«Досить, їх і так забагато». Вінничани про будівництво ТЦ перед Центральним ринком

«Досить, їх і так забагато». Вінничани про будівництво ТЦ перед Центральним ринком
Стоянку перед ринком забудують. Натомість в ТЦ мають відкрити підземний паркінг
  • Стоянку перед базаром на Коцюбинського огородили парканом. Замість паркомісць, просто перед ринком зведуть чотириповерховий ТЦ.
  • Як до цього ставляться вінничани? Вони за чи проти нового будівництва? Ми запитали.

Перед Центральним ринком планують будувати ТЦ на чотири поверхи та з підземним паркінгом. Підприємці з базару проти новобуду: це, на їх думку, перекриє головний прохід до ринку та й ще один торговельний центр на Коцюбинського є недоречним.

То чи треба будувати ТЦ перед ринком? Запитали вінничан на facebook-сторінці «Новини Вінниці на 20хвилин».

«Нехай будують, якщо це не державні гроші. Це краще, ніж у валізах вивезуть за кордон і там збудують», — пише Олег Зралко.

Відео дня

«Краще реконструювати саму будівлю ринку, її вигляд зовсім недоречний — «совок» одним словом. Про внутрішній стан ринку я взагалі мовчу, та сморід там який постійно. Поприбирайте МАФи з площі, зробіть реконструкцію площі (перед ринком - авт.) з доречною кількістю паркомісць», — пише Ольга Пантелєєва.

«Досить вже цих торгових центрів. Ви краще ремонт на Батозькій закінчить», — вважає Богдан Олександрович.

«Проти ТРЦ. Їх вже забагато у місті. Ціни там не по кишені, а розваги… Як казала моя тьотя Соня: «Не смешите мои нервы», — пише Валентина Ковальова.

«Нехай знесуть всі халупи, які стоять праворуч від центрального павільйону, по Тимірязєва. І там будують собі торговельний центр. А тут він нікому не потрібен», — пише Сергій Каковкін.

«Я проти. Базар, для мене, це релакс, де можна поспілкуватися з людьми, можна скинути ціну, і взагалі — це можливість заробити гроші людям різного віку, а в ТЦ одні молоді люди будуть працювати. А де працювати людям поважного віку?», — вважає Марина Гондзель.

«Країни Європи вже давно не мають поняття про базар. Бо наш базар це купи-перепродай. Купи у Хмельницькому за 100 і перепродай у Вінниці за 300. Навіть Польща, колись кругом утикана базарами, цього позбулася, — пише Ігор Дуб. — Проте, нам і ТРЦ на кожному кроці не потрібні. Особливо тепер, під час війни, коли люди лишились навіть не вікон, а домівок. Сотні тисяч. У Ізюмі зараз ТРЦ не будували б. Тому, не до ТРЦ. Але і базари слід переформатувати з вакханалії у систему, підпорядковану громаді, а не особистим кишеням».

Раніше, нагадаємо, ми розбиралися, чому забудову ТЦ дозволили без громадських слухань та кому раніше належала земля, на якій збираються звести об’єкт.

Опитування

Чи підтримуєте будівництво ТЦ перед Центральним ринком?

 

Читайте також:

«Базар зникне, люди втратять роботу». Підприємці проти будівництва ТЦ перед Центральним ринком

Завод вивозили під обстрілами». Як підприємство з Харкова перезапустили у Вінниці

Щоб жили в комфорті». За гроші німців оновили гуртожиток, де мешкають переселенці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (217)
  • Татьяна Ставничая

    Не підтримую!!!
  • Татьяна Маслова

    Там и так не где припарковаться!Человек живущий в этом районе не имеет ни гараж где поставить ни проехать не пройти,потому что везде машины!
  • Ігор Мельничук

    Мразь
  • Крыжановская Людмила

    Кого интересует мнение винничан ?  Даже если и спросят, сделают так, как выгодно им. У нас же больше никаких проблем нет. Нужен ещё один центр. Его для полного счастья очень не хватает.  Всё разрушают - "Кельце", "Южный Буг", на очереди кинотеатр Коцюбинского. Что дальше ?

keyboard_arrow_up