Громадський бюджет: почалося голосування за найкращі ідеї, які змінять Вінницю

Громадський бюджет: почалося голосування за найкращі ідеї, які змінять Вінницю
  • З 1 по 15 жовтня буде тривати голосування за ідеї вінничан, як змінити місто.
  • Серед них: нові паркові зони, спортивні майданчики та проведення освітніх форумів.
  • За що пропонують віддати свій голос на «Бюджеті громадських ініціатив-2020»?

Загалом, на голосування винесли 36 проектів: 8 — малих, з обсягом фінансування до 200 тисяч гривень та 28 — великих проектів, які місто профінансує на суму до 1 мільйона гривень. Усього на реалізацію проектів «Бюджету громадських ініціатив» у 2020 році виділять 7 мільйонів гривень. Тож оберуть ті ідеї, що зберуть найбільшу підтримку серед вінничан.

Як і де проголосувати?

Кожен житель міста може проголосувати за чотири проекти: два малих і два великих. Проголосувати можна таким чином:

  • заповнити паперові анкети в бібліотеках Вінниці та селища Десна, у «Прозорих офісах». Для цього потрібно мати при собі паспорт. Якщо немає прописки у Вінниці чи в селищі Десна, то треба надати інший документ (довідка з місця роботи, студентський квиток, свідоцтво на право власності нерухомого майна тощо), що підтверджує постійне проживання у Вінниці; 
  • в електронному вигляді можна проголосувати на платформі «Громадський бюджет Вінниці» та за допомогою терміналів ПриватБанку через картку Приват або номер телефону (який прив'язаний до картки). Ця функція буде доступна в переліку сервісів на терміналах Приватбанку з 1 жовтня 2019 року. Та через офіційний сайт конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Які є ідеї?

МАЛІ ПРОЕКТИ

Відео дня

Вишенська «Вишиванка»

Осучаснення та оновлення пішохідних ділянок на території парку «Дружби народів» зі встановленням бордюру та бруківки у вигляді орнаменту.

Вартість: 197 тисяч гривень

 

Благоустрій зони відпочинку біля фонтанної площі по вул. С. Ценського

Благоустрій території з озелененням та влаштуванням доріжок з тротуарної плитки на території мікрорайону «Олієжиркомбінат».

Вартість: 199 тисяч гривень.

 

Доступна література

Розробка та роздруківка книги для математики, використовуючи сучасні науково доведені дисципліни та методики для полегшення сприйняття та успішного навчання дітей з інвалідністю та без інвалідності.

Вартість: 190 тисяч гривень

 

Старість в радість – залишаймося активними і після 60

Популяризація здорового способу життя серед громадян похилого віку, шляхом залучення їх до активного відпочинку – їзді на велосипеді. Проектом передбачено оренду шести велосипедів протягом року.

Вартість: 7800 гривень.

 

Вінниця – місто послідовників М. І. Пирогова

Видання книги «Вінниця – місто послідовників М.І. Пирогова» стане своєрідною культурною візитівкою міста в галузі медицини та туризму. Сприятиме інтелектуальному розвитку вінничан, розширенню їх знань про відомих лікарів, які зробили вагомий внесок в розвиток медицини України і світу та возвеличили професію лікаря.

Вартість: 196 тисяч гривень.

 

Хакатон прогресивних ІТ-рішень для розвитку Вінниці «Місто Успіху»

Проведення дводенного хакатону за участі команд з громадських діячів, програмістів та спеціалістів різних галузей, під час якого вони разом напрацюють прототипи програмних продуктів для вирішення актуальних проблем та розвитку міста Вінниці.

Вартість: 199 тисяч гривень.

 

Літературний конкурс «Проза міста»

Це конкурс короткої прози про життя міста Вінниця. На конкурс приймаються твори малої прозової форми, тематично пов’язані з містом Вінниця. Перевага надаватиметься творам, події яких відбуваються у Вінниці, герої яких є вінничанами та які відображають соціальні, культурні, економічні, політичні реалії міста.

Вартість: 167 тисяч гривень.

 

Екологічний форум «Еко-лідери для майбутнього!» під відкритим небом»

Проект передбачатиме проведення екологічного форуму «Еко-лідери для майбутнього!», проектування та будівництво навчального простору, матеріально- технічне оснащення для проведення зустрічей, семінарів.

Вартість: 200 тисяч гривень

 

ВЕЛИКІ ПРОЕКТИ

Здорове дитинство

Закупівля нових тренажерів для спортивного майданчика, який знаходиться в дворі ЗОШ-Ліцей №7

Вартість: 709 тисяч гривень

 

У ритмі життя

Проектом пропонується встановити у громадських місцях дефібрилятори для серцево-легеневої реанімації. Це можливість рятувати життя вінничан.

