Виграй у чемпіона або підтримай армію. 5-річний вундеркінд грою в шахи збирає кошти для ЗСУ

Виграй у чемпіона або підтримай армію. 5-річний вундеркінд грою в шахи збирає кошти для ЗСУ
  • Артем Кучер просто неба грає проти всіх охочих — дітей і дорослих.
  • Мріє зібрати необхідну суму на танк і бронежилети.

У Вінниці днями провели незвичний спортивний захід. П’ятирічний шаховий вундеркінд Артем Кучер, абсолютний переможець нещодавнього меморіалу Олексія Бутовського, грав проти всіх охочих вінничан просто неба.

Змагання пройшло на площі ім. Костянтина Могилка (біля «Літака», в районі зупинки Лісопарк). На шахові баталії запрошувалися усі охочі вінничани, діти і дорослі. Спаринги мали благодійний характер. Всі зібрані кошти будуть перераховані на потреби Збройних Сил України. Натомість усі суперники Артема Кучера отримували подарунок на згадку від шахового клубу «Романтик», що є філією міської ДЮСШ № 6.  

Відео дня

Шахи цікавіше іграшок

Схожі благодійні заходи раніше проходили в інших регіонах України, а ось для Вінниці це було вперше.    

— Артем дуже полюбляє грати у шахи, незалежно від умов змагання. Тому ми вирішили провести таким чином провести свій час і допомогти Збройним силам України, — сказала мати юного «гросмейстера» Ольга Кучер.

Вона повідомила, що останнім часом Артем навіть закинув всі свої іграшки і сказав, що не уявляє жодного дня без шахів. Постійно розв’язує задачі, грає в «живих» і онлайн-змаганнях та вивчає шахову теорію. Недарма дошколярик вже виконав другий дорослий розряд і з перемінним успіхом змагається у місцевих чоловічих турнірах.     

— Він досі грає в шахи із нами, батьками. Раніше це було цікаво. А нині інтрига зникла. Бо Артем і мене, і чоловіка легко перемагає. Подекуди дає нам сеанс одночасної гри на двох шахівницях, — продовжує Ольга Кучер.  

Вона додала, що дитина займається не лише під час тренувань у шаховій школі, але й вдома.

— Щодня Артем розв’язує шахові задачі. Потім дивиться невеличке навчальне відео. Якщо я маю час, ми разом трохи займаюся за підручниками. Якщо після цього ще залишаються сили, Артем грає одну-дві партії на шаховому сайті, — розповіла Ольга Кучер.

Секрети не відкриває

Артем Кучер розповів, що має улюблені та підготовлені шахові дебюти (початки партій).  

— Їх я добре знаю. Але суперникам свої секрети не відкриваю! До благодійного змагання готувався за допомогою мами. Налаштовувався на багато партій поспіль проти різних опонентів, — повідомив він.  

За допомогою благодійних поєдинків шаховий вундеркінд планує назбирати кошти, щоб придбати для наших військових бронежилети і навіть танк.

Артем Кучер — вихованець вінницького шахового клубу «Романтик». Шахами займається лише дев’ять місяців. Улюблений шахіст хлопчика – чемпіон світу серед чоловіків Магнус Карлсен (Норвегія). Артем Кучер мріє стати чемпіоном планети серед дітей. Вже має партнера на своєму спортивному шляху (магазин дитячого одягу «SLANG» у ТРЦ «Мегамолл»). 

Благодійні шахові заходи триватимуть

Змагання викликало цікавість у вінничан. Проти вундеркінда змагалися вінничани різного віку, переважно дорослі. Кілька партій досвідченим шахістам Артем програв, у решті здобув перемогу.

Жодних фіксованих внесків за участь у змаганні не було. Гравці кидав до скриньки стільки, скільки бажали. Деякі цього взагалі не робили. Натомість низка глядачів і вболівальників вирішили зробити благодійний внесок. І таким чином підтримати юного шахіста та в першу чергу ЗСУ.

Отже, п’ятирічний шаховий вундеркінд Артем Кучер за дві години гри в шахи з усіма охочими зібрав 1578 гривень для потреб військових. Для першого разу непогано.

Аналогічні заходи шахові «романтики» планують організовувати й надалі. До них збирається долучитися чинний віце-чемпіон України зі швидких шахів серед дітей до восьми років Юра Перепелиця та інші місцеві вундеркінди у сфері «королівської» гри. Коли назбирають більш суттєву суму, планують за допомогою волонтерської організації придбати необхідні речі для військових на передовій.           

                 

Читайте також:

П'ятирічний шаховий вундеркінд завершив сеанс одночасної гри зі стовідсотковим результатом

Меморіал Олексія Бутовського виграв наймолодший. Вразив 5-річний шахіст Артем Кучер

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up