Меморіал Олексія Бутовського виграв наймолодший. Вразив 5-річний шахіст Артем Кучер

Меморіал Олексія Бутовського виграв наймолодший. Вразив 5-річний шахіст Артем Кучер
  • У Вінниці 19 червня провели традиційний турнір із шахів, присвячений пам’яті генерала Олексія Бутовського. Він є патріархом розбудови олімпійського руху в Україні, відомим вченим у сфері фізичного виховання і спорту, соратником П’єра де Кубертена.
  • Змагання несподівано завершилися перемогою наймолодшого учасника. 

Турнір відбувся під патронатом відділення НОК України у Вінницькій області. Також допомогли його провести меценати Андрій Джус і Андрій Козак.    

Грали просто неба. Загалом за медалі змагалися 23 шахісти різного віку. Переможцем в загальному заліку досить несподівано став 5-річний шахіст Артем Кучер, який переміг в усіх п’яти турах. 

Відео дня

Він — вихованець шахового клубу «Романтик», що є філією МДЮСШ №6. Шахами займається менше року. Артем мріє стати чемпіоном планети серед дітей. Вже має партнера на своєму спортивному шляху (магазин дитячого одягу «SLANG» у ТРЦ «Мегамолл»).    

Позаду чемпіона залишилися призери юнацьких чемпіонатів області минулих років, яких Артем подужав в особистих зустрічах.

Срібну нагороду виборов Родіон Зіньківський, бронзову — Володимир Шафір. Трійку кращих серед дівчат склали Маргарита Швець, Анна Жанна і Крістіна Бауман.

Також вшанували призерів по різним спортивним розрядам і серед безрозрядників. А взагалі набори призів обласного відділення НОК України і меценатів отримали всі учасники, а також юні глядачі.

Продовжилося спортивне свято майстер-класом із гольфу, рухливими іграми і футбольним матчем за участі дітей і татусів, які саме в цей день відзначали власне свято.

Також цікавою виявилася розповідь спеціального гостя — «крижаної людини», прихильника здорового способу життя і популярного блогера-мотиватора Андрія Козака. Він поділився досвідом і реалізації поставлених цілей, а також дав цінні поради щодо поведінки дітей і дорослих під час війни.      

   

Читайте також:        

Тренер чемпіонів Європи із Херсону відкриватиме у Вінниці клуб бразильського джиу-джитсу

П'ятирічний шаховий вундеркінд завершив сеанс одночасної гри зі стовідсотковим результатом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up