Вартість: 980 тисяч гривень

 

Vinnytsia - ecofriendly city

Встановлення інтерактивних столів у вигляді ігор для дітей та дорослих, спрямованих на популяризацію правил сортування муніципальних твердих побутових відходів.

Використання інтерактивної гри сприятиме підвищенню рівня культури поводження з відходами та свідомого ставлення до збереження енергоресурсів серед жителів та гостей міста Вінниці.

Вартість: 845 тисяч гривень

 

Еко – сад для здоров’я та розвитку малят

Створення у Центрі Вінниці міні-ботанічного саду з різними рослинами, задля проведення еко-заходів, ознайомлення з рідкісними видами рослин, залучення дітей, батьків, педагогів до спільної праці у природі.

Вартість: 594 тисяч гривень.


 

Відкрита сцена на Артинова

Створення «Відкритої сцени на Артинова» на ґанку закладу «Вінницька дитяча музична школа №1» для проведення культурно-мистецьких заходів учнями школи та іншими мешканцями міста, зокрема людьми з обмеженими можливостями.

Вартість: 1 мільйон гривень.

 

Фонтанна площа у Тяжилові

Улаштування фонтанної площі в мікрорайоні «Тяжилів» на «Родинному озері».

Вартість: 1 мільйон гривень.

 

Оснащення міського транспорту системою зовнішнього озвучування для незрячих

Для забезпечення доступності міського транспорту для незрячих, пропонується оснастити міські трамваї розумними звуковими маяками Mobilis УТОС. Маяки серійно виготовляються вінницьким підприємством незрячих. 

Маяки повідомляють назовні номер маршруту та сигнал тільки, якщо на зупинці є незряча людина, не створюючи зайвого шуму. Для активації маяка використовується радіо-брелок або безкоштовний додаток для смартфону.

Вартість: 761 тисяча гривень

 

Улаштування сцени з амфітеатром біля озера на вулиці Волошковій

Благоустрій території на Масложирі з влаштуванням сцени та амфітеатру.

Вартість: 869 тисяч гривень.

 

Благоустрій набережної Бугу з облаштуванням майданчика для зони відпочинку та рибальства

Cтворення зони відпочинку та оздоровлення. Проект спрямований на вирішення проблеми забруднення прибережної зони та відсутності місця відпочинку для людей з особливими потребами

Вартість: 997 тисяч гривень.

 

Відкритий креативний простір «Ідея»

Створення вуличного відкритого простору з гамаками, новим озелененням і велоінфраструктурою для відпочинку та навчання молоді. Адреса: Хмельницьке шосе, 93.

Вартість: 966 тисяч гривень.

 

Створення зони безпеки й комфорту частини вулиці Острозького, Довженка

Реалізація проекту спрямована на створення комфортних умов для безпечного користування прилеглою територією, поліпшення благоустрою прибудинкової території будинків по вулиці Острозького, 31, Довженка, 31,35, створення естетичного привабливого, комфортного і репрезентативного середовища для жителів мікрорайону.

Вартість: 1 мільйон гривень.

 

«VinNewsSport – здоровий спосіб життя для всіх без обмежень»

Ремонт допоміжних приміщень в школі №21 під облаштування спортзалу, проведення спортивних змагань серед людей з інвалідністю.

Вартість: 1 мільйон гривень

 

«Успішна громада - здорова громада!»

Облаштування зони відпочинку в мікрорайоні Пирогово, освітлення зони відпочинку, огородження, встановлення глядацьких трибун, встановлення штучного покриття.

Вартість: 1 мільйон гривень.

 

Підтримане проживання та професійна підготовка людей з інвалідністю

Проведення аналітичного дослідження та підготовка мультидисциплінарної команди супроводу для профпідготовки, підтриманого проживання людей з інвалідністю.

Вартість: 931 тисяча гривень.

 

Вінницька театральна студія

Створити на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» вінницьку театральну студію, яка матиме майстерню, де будуть створюватися різноманітні скульптури, персонажі, бутафорія, що будуть задіяні в найбільших культурно-розважальних заходах міста Вінниця.

Вартість: 913 тисяч гривень

 

Ми особливі!

Встановлення так званого «кола дружби» з бронзових фігур, висотою не менше 1 метра, у вигляді «особливих» діток разом із здоровими, показавши цим, що всі однакові та дружні. Місце розташування — сквер біля площі «Героїв Чорнобиля».

Вартість: 815 тисяч гривень.

