"День Криму" у Вінниці святкуватиму без татар. Переселенці бояться приходити

"День Криму" у Вінниці святкуватиму без татар. Переселенці бояться приходити
Документальні фільми, виставка та обговорення. Завтра, 19 січня, у Вінниці відзначатимуть День Автономної республіки Крим. Із 40 сімей кримських татар, які проживають в області, свято відвідають лише кілька людей. Інші бояться масових заходів.
  До святкування "Дня Криму" у Вінниці долучилась бібліотека Тімірязєва та управління у справах національностей та релігій ОДА.
Організатори обіцяють протягом дня показувати у кінотеатрі "Родина" документальні фільми, обговорення та виставку.
Книжково-ілюстраційна виставка у бібліотеці Тімірязєва розпочнеться о 16.00. Одразу після обговорення ситуації з Кримом, анонсованого на 14.00. Виставка складатиметься з трьох блоків: історія, депортація кримських татар та окупація.
Кіносеанси в "Родині" триватимуть протягом дня і будуть безкоштовними.
За словами начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького, зараз у Вінницькій області проживає 380 сімей внутрішньопереміщених осіб з АР Крим. 40 з них - сім'ї кримських татар.
- Кримські татари поки що дуже закриті, - розповідає заступник директора бібліотеки Тімірязєва Лариса Сеник. - Вони остерігаються відвідувати масові заходи.
За словами Ігоря Салецького, скоріш за все на заході все ж буде одна сім'я кримських татар, з якими управління підтримує відносини.
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:34 Чорний дим на Шепеля та пожежники: зайнялося сміття 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up