Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації
Значна частина міських голів не подали щорічні декларації. Вони мають виконати цей обов'язок до 31 січня 2024 року
  • Тільки вісім з 18 міських голів на Вінниччині прозвітували за свої статки у 2022 році. Решта має подати декларації обов’язково, у термін до 31 січня 2024 року.
  • З-поміж тих, хто вже відзвітувався склали рейтинг, в якому відібрали найзаможнішого мера за різними категоріями: гроші, земля, нерухомість тощо.

Якщо у попередні роки, подання декларацій для чиновників було обов’язком, то на період війни — добровільним правом.

У жовтні на законодавчому рівні відновили декларування для чиновників. З 11 грудня відновили публічний доступ до декларацій.

У нашій області є 18 міст. Більша частина мерів ще не подали свої декларації за 2022 рік. А саме:

Відео дня
  • Володимир Саволюк, Бар;
  • Віталій Драган, Бершадь;
  • Сергій Моргунов, Вінниця;
  • Володимир Кулешов, Гнівань;
  • Василь Поліщук, Калинівка;
  • Тетяна Єрмолаєва, Козятин;
  • Віктор Бичков, Липовець;
  • Геннадій Глухманюк, Могилів-Подільський;
  • Микола Юрчишин, Хмільник.
  • Вадим Кожухівський, в.о міського голови Жмеринки.

За поясненням Нацагентства з питань запобігання корупції, усі держслужбовці, що не подали декларації за 2021-2022 роки, мають це зробити до 31 січня 2024 року. 

Розповідаємо про статки тих мерів, хто вже подав свої декларації.

Зведену інформацію з декларацій вінницьких мерів ви можете побачити у таблиці. А далі у тексті ми розписали «трійку лідерів» у кожній з категорій: зарплата, заробіток за рік, заощадження, нерухомість, земля та транспорт.

У кого найбільша зарплата

Зі значним відривом від інших лідирує міський голова Немирова Віктор Качур. За минулий рік «брудними» (до оподаткування - авт.) він заробив 1 мільйон 288 тисяч гривень.

Друге місце по заробітках обіймає Анатолій Гук, мер Гайсина. Він заробив 728 тисяч гривень за 2022 рік. І «бронзу» отримує Іллінецький міський голова: Володимир Ящук отримав 688 тисяч гривень зарплати за попередній рік.

Крім того, декларанти вказували заробітки членів сім’ї. Їх ми порахували разом, як сукупний дохід родин міських голів за попередній рік. 

У цьому списку лідирує сім’я міського голови Погребища Сергія Волинського — 6,6 мільйона гривень за рік. Левову частку в сімейний бюджет принесла дружина мера, яка займається підприємництвом. Тоді як заробіток самого Сергія Волинського є найменшим з-поміж дев’яти міських голів — 287 тисяч гривень за увесь 2022 рік.

Друге місце по сукупному заробітку посідає сім’я мера Немирова — Віктор Качур із дружиною заробили 1,3 мільйона гривень за минулий рік.

Ну і третє місце в цьому рейтингу — за сім’єю Іллінецького міського голови. Разом з дружиною Володимир Ящук заробив 1,2 мільйона гривень за увесь 2022 рік.

Хто має найбільшу «заначку»

Міські голови та їхні члени сімей зберігають гроші в гривнях, доларах і євро. Для зручності обрахунку ми конвертували усі суми в гривні, за середнім банківським курсом станом на 13 грудня цього року.

Тож найбільше грошових активів є у сім’ї Качурів. На двох з дружиною міський голова Немирова мають понад 12 мільйонів гривень у «скарбничці».

На другому місці — родина міського голови Ладижина. Олександр Коломієць з дружиною зберігають кошти як в готівці, так і на банківських рахунках. Загалом мають понад 1,4 мільйона гривень

Третє місце — за родиною міського голови Шаргорода. Володимир Барецький разом із дружиною мають понад 1 мільйон гривень заощаджень.

У кого найбільше нерухомості

Наступний пункт нашого рейтингу — нерухомість. Сюди ми заносили житло, комерційні приміщення, гаражі та інші споруди, що є у власності родин міських голів.

По цьому списку лідирує Шаргородський міський голова Володимир Барецький. Сім’я володіє загалом 2 тисячами 733 кв.метрами нерухомості, з яких: житловий будинок на 249 кв.метрів у селі Глибалівка та орендований будинок в Бохониках, площею 375 кв.метрів. Решта приміщень — комерція.

На другому місці Сергій Волинський з 1,5 тисячі квадратних метрів нерухомості: щоправда, більша частина нежитлові приміщення (комерція, гаражі), а житлом є тільки два будинки — на 103 кв.метри у Вінниці та 128 «квадратів» у Погребищі. Обидва об’єкти нерухомості у власності дружини міського голови Погребища.

Третє місце за Віктором Качуром, Немирівським міським головою. Він задекларував житловий будинок (246 кв.метрів), гараж, альтанку, погріб, баню та частину комерційних приміщень. Усе разом це склало 776 кв.метрів.

Хто володіє найбільшою кількістю землі

Тут «земельними магнатами» є родина міського голови Сергія Волинського: 423,26 гектара. Втім, переважну більшість землі — п’ять з дев’яти земельних ділянок — орендують. Дружина очолює селянське (фермерське) господарство «Наумчук І.К.», і винаймає земельні ділянки у Погребищенської міської ради.

Друге місце має Сергій Гаджук, мер Ямполя. У його власності понад 20 тисяч кв.метрів землі, що розташовані у Могилів-Подільському та Тульчинському районах нашої області.

Третє місце за Володимиром Барецьким, Шаргородським міським головою. На двох з дружиною він володіє понад 16 тисячами кв.метрів землі.

У кого найбільше автомобілів

За кількістю задекларованих транспортних засобів лідирує мер Погребища Сергій Волинський. На двох з дружиною мають п’ять машин, з яких дві вантажні. З легкових у власності Волинського є Fiat Doblo 2013 року випуску.

Друге місце за міським головою Ямполя Сергієм Гаджуком, в родині якого є три автомобілі: Mercedes-Benz Е320 2000 року, ВАЗ 2103 1977 року та Land Rover Range Rover 2007 року випуску.

А «бронзу» між собою поділили Ладижинський мер Олександр Коломієць та Немирівський міський голова Віктор Качур. У обох по два автомобілі в родинах.

Раніше, нагадаємо, ми робили огляд декларацій за 2020 рік, де вказали, що мають «за душею» мери найбільших міст у Вінницькій області.

 

Читайте також:

Яким буде бюджет Вінниці у 2024 році? Рахуємо у «Мавіках»

Понад 590 мільйонів гривень заклали на розбудову Вінниці у 2024 році

«Вкатали» в асфальт понад 70 млн гривень: про витрати сільради Іванова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Yurii Kohen

    До 13 млн 500 тис за кордоном українців доєднаються після війни їх рідні,десь до 18 млн людей. В Україні залишиться Корупційна Каста: судді, прокурори,чинуші, депутати та жебрацька обслуга ціх паразитів.
  • Казимир Федорович Жуковський

    Всі вони злодії і влада їх покриває
  • Olga Ba

    І діти їх в теплі,не на війні,за кого моя дитина воює?
  • Бобби Халл

    Богаті !, богаті !, вся влада богвті!!!, а народ ...???.

keyboard_arrow_up