Фестиваль їжі під рок-оперу про Ісуса. Як святкуватимемо День Європи

Фестиваль їжі під рок-оперу про Ісуса. Як святкуватимемо День Європи
  • Вже 10 рік поспіль Вінниця святкуватиме День Європи. Серед різноманіття локацій та фестивалів цікаво буде побачити рок-оперу "Ісус Христос — суперзірка", виступ  грузинсього ансамблю з міста Батумі.
  • Пройтися Соборною, на якій виставлять інсталіції відомих місць країн Європи і перекусити дорогою на фестивалі вуличної їжі.

 

19 травня, з 10.00 відбудуться змагання з драгонботу “Дракони Вінниці” (веслування на 20-місних каное-”драконах”). На 12.00 розпочнеться урочисте відкриття та шоу-програма з показовими виступами кращих спортсменів на набережній “Рошен”

Відкриття усіх святкових заходів на День Європи 20 травня вже традиційно розпочнеться о 14.00 на Майдані Незалежності з класики: будуть грати вінницький і харківський симофонічні оркестри. Державний ансамбль танцю з грузинського міста Батумі продовжить розважати публіку на Майдані. Для дітей діятиме бібліотечне містечко “Evrokids”, а для дорослих — вуличний музей, в якому будуть розміщені копії всесвітньо відомих полотен. Щоправда не намальовані, а друковані на холсті.

На Соборній святкування вперше розпочнеться з фестивалю "Подорож Європою": інсталяції відомих місць країн Європи та Вінниці, що будуть зображені в  3D. Поряд з локаціями виставлять і традиційну їжу, притаманну тій чи іншій культурі. Фестиваль вуличної їжі, що так сподобався містянам на Дні міста організують і цього разу, але в ширшому форматі.

Відео дня

Одну з локацій на Майдані Небесної присвятять Євробаченню, яке завершиться 14 травня. Там розпочнеться програма “Євробачення The BEST”. О 18.00 на цій же площі буде прем'єра рок-опери "Ісус Христос — суперзірка".

На Площі Європейській можна буде підняти собі настрій, подивившись комедію “Здрастуйте, я ваша тітонька!” за участю народних артистів України. На Майдані Водограю виступить варшавський гурт “Kwartyrnik”.

У “Ніч Європи” не втратьте можливості покататися вечірнім містом на трамваї та поспівати в ньому в караоке. Або піти на екскурсію нічними музеями Вінниці: Художній і Краєзнавчий музей виставлять по два своїх проекти. Якщо часом захочеться сходити на нічний перегляд фільмів, вирушайте в кінотеатр “Родина”.

Як записатися на екскурсії

На Майдан Незалежності о 21.00  підходьте до організаторів біля сцени і записуйтеся на нічні пішохідні або трамвайні екскурсії тому, що місця обмежені. Реєстрація:  063-100-3325 Максим


Як буде ходити транспорт

Під час підготовки і проведення свята буде перекрито рух транспорту по Собрній з 11.00 до 20.00. Громадський транспорт рухатиметься через Київський міст, а приватний — по вулиці Князів Коріатовичів та Магістратській. Трамваї ходити не буде.

Повну програму заходів  є в цьому матеріалі. Як будемо святкувати День і Ніч Європи. (ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up