті і медичні документи, особисті речі. Гроші, планшет, телефон і закордонний паспорт - залишаються у слідчого. Закордонний паспорт, за словами адвоката, «Антон Валерійович має намір здати, аби не було ніяких маніпуляцій». А от Таїсія Гайда все ще хоче додати кримінальних статей до обвинувачення у державній зраді. 

«На крайній випадок є аудіозаписи київських зустрічей Шевцова…»

- Те, що я написала на Фейсбуці, - це офіційний запит, я його ще занесу в СБУ, - обіцяє  активістка Таїсія Гайда. - У мене є інформація від мого джерела, що начальник УСБУ Ратієв слухав Шевцова з самого початку. Тобто у нього є багато цікавої інформації і корисної. Шевцов же не думав, що його будуть слухати.

- Колись Василь Дремлюга, будучи начальником УМВС, демонстрував кнопку у своєму кабінеті – біля стола. Вона глушить все – диктофони не пишуть. Тим більше, кабінет при такій посаді…

- Наскільки мені відомо, то є записи розмови із вищестоячими про те, що треба зробити, кого притиснути…У мене на 99,9% є інформація, що його слухали, і що інформації більше, ніж достатньо.

- Ваше «джерело» прізвища озвучувало?

- Позаштатний радник Президента, народний депутат - Березенко (26 липня 2015 року переміг на проміжних виборах народного депутата України в Чернігові з результатом у 35,90 %. Висувався від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Відрив від найближчого переслідувача, Геннадія Корбана склав більше 20 %). Ще дядько Березенка – теж народний депутат від БПП– Анатолій Матвієнко, колишній губернатор Вінниччини.  Є ще прізвища людей, які стоять за ними. Ще більші – ті, які керують цими процесами.   

- Якщо за місяць СБУ через місяць дасть відповідь, що не будуть оприлюднювати записи?

- Подивимося, як будуть розвиватися події. У мене є на крайній випадок аудіозаписи, які будуть досить цікаві. Коли Шевцов у Києві зустрічався…

- Таїсо, розказували ще одну версію: буцімто, як тільки у Вінниці почалося заворушення проти Шевцова, він вирішив повернутися у Чернігів. Але колишні колеги з міліції були проти, і тоді саме Вам дали пакет компроматів. Чи має ця версія право на існування?

- Я взагалі здивована позицією чернігівських активістів, які за весь час не передали жодної інформації.  Тобто реально вони могли б більше допомогти. Я знаю, як ми зараз працюємо по Майбороду, то море інформації передається… Якщо в Чернігові Корбан щось там нарив, то мені здається вони просто сторгувалися. Інформація стала предметом торгу, але ж ніяк не вилізла. Це гидко… Ігор Мусійчук зробив заяву по Шевцову, та коли його запитали, чи готовий він виступити як свідок, він відмовився. 

«Справу Шевцова «хоронять» в СБУ…»

- Теперішня позиція СБУ: клопотань про міру запобіжного заходу немає…

- Я є учасником цього процесу, бо писала заяву, то знаю, що інформація збирається… Але ні СБУ, ні прокуратура ніяких рухів далі не роблять. Я навіть пропонувала перекваліфікувати чи додати статтю про дачу неправдивих службових даних. Є інформація, що «зверху» безпосередньо від Малікова- керівника антитерористичного центру СБУ (був начальником міліції у Севастополі до 2005 року)є завдання справу Шевцова похоронити. Більше того,  заступник голови Служби Глуговський тепер відхрещується від відповіді на звернення щодо перевірки Шевцова на сепаратизм, мовляв, його Маліков змусив підписати, і що він взагалі не звернув увагу на те, що підписав... 

- А Вас викликалив УСБУ після суду?

- Так, двічі давала покази. І привозила хлопців із батальйону«Луганськ-1» у Вінницю, щоб вони свідчили: чи бачили вони в АТО Шевцова?… У мене таке відчуття, що цією справою займаюсь я. Для мене це принципово… У мене є інформація, що він отримав учасника бойових дій, хоча цього він не афішував… Так само щодо тієї квартири, де він проживає у Києві, - квартира зареєстрована на його сестру.

- Але ж він не порушує нічого, проживаючи у квартирі сестри…

- Але ж там могли бути докази… Мені здається, що справу Шевцова хоронять…

- Ви особисто  зустрічалися із начальником УСБУ Сергієм Ратієвим?

- Ні. Тричі була в слідчого.

