Для Вінниці замовили 15 тисяч доз вакцини проти грипу. Хто отримає її безкоштовно?

Для Вінниці замовили 15 тисяч доз вакцини проти грипу. Хто отримає її безкоштовно?
Фото: www.istockphoto.com
  • У цей епідемічний сезон в Україні будуть циркулювати по два типу грипу «А» та два типи грипу «Б». 
  • Щоб убезпечити вінничан, мерія хоче закупити 15 тисяч доз вакцини, які можна буде придбати за пів ціни, а декілька категорій населення отримають її безкоштовно.
  • Однак поки грип «не прийшов», у Вінниці продовжує вирувати епідемія коронавірусу — загалом, за останні два тижні, ми маємо 449 нових випадків захворювання.

Про ситуацію з коронавірусом у Вінниці та про поточні проблеми в місті говорив на своєму брифінгу міський голова Сергій Моргунов, 11 вересня. Запис трансляції можете подивитися у відео, а далі в тексті — головне, що ми почули з виступу очільника міської влади.

Статистика

За словами мера Моргунова в місті хворіє на коронавірус 648 людей, з яких 93 вінничанина госпіталізовані з підтвердженим «ковідом» у лікарнях та 109 людей з підозрою. Водночас 1680 людей одужали. Але 46 людей померли через ускладнення спричинені COVID-19.

— За останні 14 днів при нормативному показнику для Вінниці не більше 148 нових хворих, у Вінниці — 449 випадків.  Це перевищення в 3 рази. Упродовж лише останнього тижня, від минулої п’ятниці, захворіло 228 вінничан, — говорив міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

Третя лікарня прийматиме «ковідних»

Через погіршення епідситуації з понеділка, 14 вересня, Вінниця буде в «помаранчевій» зоні карантину — закриють готелі, хостели, спортзали, заклади культури; не повинні працювати в нічний час ресторани та розважальні заклади; припинять приймати дітей у дитячі табори та виконувати планові госпіталізації.

Тим часом у Вінниці готують міську клінічну лікарню №3 до прийому хворих на COVID-19. Тоді як пацієнти з терапевтичною патологією тепер доставляють до обласної лікарні імені Пирогова.

— Відповідно до розпорядження МОЗ з 8 вересня наша міська клінічна лікарня №3 уже включена в перелік закладів охорони здоров’я, в яких лікуватимуть «ковід»,  — говорив міський голова. — Після виписки всіх пацієнтів, які зараз перебувають на лікуванні у МКЛ №3, та отримання висновку Держпродспоживслужби, ця лікарня розпочне прийом хворих на COVID-19. Орієнтовно це відбудеться з наступного тижня. Там зможуть розгорнути до ста ліжок. У тому числі паралельно йдуть роботи над тим, щоб підвести туди кисень і додатково забезпечити цю лікарню всім необхідним обладнанням та ліками для хворих на COVID-19.

Буде 15 тисяч доз вакцин

Але не «ковідом» єдиним. Незабаром розпочнеться епідемічний сезон грипу. І щоб убезпечити вінничан мерія хоче закупити 15 тисяч доз вакцини від грипу.

— За прогнозами ВООЗ в наших широтах будуть циркулювати два типи грипу «А», і два типи грипу «Б». Тому в Україну будуть поставлятися три- та чотиривалентні вакцини, які виробляють у Франції, Нідерландах та Південної Кореї (на відео Моргунов говорить Північної, у прес-службі міськради сказали, що це була обмовка - авт.). Ми вже замовили перші 5000 доз, які матимемо до кінця вересня, — говорив міський голова.

За його словами, в рамках міської програми «Стоп Грип», щеплення зроблять безкоштовно дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування.

— Інші вінничани, якщо є бажання зробити щеплення, зможуть купити вакцину за пів ціни. Я вважаю це ефективним засобом захисту від грипу, і останні чотири роки щороку отримую щеплення перед епідсезоном, — сказав Сергій Моргунов.

Крім того, мер міста розказав, що на сесію міськради готують рішення про виділення 15 мільйонів гривень на закупку деззасобів та засобів захисту для шкіл. Це потрібно для формування запасу на наступний період.

На тему: Ми перевірили. Щоб зробити щеплення від грипу, треба годину часу та 93 гривні

Транспорт на День міста — за 211 тисяч гривень

Мер Моргунов говорив, що після запуску нової тролейбусної лінії на Тяжилові, вінничани пишуть звернення про запуск тролейбуса на Старе місто, Немирівське шосе та інші віддалені райони, де немає електротранспорту.

— Ми можемо прокладати тролейбус тільки на території Вінниці. І це потребує чималого фінансування та виконання суттєвого обсягу організаційної роботи. Бо щоб поїхав тролейбус потрібно поставити тягову підстанцію, стовпи, контактну мережу; створити зони зупинок, розвороту. Одночасно, по всіх куточках Вінниці, зробити тролейбусний рух неможливо. Але ми будемо працювати в цьому напрямку та будемо збільшувати ще й автобусний парк «Вінницької транспортної компанії», — говорив Моргунов.

Голова влади міста зазначив, що попри перенесення святкування Дня міста у 2020 році, муніципальний транспорт традиційно буде безкоштовним.

— За сталою традицією 12 вересня проїзд у громадському транспорті буде безкоштовним. І друге — ті дітки, які народяться у Вінниці 12 вересня, традиційно отримають подарунки від громади. Ми подумаємо, як і коли організувати вручення подарунків батькам, щоб були витримані всі протиепідемічні заходи, — говорив мер Моргунов.

Не платити за проїзд, 12 вересня, можна буде в трамваях та тролейбусах. Але цей проїзд не буде зовсім безкоштовний — «Вінницька транспортна компанія» отримає понад 211 тисяч гривень з бюджету громади.

 

Читайте також:

Як працюватимуть школи Вінниці за різних зон «кольорового» карантину

Як масові свята впливають на поширення «ковіду»? Аналізуємо статистику

Транспорт, дитсадки і «Велика Вінниця». Моргунов розповів про проблеми і виклики для міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ната Голембовская

    Что значит хоче... Если вакцинацию уже вчера нужно проводить...
  • Зоряна Киблик

    Її треба вже почати вводити,а не хотіти закупити
  • Коля

    Осталось вскрыть вены чтоб всего этого не видеть))
  • Жора

    Грипп и Ковид я думаю будет пиздец!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up