Діти створили «блокпост» на Старому місті, щоб збирати кошти на ЗСУ

Діти створили «блокпост» на Старому місті, щоб збирати кошти на ЗСУ
За два дні діти на посту зібрали 1100 гривень. Водії автомобілів, які проїжджають вулицею, роблять пожертви за власним бажанням / Фото у матеріалі Віолетти Паламарчук
  • Незвичний блокпост спорудили в районі Кривої: усі його оборонці — це вінницькі діти, яким до 10 років. Малеча збирає з водіїв благодійні пожертви на ЗСУ, бо так вони хочуть зробити свій внесок у перемогу України над росією.

Діти на Старому місті організували «блокпост», щоб збирати благодійні внески на ЗСУ. Про це журналісту розповіла Віолетта Паламарчук, мати одного з дітей та мешканка вулиці, де діє пост.

— Нещодавно у них виникла ідея, як допомогти нашим захисникам: створити «блокпост», де пропонують водіям зробити благодійні внески на армію. За два дні вже зібрали 1100 гривень! — каже Віолетта.

Діти самі побудували свій «блокпост»: склали шини, зробили шлагбаум, поставили український стяг та «озброїлися» іграшковими автоматами.

Відео дня

Усім учасникам цього пункту пропуску до 10 років, наймолодшій дитині — 7. А для організації вони створили спільноту в Вайбері. У цій же соцмережі вони пишуть щодня звіти про зібрану суму.

— О 9.30 блокпост починає працювати, — розповіла Віолетта Паламарчук. — Діти вітаються з водіями «Слава Україні! Доброго дня!» і кажуть, що «збирають на ЗСУ, по вашому бажанню». Хто 5 гривень кидає в банку, хто 50. А навіть якщо немає, то на наступний день приїжджають і дають дітям кошти.

Батьки інших дітей задоволені такою ініціативою: бо діти постійно на місці, не сидять у гаджетах та нікуди не розбігаються. І за словами Віолетти, сусіди не сваряться, бо всі знають, що вінницька малеча збирає на допомогу армії.

— Та й діти розумні. Вони записують номера автомобілів, які зробили благодійні внески. Якщо ці машини часто їздять вулицею, то їх вже не зупиняють, — сказала вінничанка.

Конкретної мети та суми, яку планують зібрати, немає. Віолетта Паламарчук сказала, що усі зібрані кошти на армію перерахують на загальнонаціональний рахунок для допомоги ЗСУ в «Дії».

— І баночку, в яку діти складали першу тисячу, продовжують трамбувати. Сподіваюсь, що моя розповідь надихне інших людей на допомогу нашим захисникам. Слава Україні! — наприкінці розмови сказала жінка.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли про десять волонтерських організацій, яким можна довіряти.

Опитування

Як вам така ідея дітей з «блокпостом»?

 

Читайте також:

Виграй у чемпіона або підтримай армію. 5-річний вундеркінд грою в шахи збирає кошти для ЗСУ

«Це заняття об'єднує людей»: як після обстрілів оновлюють проспект Коцюбинського

«Якби не Лановенко, мене не було б у живих». Виніс з поля бою поранених —  командира і його заступника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Olexandr Danilov

    Дітей вчать корупції... Цікаво скільки віддали а скільки собі залишили?

    Елена Тортики Винница reply Olexandr Danilov

    Дітей вчать любити свою країну і бути патріотами. З дітьми знаходяться поруч і батьки для контролю. Але ж вам би всіх обісрати, мерзенно читати ваш коментар!!!

    Елена Тортики Винница reply Olexandr Danilov

    Не судіть всіх по собі!!!
  • Валентина Мельниченко

    Справжні українці!Щира подяка кожній родині за виховання  підростаючого покоління.Слава нації,слава ЗСУ!
  • Оля Волосенко

    Наше золоте майбутнє 💙💛❤
  • Борис Ерёмин

    Ідея,  звичайно,  гарна,  але перераховувати гроші в «Дію», вмерло що на офшорних рахунок якогось депутата. Мало не щодня захід перераховувати мільйони доларів,  а ЗСУ як не мала самого необхідного,  так і немає... В кожного з дітей є родич,  чи знайомий,  що вони.  Краще хай за допомогою батьків зясують,  що кому конче не обхідний,  потім придбають,  так буде правильно.  Не гоже,  щоб діти гралися в недитячі ігри,  заради того,  щоб якийсь чиновник ще одного годинника за кількасот тисяч євро придбав...

keyboard_arrow_up