Флешмоби, конкурси та віртуальні подорожі: як Вінниця святкуватиме День Європи. Програма

Флешмоби, конкурси та віртуальні подорожі: як Вінниця святкуватиме День Європи. Програма
  • Вінничан запрошують відзначити День Європи онлайн з віртуальними подорожами, вікторинами, концертами та флешмобом. Читайте програму заходів з 13 по 15 травня.

Сьогодні, 13 травня, у Вінниці розпочались культурно-мистецькі заходи до Дня Європи. У зв'язку з пандемією вони проходять онлайн на культурному порталі міста VinCulture Codе, де вінничан запрошують поринути в атмосферу душевності та європейського колориту, відчути на собі палітру найрізноманітніших емоцій.

Як зазначають у департаменті культури міської ради, до Дня Європи підготували чимало різноманітних заходів, щоб кожен бажаючий міг знайти щось цікаве для себе. Заплановали віртуальні подорожі, концерти, флешмоб, вікторини, виставки, конкурси різні мистецькі проєкти та багато іншого.

Програма святкування

13-15 травня проходитиме літературний проєкт «Коцюбинський: побачення з Європою» від Вінницького літературно-меморіального музею ім. М. Коцюбинського. Напередодні Дня Європи вінничанам пропонують поринути в атмосферу європейських міст ХІХ століття, у чому допоможуть листи з захоплюючим описом справжнього «амбасадора в Європу» і нашого видатного земляка – Михайла Коцюбинського.

Відео дня

Вже опубліковали першу частину онлайн-проекту «Коцюбинський: побачення з Європою», де розказано про одне з найчарівніших італійських міст – Флоренцію. Завдяки опису Михайла Коцюбинського вінничани можуть уявити, якою була Флоренція на початку ХХ століття і перенестись в атмосферу інтелігентного та аристократичного міста, що налаштовує на естетичне сприйняття світу.

Завтра, 14 травня, об 11.00 всі бажаючі зможуть вирушити у віртуальну подорож «Європейські міста-побратими Вінниці» від Вінницької міської централізованої бібліотечної системи. О 13.00 відбується мистецький проєкт «Найвідоміші арт-об'єкти Європи» від Вінницької дитячої художньої школи. А о 15.00 можна буде насолодитись концертною програмою «Мистецтво нас єднає» від Вінницької дитячої музичної школи №2. О 17.00 заплановано презентацію конкурсу візуального мистецтва «Мандруючи Європою», який підготувала Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька».

У суботу, 15 травня, о 10.30 розпочнеться флешмоб «Добрий день мовами Європи» від Вінницької міської централізованої бібліотечної системи. А о 11.00 – презентація проєкту «Мозаїка» від Центру історії Вінниці. Мистецький відеопроєкт від кращих колективів та виконавців міста «International Music» розпочнеться о 12.00.

Також 15 травня запланували мистецький проєкт «Think Global about Europe», фінал пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями та кулінарний проєкт «Майстер-шеф по-європейськи».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up