Чому 5 січня затримали авіарейс з Вінниці до Шарм-ель-Шейху ? Пояснює директор летовища

Чому 5 січня затримали авіарейс з Вінниці до Шарм-ель-Шейху ? Пояснює директор летовища
Фото з архіву редакції RIA/20minut
  • Рейс до Єгипту відтермінували через “нелітну погоду”, а вінничани звинуватили авіакомпанію у затримці та аеропорт - у несприятливих для очікування умовах

  • Керівник аеропорту розповів у деталях, чому сталася затримка і кого у цьому слід звинувачувати

Шостого січня ми вже писали про відтермінування рейсу “Шарм-ель-Шейх - Вінниця”, яке сталося днем раніше, у п’ятницю. Тоді через густий туман літак не ризикнув приземлитися на злітно-посадкову смугу. Тоді ж пасажирка літака Катерина Селецька зробила у фейсбук-групі “Черный список Винница” допис про те, що виліт у Шарм-ель-Шейх планувався ще на 12.10 дня, натомість пройшла пара годин, а пасажири все ще чекають у приміщенні аеропорту.

“Авиакомпания Bravo которая производит вылеты из Винницы аэропорта Гавришовка в который раз облажалась !!!!!Сегодня 5.01.2018 планировался вылет в Шарм Эль Шейх в 12:10 дня , до сих пор 200 человек сидит в закрытом помещении . Самолёт не смог совершить посадку из-за погодных условий и полетел на Жуляны , теперь мы ждём его возвращения ! В зале где мы находимся не работает кофе машина , в Duty Free только алкоголь и чипсы . Много маленьких детей, все голодные ! Ужас одним словом ! И это уже не первый раз ! Позор этой авиакомпании и нашему аэропорту за "прекрасные " условия !”.

“Трясло, як у маршрутці”

Уже пізніше вона написала у Фейсбуці про деталі вильоту журналістці RIA/20minut:

Відео дня

“Самолёт вернулся с Жулян около 16:00, выгрузились пассажиры и мы должны были улетать в 16:50. Но опять же, началась задержка и вылет был около 17:20, дорога на взлётной полосе просто ужас , пока самолёт шёл на взлёт нас трясло как в маршрутке ... взлётная вся в ямах!!! Это ужас и страх!!! Это первый и последний раз мы летели через наш аэропорт!”.

Вона також додала, що у 2017 році така ж ситуація трапилася із її матір’ю.

“Тогда ее отправили на Киев в гостиницу и она улетела через сутки”, - написала вона журналістці на Фейсбуці.

Керівництво аеропорту про затримку

Шостого січня журналістці RIA/20minut не вдалось отримати коментар директора аеропорту “Вінниця”(Гавришівка) Ярослава Мазурця, бо він зіслався на Святвечір. Сьогодні, 9 січня, Ярослав Мазурець розповів, що ні вини аеропорту, ні вини авіакомпанії у затримці літака немає.  

— П’ятого січня літак летів за маршрутом "Шарм-ель-Шейх - Вінниця". Тоді у Вінниці були надзвичайно складні для польотів метеорологічні умови: туман і видимість не більше 300 метрів. За таких умов наш аеропорт не приймає літаки. Тож він, двічі пролетівши над злітною смугою, здійснив посадку на запасному аеродромі в Жулянах, дозаправився, після цього полетів у Вінницю. Привіз пасажирів і полетів далі за маршрутом, - розповів він у телефонній розмові.

Ярослав Мазурець також додав, що пасажирам рейсу  варто було б подякувати і екіпажу, і працівникам аеропортуза те, що все-таки не довелось везти людей автобусами до Жулян.

— Ми тоді вели перемовини із представниками авіакомпанії Bravo щодо того, аби літак повернувся до Вінниці. Тож все було зроблено максимально коректно і у стислі терміни. Це стандартна ситуація, надзвичайно неприємна і для пасажирів, і для аеропорту. Працівники аеропорту є в цьому випадку буфером між авіакомпанією та пасажирами. Пасажири виказують нам незадоволення, але нашої вини тут нема. До того ж, чартерні рейси не літають за розкладом секунда до секунди — тим більше, коли період туманів. П’ятого січня туман розвіявся  буквально через півгодини , і саме їх нам не вистачило, аби з першого разу посадити літак.

Злітна смуга: неідеальна, але безпечна

На питання про ями та тряску “як у маршрутці” під час вильоту Ярослав Мазурець відповів, що злітна смуга цілком безпечна згідно з міжнародними стандартами, але їй вже 40 років і вона вичерпала свій міжремонтний ресурс.

— Наприкінці листопада 2017 року у аеропорту була сертифікаційна перевірка від Державної авіаційної служби, і ми отримали сертифікат, який підтвердив задовільний стан злітної смуги. Я не можу сказати, що вона ідеальна, але безпеку польотів ми чітко забезпечуємо. Для того, щоб привести злітну смугу до міжнародних авіаційних стандартів, Вінницька міська рада провела тендер щодо виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції аеродрому. Власне, зараз поки процес виготовлення триває.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ірина Кульчик

    https://www.facebook.com/easyhelpcomua/

    Якщо у Вас виникли спірні ситуації зі скасуванням/затримкою рейсу або Вам відмовили в посадці -

    Залиште свою заявку на сайті: http://easyhelp.com.ua

    Або напишіть нам на пошту: [email protected]

    Чи залишіть нам повідомлення на сторінці https://www.facebook.com/easyhelpcomua

    Ми зробимо все для того, щоб захистити Ваші інтереси та допомогти Вам в отриманні компенсації від авіакомпанії у розмірі до 600 EUR.
  • Задунайский Торонтуй

    == відтермінували

    Смачный неорогулизм.
  • Анастасия Валькова

    Прошу прощения,перепутала Жуляны с Борисполем.

    Задунайский Торонтуй reply Анастасия Валькова

    ?? Ты вообще кто такая ??

    Задунайский Торонтуй reply Задунайский Торонтуй

    Понял, извини....
  • Анастасия Валькова

    Ко мне прошлым летом приезжали родственники с Израиля и скажу честно,впечатления были тоже не из лучших.Раньше они летели самолетом в Жуляны,а потом их муж забирал машиной в Винницу,а когда появился прямой рейс с Тель -Авива в  Винницу,они решили прилететь прямо на наш аэропорт. так они рассказывали,что они в ладоши хлопали когда приземлились,их так трясло,это было первое за многие года их приземление. Так что уважаемое начальство,признайтесь честно,что есть над чем поработать.а на кону людские жизни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up