«Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося

«Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Фото з архіву «20хвилин»
  • Міська влада відмовила у подальшому розміщенні водоматів мережі «Долина плюс» на вулицях міста. 
  • На це прийняли аж 11 рішень, які зачіпають підприємців-утримувачів водоматів. 
  • У «Долині плюс» заявляють про чергову атаку на них. Адже їм незрозуміло, з яких причин відмовляють у продовженні дозволів. 
  • А що кажуть в міськраді? І що буде в найближчому майбутньому з водоматами «Долини»?

Одразу 11 рішень по водоматах ТМ «Долина Плюс» ухвалив виконком міської ради 14 березня. Власники водоматів звернулися до мерії, щоб продовжити дозвіл на розміщення апаратів. Але після розгляду заяв — усі отримали відмову. Про це дізналися з сайту міської ради.

Ось, наприклад, одне з рішень влади, яке ми подаємо в скороченому варіанті:

«Суб’єкту підприємницької діяльності Чепайкіну Андрію Михайловичу відмовити у наданні Погодження на (...) розташування (...) автоматів з реалізації питної води ТМ «Долина Плюс» (...) у зв’язку з порушенням вимог Порядку використання об’єктів благоустрою для здійснення торговельної діяльності з пересувних об’єктів сезонної торгівлі (...) та Правил благоустрою території Вінницької міської територіальної громади», — йдеться в рішенні виконкому №644 від 14 березня.

Відео дня

То що це значить?

«Нечесна конкуренція, щоб поставити своїх людей»

Спочатку звернулися за коментарем до керівника та засновника компанії «Долина Плюс» Георгія Пилипчанського.

— У нас по всім суб’єктам господарювання, які утримують мережу «Долина Плюс» у Вінниці було ухвалене рішення про відмову в подальшому розміщенні водоматів, — відповів Пилипчанський. — Нібито через порушення вимог Порядку використання об’єктів благоустрою для здійснення торговельної діяльності з пересувних об’єктів сезонної торгівлі.

— Ми зараз намагаємося вийти на зв’язок з представниками міської ради, аби ті пояснили, які конкретно вимоги ми порушили та як їх усунути, — додав він.

Загалом виконком міськради 14 березня ухвалив аж 11 рішень, в кожному з яких вказані власники водоматів «Долина Плюс»

Керівник компанії нагадав, що до початку повномасштабної війни «Долину плюс» уже намагалися витіснити з Вінниці.

— А уже під час повномасштабної війни нам стали закидати, що начебто у нашій воді є гепатит А. Це було заперечено дослідженнями, які проводили правоохоронці. І зараз чергова атака, — висловився Георгій Пилипчанський. — Тому я в цьому вбачаю, знову ж таки, нечесну конкуренцію: просто на місце наших водоматів інші люди, що наближені до міської влади, хочуть поставити свої.

Хочете відповідь? Пишіть запит

І справді, ми переглянули 11 рішень по «Долині Плюс» і побачили, що міська влада пояснює свою відмову в розміщенні водоматів, посилаючись на два програмних документи з безліччю пунктів, норм та засторог:

  • Порядок використання об’єктів благоустрою для здійснення торговельної діяльності з пересувних об’єктів сезонної торгівлі, пунктів сезонної торгівлі та/або проведення промоційних акцій, рекламних заходів та проведення ярмарків на території Вінницької міської територіальної громади 
  • Правила благоустрою території Вінницької міської територіальної громади.

Які конкретні вимоги цих правил були порушені — в рішеннях виконкому не вказали. 

Тому, щоб розібратися, які є порушення в «Долини Плюс» та які наслідки матиме відмова у розміщенні водоматів, звернулися до Вінницької міськради. Сконтактували з директоркою департаменту у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Наталією Конончук. Вона порадила надіслати до міськради інформаційний запит, щоб представники органів влади могли надати «повну та вичерпну відповідь». Це ми й зробили.

Як тільки отримаємо відповідь — розмістимо її в цьому та окремому матеріалі.

Водомати будуть, але можуть стати «муляжами»

Які наслідки відмови будуть для вінничан? Чи будуть ще завтра-після завтра водомати «Долини Плюс»? Це ми вже запитали у керівника та власника мережі «Долина Плюс» Георгія Пилипчанського.

— Ми, зі свого боку, не збираємося їх прибирати, поки нам не донесуть чітко, за яке порушення їх варто прибрати. Але виконком може вчинити інакше — на підставі свого рішення змусити власників будівель, до яких наші водомати підключені (житлові будинки, магазини тощо), просто вимкнути живлення. То тоді водомати будуть просто «муляжами», — відповів Пилипчанський.

Наостанок він сказав, що витіснивши з Вінниці «Долину плюс» міський бюджет позбавитися від одного з платників податків, адже підприємці, що утримують водомати, зареєстровані у Вінниці. І також те, що свої права та інтереси, які наразі порушені, «Долина плюс» планує відстоювати у суді.

Опитування

Як ви ставитесь до того, що влада відмовляє у продовженні дозволів «Долині плюс»?

 

Читайте також:

Рейдерське захоплення чи добровільний перехід? У Вінниці спалахнув черговий релігійний конфлікт

Готують підвищення податків в Україні: які зміни пропонують та що на це кажуть експерти

Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (131)
  • Anna Amore

    Не забирайте в людей воду !
    Долина -  найкраща
  • Anna Amore

    Руки геть від ДОЛИНИ !
  • Читач17

    РУКИ ГЕТЬ ВІД  ДОЛИНИ  !
  • 220

keyboard_arrow_up