По всьому місту вимикають та демонтують аквамати з питною водою. Що відбувається?

По всьому місту вимикають та демонтують аквамати з питною водою. Що відбувається?
  • Найбільша мережа водоматів у місті більше не працюватиме. Це сталося через непорозуміння між власником компанії та міською владою.
  • Підприємець каже, що у мерії діють в інтересах конкурента і позбавляють вінничан права обирати воду, яку їм купувати. Що відповідають у міськраді?

«На превеликий жаль, робота апаратів «Долина-Плюс» буде призупинена на невизначений термін», — так у компанії відповідають на повідомлення вінничан, які цікавляться, чому тепер не можна набрати води.

У різних мікрорайонах міста вже зараз можна бачити, що більшість акваматів або вимкнені, або демонтовані та вивезені. 

Телефонуємо керівнику згаданої вище компанії Георгію Пилипчанському. Підприємець підтверджує припинення роботи у Вінниці. Говорить, що загалом у нашому місті встановили 270 їхніх апаратів, проте 130 з них вже відключили, 70 демонтували, а решта допрацьовує останні дні. 

Відео дня

Причина такої ситуації, каже Пилипчанський, в тому, що у Вінницькій міській раді відмовилися надавати їм дозвіл на продовження роботи апаратів. Підприємець припускає, що влада міста має домовленості з їхніми конкурентами, які й мають залишитися на ринку та розширити поле своєї діяльності. Його ж компанію, продовжує підприємець, недвозначно попросили піти з Вінниці.

— Ми працюємо тут не перший рік, у нас були всі дозволи, ми відповідали всім вимогам, але у жовтні нам чомусь відмовили у продовженні договору. Люди, які їх видавали, сказали, що ми маємо піти з міста у будь-якому разі, що на них тисне прокуратура та міська рада, — розповідає Георгій Пилипчанський. — Я намагався зустрітися з міським головою, але зустрічі так і не сталося, вдалося поговорити лише з його заступником. Мені дали зрозуміти, що рішення не зміниться. 

Вже вимкнений аквамат. Замостя

Спочатку у ВМР дали час до середини грудня, потім відтермінували дату на місяць, врешті, погодилися почекати до 1 лютого. Сказали, якщо до цього часу апарати не демонтують і не вивезуть, розбиранням займатиметься «Муніципальна варта». За словами підприємця, працівники муніципальної поліції вже слідкують за виконанням доручення, питають його робітників, чи вкладаються вони у терміни. 

— Усі мої працівники у Вінниці місцеві, вони сплачують податки, але чому тоді до мене ставлення, ніби ми живемо у 90-х? — продовжує Пилипчанський. — У магазинах чималий вибір хліба та ковбаси, то чому з водою не зробити так само? Нехай поряд стоїть кілька різних водоматів, а люди самі вирішують, яку воду їм пити. Вони не просто позбуваються конкурентів, разом із цим десятки людей залишаться без роботи, ще більше без води.

У ВМР запропонували підприємцеві продовжувати діяльність у райцентрах, але не в обласному центрі. Разом із тим, каже керівник «Долина-Плюс», вони мають запрошення до Сум, Рівного та Одеси. 

Начальник «Муніципальної варти» міста Віталій Чигур пояснює, що водомати вважаються об’єктами торгівлі, тому інспектори служби провели перевірку на предмет законності їх встановлення.

За словами Чигура, компанія «Долина-Плюс» не надала необхідних погоджень на ведення діяльності, через що й отримала приписи на демонтаж встановлених акваматів. На виконання припису підприємство має два тижні. 

— Якщо аквамати узаконять, то право їхнє, а як ні, то мають демонтувати їх, — говорить очільник «Муніципальної варти». — Апарати встановлені на землі, що належить місту, саме тому ми реагуємо. Якби вони знаходилися на комерційній землі, ми б не мали до них стосунку. 

За коментарем ми звернулися до департаменту земельних ресурсів ВМР, але на наші дзвінки там не відповіли. 

Ми також надіслали туди інформаційний запит з проханням надати нам детальну інформацію, що стосується акваматів компанії «Долина-Плюс»: причини відмови надання їм дозволу на роботу, чи з’являться після демонтажу цих водоматів інші, чи відповідала компанія «Долина-Плюс» встановленим вимогам та нормам тощо. 

Як тільки отримаємо відповідь, ми її опублікуємо.

 

Читайте також:

В акваматах у Вінниці тече джерельна і… водопровідна вода

Навіщо укладати декларацію, якщо додзвонитись до сімейного лікаря неможливо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (112)
  • Любовь Кулинич

    Найкраща вода, без накіпа, солі. Чайник був завжди чистый.
  • Ольга Павленко

    Мэрия - отстой! Коррупционеры и воры.
  • Валентина Доброта

    Жаба задушила  мерию! Люди начинали ,ещё лет 6 назад,с папу машин,по графику ездили по всему городу,потом понемногу стали появляться автоматы ,и когда люди привыкли,когда было все уже налажено,резко перекрыли кислород! Сейчас будут свои автоматы ставить ,а воду с Буга качать!
  • Ира Катеренюк

    Поверніть Долину Плюс там де взяли........

keyboard_arrow_up