«Я допомогла не тільки Педосу, а й іншим людям…»

- 50 тисяч доларів – таку ціну називають акції проти Шевцова. І  що заплатили Вам. Давайте про це поговоримо…

- Суму починали від 40 тисяч доларів, а закінчували 60 тисяч… Щоб я не говорила, все одно будуть говорити…

- Скільки Вам коштувала акція проти Шевцова?

- Бензин Автомайдану, а нам десь дві тисячі гривень… Ми виграли грант на тренінги  і нам оплатили харчування – обіди в ресторані «Тифліс». Ну ось тепер будемо проводити тренінги без обіду… Коли хлопці вночі стояли, то люди приносили їм гроші – десь до тисячі гривень.

- Не секрет, що після Майдану активісти пересварились. На Вас навіть написали заяву в міліцію, ніби Ви присвоїли собі зібрані гроші. Яка сума тоді фігурувала?

- Взагалі, за весь час Майдану зібрали 98 чи 99 тисяч. З них 60 тисяч було зібрано за один день - у день похорону Максима Шимка. Мій чоловік дуже скрупульозно ставиться до грошей, то спочатку ми роздали сім’ям трьох загиблих – по 10 тисяч, рідним Максима Шимка окремо не давали, бо його мамі зібрав Сергій Чумак…

- Це було під розписку?

- Ні. Це були поминальні дні на кладовищі - було багато свідків. А щодо решти грошей, то у нас не було тоді важкопоранених у Вінниці, ми почали шукати за оголошеннями – перераховували на картки. А потім залишилось близько 10 тисяч, то ми, щоб не було ніякого скандалу,  ці гроші одразу внесли у створену організацію – на розрахунковий рахунок.

- Вас звинувачували у тому, що ви вкрали. Скільки?

- Я не знаю чи сума там в заяві фігурувала. Але останній раз я чула суму 140 тисяч – «виросла»від 60 тис до 140….

- А хто на Вас написав заяву?

- Хтось з майданівців, я вже зараз не пам’ятаю. З тими, з ким стояла на Майдані… Все документацію слідчого надавала, у нас харчувалася «Самооборона». Причому, «Самооборону харчували «по безналу» в їдальні УМВС. 

- Хто буде начальником поліції замість Шевцова?

- Я не маю гідної кандидатури. Та інформація, яку ми збираємо, не вселяє особливої радості.

- А Юрій Педос, якого, по суті, Ви посадили в крісло начальника?

- Якщо чесно, у нас на нього ще немає інформації, тільки почали збирати. Ми будемо збирати на кожного начальника та на заступників. Говорять, я допомогла не тільки Педосу, а й багатьом людям… Я навіть чула, що ця війна стала торгом для Гройсмана і його команди.

- Що собі вторгували?

- Славу скандальну... І можливість проводити розслідування по всій Україні, багато людей підключилися. Якщо з Шевцовим це були чутки і відео в інтернеті, то зараз по іншим людям ми отримуємо документи. І будемо доводити всі справи до суду… Така ситуація склалася, що у центральні і західні області масово призначають керівників зі Сходу та з Криму. Є підозра, що це не просто так…

- Але ж такі закони, що й Шевцов нічого не порушував, коли їздив додому - в окупований Крим…

- Тому що Крим – це Україна… Але, наскільки мені відомо, то він їздив більше 14 разів, і цікаво, яких він людей звідти привозив. Це завдання СБУ – довести, що це пов’язано із загрозою суверенітету України.

-То були завербовані?

- Швидше, ті, що вербують…   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    - Хто буде начальником поліції замість Шевцова?



    - Я не маю гідної кандидатури. Та інформація, яку ми збираємо, не вселяє особливої радості.





    А ти хто така, що повинна мати гідну кандитатуру? Вже  мабуть криша поїхала....... Уявила себе міністром МВД.....

    Анонім reply Анонім

    Коли її вже приберуть з поля зору?   Або не друкуйте про цю "активістку" матеріали,  бо соромно, що такі  ......  роблять у нас політику в області (і не тільки),
  • Егор Шумов

    А где же аудиозаписи?

    Дарья reply Егор Шумов

    А вони взагалі існують ті аудіозаписи, ця Таїса їх бачила, думаю не бачила і не побачить. Розповідати казочки може кожен, докази нехай надає, а не кидається словами на вітер.
  • Алекс

    "Те, що я написала на Фейсбуці, - це офіційний запит" - это просто песня. Давайте занавес!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up