«Дають 30 хвилин опалення на добу». На Станіславського мерзнуть люди в багатоповерхівці

«Дають 30 хвилин опалення на добу». На Станіславського мерзнуть люди в багатоповерхівці
«Мені жалко Володю. Він інвалід першої групи і цілий день на холоді», — каже його сусідка Тамара. Скарги до ЖЕКу та інших комунальних служб не дали опалення в цю квартиру
  • У будинку на Станіславського, 38А замерзають жителі квартири на першому поверсі. Скарги до комунальників і на 15-60 не дають результату.
  • І хоча слюсар від ЖЕКу вже ладив систему опалення, це дає короткочасний ефект — півгодини теплих батарей на добу.
  • Люди не знають, як їм обігрітись, коли настане справжня зима.

Опалювальний сезон у Вінниці стартував майже півтора місяця тому. Але омріяного тепла не відчули мешканці квартири на Станіславського, 38А. 

Тут, на першому поверсі багатоповерхівки, у невеличкій квартирі мерзнуть двоє людей поважного віку. Про це журналісту розповіла їхня сусідка Тамара Качур, яка намагається допомогти людям.

— Мені жалко Володю. Він інвалід першої групи і цілий день на холоді, поки його дружина Олена працює, щоб заробити на шматок хліба, — каже Тамара.

Відео дня

Палять газ, щоб зігритись

Разом з сусідами заходимо до помешкання. Їм, про всяк випадок, залишила ключі дружина Володимира. І Тамара, тим часом, розказує, що Володимир Курбанов отримав інвалідність через те, що був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС.

— Чесно, дуже жалко, що існує таке ставлення до людини, яка заради наших життів пожертвувала своїм здоров’ям. Зі 120 людей, що були в його підрозділі, тільки він один лишився живим, — каже Тамара Качур.

Невеличкий електричний обігрівач — це все опалення, яким може скористатися Володимир поки його дружини немає вдома

Жінка пропонує доркнутися до ледь теплої батареї. Потім наполегливо просить взяти за руку Володимира, який від гостів явно був не у захваті: чоловік почав крутитись у ліжку, його вимову дуже складно зрозуміти.

— Вова, та не соромся! — командним голосом промовляє Тамара. — Все нормально, зараз тобі зробимо тепло (поправляє ковдру - авт.).

Потім жінка продовжує розмову із журналістом.

— Скільки це можна терпіти? — розказує Тамара Качур. — Чоловік-інвалід цілий день вдома. Жінка — водійка трамваю. Приходить додому, а тут такий дубак. Вмикає духовку і через це випалює весь кисень. Їм ще й нема чим дихати.

Тепло є, але недовго

Василь, інший сусід на першому поверсі, розказує, що «куди тільки вже не скаржилися».

— Дзвонили на гарячу лінію 15-60. Дзвонили до ЖЕКу №15 (нині управляюча компанія «Київська») та писали навіть заяву. Писали скарги на «Вінницяміськтеплоенерго». Але ефекту нуль! — каже Василь.

По телефону спілкуємося з дружиною чорнобильця Оленою. 

— Слюсар від ЖЕКу до нас ледь не щодня приходить. Спускає воду, щоб вийшло повітря з системи. І ця маніпуляція дає нам тепло десь на пів години, а потім батареї знову стають холодними. На вихідних слюсар не працює, і ми знову залишимося без опалення на два дні, — розказує жінка.

Зі слів сусідів, така проблема лише в одній квартирі на першому поверсі. У решті помешкань будинку батареї гарячі.

Ми обов'язково дізнаємося у відповідних службах, в чому причина холоду в названій оселі, і напишемо продовження цього матеріалу. Тож слідкуйте за стрічкою новин на 20minut.ua.

A раніше, нагадаємо, ми розповідали куди звертатись вінничанам, якщо у квартирі холодні батареї.

 

Читайте також:

Замість дверей — сміття, а під’їзд завалений мотлохом. Так живе пенсіонерка в центрі Вінниці

Субсидії на зиму-2021. Хто і чому не зможе отримати виплати?

Власник магазину на Соборній блокує ремонт теплотраси. Жителі будинку сидять без опалення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Yana Zaitseva

    На Стельмаха 23 також цього року жах з опаленням...
  • Наташа Тре

    Бідні люди
  • Олег Каськов

    "Слюсар з ЖЕКу...спускає воду,щоб вийшло повітря з системи".
    На ПЕРШОМУ поверсі???
    Даруйте але це вже якась хе...фігня. Повітряна пробка збираєтеся на останньому поверсі. На першому її просто не може бути,це суперечить законам природи.
    А в даному випадку-щось з самими батареями. І хтось явно бре...каже неправду

    Людмила Сосновська reply Олег Каськов

    Опалення немає на стояку, тобто на 5 поверсі теж похилі люди живуть і вони теж мерзнуть. Люди платять кошти за опалення, а тепло роблять газом і електроприладами. І це ще не великі мінуси.
    Дядя Вона віддав своє здоров'я на Чорнобильській АС, він з усіх його побратимів лишився один живий і зараз має мерзнути.
  • Larisa Nikolaevna

    Чекайте, якщо в квартирі холодно ,в літньому халаті не ходять!

    Людмила Сосновська reply Larisa Nikolaevna

    А нічого, що це не власник квартири.  А сусідка навпроти

keyboard_arrow_up