Де дешевше, де дорожче? Склали рейтинг вінницьких новобудов

Де дешевше, де дорожче? Склали рейтинг вінницьких новобудов
Якщо вас цікавить певна нерухомість — придивіться до забудовника. Пошукайте новини про компанію, їх вже збудовані об’єкти та чи все з документами в порядку
  • Попри війну Вінниця та передмістя продовжує зростати.
  • З вірою у перемогу, зводять нові комплекси та добудовують проєкти минулих років.
  • Держава зробила житло доступнішим, запустивши іпотеку під 3% річних.
  • Відтак ми вирішили підготувати рейтинг, в якому оглянули вартість житла у вінницьких новобудовах

З 1 жовтня в Україні діє доступна іпотека. Її основні умови — іпотечний кредит видається під 3% річних на термін до 20 років. Але спочатку вона є доступною лише для кількох категорій українців, визначених урядом.

Іпотека з найкращими умовами

Як повідомили у Мінекономіки, у 2022 році пільгова іпотека є доступною для чотирьох державних категорій: військових і правоохоронців; медиків; працівників освіти; науковців.

Початковий внесок по іпотечному кредиту має становити не менше 20% від вартості житла. Роботодавці цих чотирьох категорій зможуть компенсувати працівникам початковий внесок та частину кредиту коштом бюджетних програм. При цьому, розмір компенсації залежить від вислуги.

Відео дня

Із січня 2023 року пільгову іпотеку зможуть отримати всі охочі. Але для інших категорій, які не є з-поміж чотирьох вище визначених, іпотеку видаватимуть вже під 7% річних.

Програма розповсюджується як на готове житло, так і на квартири ще на стадії будівництва, які коштують дешевше. Житло застрахують від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оцінну вартість.

— Іпотека на 20 років під 3% — це найкращі умови для придбання нерухомості за всю історію незалежності. Це має стати суттєвим поштовхом для відновлення ринку, — сказав маркетинг-директор ЛУН Денис Суділковський. — Але непроста ситуація з ризиками програми: насправді людина бере іпотеку за ставкою 7%, але 4% з неї компенсує держава через спецрахунок. Тому саме позичальник має слідкувати, чи надходять ці кошти від держави, інакше він буде зобов'язаний із власної кишені доплатити банку відсотки.

Подати заявку на отримання іпотеки можна через веб-версію державного порталу «Дія». Там шукайте послугу «єОселя» або переходьте за цим посиланням.

Що ж пропонують на ринку нерухомості у Вінниці та найближчому передмісті? Дослідили ціни та характеристики новобудов.

Як ми складали рейтинг

Дані про новобудови брали з відкритих та перевірених джерел — це портали dom.ria.com та lun.ua. Оглядали саме новозбудовані житлові багатоповерхівки, без таунхаусів та котеджів, оскільки це окремий сегмент ринку нерухомості зі своїми особливостями.

Оскільки у кожної людини свої вподобання — комусь треба житло не менше комфорт класу, а іншим достатньо буде «економу»; інші люди мають побажання щодо цегляної кладки стін, а хтось — не проти газоблоку — то наш рейтинг сортували саме за ціною. Якщо в графі вказані дві ціни, через тире, то це значить «мінімальна — максимальна ціна за квадратний метр».

Зауважимо, що ціни, вказані у нашій таблиці, можуть бути переглянуті продавцями нерухомості: зокрема, через стрибок курсу долара. Тому радимо уточнювати актуальну вартість нерухомості безпосередньо у відділі продажів зазначених житлових комплексів.

Раніше, нагадаємо, розповіли скільки коштує «Муніципальне житло» у Вінниці

 

Читайте також:

«Завод вивозили під обстрілами». Як підприємство з Харкова перезапустили у Вінниці

«Заявку на 243 тисячі погодили». Як підприємець у Вінниці отримав грант від держави

Субсидії під час воєнної зими: які зміни чекають на вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Женя Осадчук

    Ціна формується із буд.матеріалів та роботи,а буд матеріали зараз дуже дорогі ,новобуд це вже розкіш потрібно вторинку брати з ремонтом !!!!!!
  • Aleksandr Martunuyk

    Який сенс щось купувати і навіть надіятись в країні стаціонарного бандита?
  • Aleksandr Martunuyk

    Найкращою інвестицією в Україну це якщо є якась власність,  то продати все і виїжати негайно з цього пекла. І це не про війну йдеться.
  • Сева Симоненко

    Многих жк нету в списке. Dream Lake,Central Park, Лисопарковый.

keyboard_arrow_up