 

 Реконструкція спортивного поля на площі Шкільній (мікрорайон Старого міста)

Реконструкція площі Шкільної, що на Старому місті - пропонується збудувати спортивний майданчик для занять вуличною гімнастикою воркаут (WorkOut).

Вартість: 1 мільйон гривень

 

Оновлення пішохідної та проїзної зони, біля зупинки Максимовича

Покращення пішохідної зони та частково проїзної частини. Створення умов для зручного підйому людей з обмеженими фізичним можливостями та людей з дитячими візочками.

Вартість: 950 тисяч гривень.

 

Створення зони відпочинку біля трамвайної зупинки «Медичний університет»

Благоустрій території біля трамвайної зупинки «Медичний університет» з озелененням, освітленням та встановленням вуличних меблів, що дасть можливість створити якісний простір для відпочинку та очікування громадського транспорту.

Вартість: 730 тисяч гривень.

 

Волейбольний майданчик біля центрального міського стадіону

Створення волейбольного майданчика біля центрального міського стадіону. Тренуватись і проводити змагання зможуть мешканці всіх районів м. Вінниця (як професіонали, так і аматори). Метою проекту є розвиток спорту, популяризація здорового способу життя, створення комфортних умов для активного і здорового відпочинку.

Вартість: 999 тисяч гривень.

 

Великі мандри рідним краєм

Відвідувачам відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Вінниці розширити знання і уявлення про міста, області, рідної держави. 

Провести екскурсії до Яремче, Чернівців, Полтави, Одеси, оплатити проживання і перевезення відвідувачів Терцентру.

Вартість: 290 тисяч гривень.

 

Платформа ідей та розвитку

Облаштування в парку «Дружби народів» спеціально відведеного місця для творчого простору, який об’єднає в собі мистецтво, культуру та громадську активність. Там діти, молодь та дорослі зможуть розважатись, вчитись, розвиватись та з користю проводити час в інтерактивному просторі.

Вартість: 998 тисяч гривень.

 

Чистий район - чисте місто!

Благоустрій подвір’я школи №15, озеленення пришкільної території та покращення естетичного й екологічного стану довкілля закладу.

Вартість: 998 тисяч гривень

 

Водному простору – простір!

Відновити занедбані водні простори довкола озера на території біля П’ятничанського парку для підвищення зацікавленості місцевих мешканців та гостей міста до цього місця. Провести очищувальні роботи та заглиблення озера, укріпити берег.

Вартість: 1 мільйон гривень.

 

Майданчик для пляжного футболу та волейболу в мікрорайоні «Сабарів»

Створення комплексного майданчику для гри у пляжний футбол та волейбол в мікрорайоні «Сабарів». Метою проекту є розвиток спорту, популяризація здорового способу життя, створення комфортних умов для активного та здорового відпочинку, розвиток інфраструктури мікрорайону «Сабарів».

Вартість: 1 мільйон гривень.

 

Криниця – є де води напитися

Ремонт криниці на Скалецького 35/194, в дворі будинку.

Вартість: 223 тисячі гривень.

 

Реконструкція пішохідної зони та частково проїзної частини перехрестя (вул. Довженка – вул. Стеценка)

Покращення пішохідної зони та частково проїзної частини перехрестя. Створення умов для зручного та безпечного руху пішоходів на зазначеній локальній місцевості.

Вартість: 704 тисячі гривень.

 

Сучасна екологічна ділянка для збору та сортування сміття в центі європейського міста

Сучасна екологічна підземна сміттєзбиральна система складається з закритих наземних сміттєпроводів, що доставляють сміття до підземних контейнерів для роздільних відходів. 

Система з трьох контейнерів розрахована на добове навантаження від 100 домогосподарств, з 6 — відповідно — від 200. Додатково обладнана датчиками наповнення контейнерів, елеваторною системою для підняття контейнерів на поверхню, електронними ключами доступу мешканців, системою відеоспостереження, автономним освітленням.

Вартість: 993 тисячі гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • IDDQD

    Вот бы нормальный асфальт в парке Горького...
  • Андрій

    Дороги, дороги і ще раз дороги. Дуже ще багато доріг у місті в жахливому стані. Зробіть будь ласка дороги, особливо у дворах

    Поpошок reply Андрій

    Що таксувати важко?
  • Орест Лютий

    Займаються капцями, а "штани і френч зашаркані" коли почнуть приводити фасади та дахи будинків, які простягаються уздовж центральних та й не тільки вулиць міста. На що схожі балкони, це повний звиздець.
  • Ols Kat

    Встановiть по мiсту вказiвники на громадськi вбиральнi. Реально потрiбна для туристiв рiч

    Поpошок reply Ols Kat

    В кожному кафе є туалет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up