До 500 гривень щомісяця. Через карантин місто буде платити вінничанам

До 500 гривень щомісяця. Через карантин місто буде платити вінничанам
Фото в матеріалі з архіву «20хвилин»
  • Пенсіонери, які отримують менше 2000 гривень, люди з інвалідністю, непрацюючі вінничани, яким призначена державна допомога — всі вони мають право на щомісячну допомогу з бюджету Вінниці.
  • Розказуємо, скільки будуть платити, як отримати ці гроші та які є нюанси у процедурі оформлення виплати.

На сесії міськради, 22 травня, ухвалили рішення про призначення муніципальної допомоги. Її планують виплачувати з липня до кінця 2020 року. Проте для отримання грошей потрібно відповідати ряду критерієв.

Хто і скільки може отримати грошей?

Отже, щомісячна муніципальна виплата в розмірі буде призначатися:

  • непрацюючим пенсіонерам, які мають пенсію до 2000 гривень;
  • непрацюючим людям, які отримають державну соцдопомогу та не мають права на пенсію та особам з інвалідністю;
  • непрацюючим людям, що мають інвалідність з дитинства;
  • людям, що доглядають за важкохворою дитиною.

Пропонується, що їхня виплата буде розрахована як різниця між сумою 2100 гривень і виплатою, яку вони отримують від держави в розмірі до 2000 гривень. Тобто, для прикладу, якщо в пенсіонера пенсія складає 1900 гривень, то розмір муніципальної виплати буде 200 гривень (2100-1900). Середній розмір допомоги від міста, як порахували в мерії, буде складати 300 гривень.

Відео дня

Щомісячну допомогу отримають і люди, які виховують дітей з інвалідністю віком до 18 років підгрупи «А». Розмір муніципальної виплати для них фіксований — 500 гривень, незалежно від рівня виплати державної соцдопомоги.

Муніципальні виплати, які вони будуть отримувати, є безповоротною допомогою, що надається за кошти вінницького бюджету.

Які ще є умови?

За порядком, який затвердили депутати, призначатимуть муніципальну соцдопомогу людям з пропискою у Вінниці та Десні, яка входить у Вінницьку міську ОТГ. До того ж, потрібно отримувати пенсію чи бути на обліку в Департаменті соцполітики міської ради.

Для призначення муніципальної виплати потрібно звернутися до «Прозорого офісу» у Вінниці, заповнити заяву про призначення такої допомоги на ім’я міського голови та надати копії документів з пред’явленням оригіналів:

  • паспорт громадянина України, або інший документ, який підтверджує громадянство України;
  • довідка про ІПН або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);  
  • свідоцтво про народження дитини (в разі потреби);  
  • пенсійне посвідчення;  
  • довідка про відкриття особового рахунку в установі уповноваженого банку, у разі виплати муніципальної щомісячної доплати через банківську установу; 

До цього переліку пенсіонери мають надати довідку про розмір пенсії за минулий місяць, який передує місяцю подачі заяви.

Якщо заявник сам не може подати документи з поважних причин (за станом здоров’я тощо), то без довіреності це може зробити інший дієздатний член родини, близький родич, соцпрацівник, людина, яка зареєстрована і проживає з заявником. Або за дорученням заявника подати документи на отримання муніципальної виплати може інша особа.

Виплату можуть і не призначити

Муніципальна допомога буде призначатися з місяця звернення, але не раніше ніж з 1 липня 2020 року. Її виплачуватимуть щомісяця до кінця грудня 2020 року. Проте департамент соцполітики може відмовити у призначенні виплати.

Таке рішення буде прийматися, якщо заявник:

  • не надав згоду на обробку персональних даних; 
  • не є членом Вінницької міської об’єднаної територіальної громади; 
  • отримує пенсійну виплату/адресну державну соціальну допомогу, розмір якої перевищує дві тисячі гривень.

Якщо ж виплати будуть призначені, то їх перерахунок на банківську картку чи поштове відділення, обране заявником, буде здійснено до 10 числа місяця.

Повністю ознайомитися з Порядком призначення муніципальних виплат можна за цим посиланням.

 

У Вінниці, нагадаємо, розробили антикризову програму підтримки громади

Плюс, продовжує діяти програма матеріальної підтримки: Гроші з бюджету Вінниці дають на ліки, операції та навіть оплату комуналки

 

Читайте також:

«Програми Уряду — не працюють»: що буде з бізнесами після закінчення карантину

Карантин і його наслідки: у Вінниці зареєструвалося 3,5 тисячі безробітних

Скільки коштує застрахуватись від COVID-19 та які виплати передбачені

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Katja Katerina

    ніхто нічого не буде платити
  • Nord Kirsten

    Один пенсионер получает 2300, другой 1900. Первому не положена надбавка, второму положена, В результате первый получит, как и раньше 2300, а второй 2400. С - справедливость. И засуньте себе подальше ваш стаж.

    Наталья Тебекина reply Nord Kirsten

    Читайте внимательное! Будут давать разницу до 2100, больше не будет! И только до конца года.

    Наталья Тебекина reply Nord Kirsten

    Больше, чем 2100 не дадут! Читайте внимательное!
  • Людмила Мацко Карпенко

    Читайте уважно....хто має право на доплату....дуже багато нюансів....
  • Галина Малобенська

    А що тільки Вінниця а облась

    Людмила Мацко Карпенко reply Галина Малобенська

    Галина Малобенська сесія міської ради....

    Как Бы Некто reply Галина Малобенська

    Галина Малобенська, а каким боком город к области?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:56 На Немирівському і Гніванському шосе зафіксували 1690 порушень швидкості: які штрафи та де є камери? 17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up